Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

USA

Der er 34 varer.
USA

USA:

I de mellemliggende år, mens Californien måtte se den udfordring i øjnene som de billigere varietal vine fra Australien, New Zealand og tildels også Chile udgjorde, og har det bragt sine egne top-vine endnu nærmere de store franske klassiskere både hvad angår stil og kvalitet - og det er kommet tættere på dem end det er lykkedes noget andet land. At vinene skulle komme så tæt på, er besynderligt, for på mange måder er Californiens vitikultur stik modsat Frankrigs. I Frankrig lægger man stor vægt på jordbunde, i Californien står klimaet i forgrunden, skønt interessen for jorden er stigende, især i Napa Valley.

Californien har imidlertid én drue i verdensklasse for sig selv. Zinfandel. Hovedparten laves til sløve, lyserøde vine - kaldet "white" eller "blush" - eller "jug" vine, men er man god ved den, skaber den krydrede, modne, fløjlsagtige rødvine.

I stater som Oregon, Washington, New York og Texas, gælder stort set det samme (blot med større succes for tør Riesling), men for de fleste andre stater er redningsmanden Nordamerikas egne indfædte (hårdføre, men svage i kvalitet)) Vitis labrusca  druer og hybrider.

Underkategorier

 • Hvidvin
  Hvidvin: I 1960’erne var det stadig de amerikanske druer, man benyttede sig af, men i 70’erne skiftede producenterne igen fokus til europæiske druesorter, primært franske. I dag er de mest producerede hvide vine blandt andet Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc og Viognier.
 • Rødvin
  Rødvin:  Der laves vin i næsten alle USA's stater, men hele 95 procent af produktionen kommer fra Californien, Washington State, Oregon og New York. Amerikanernes egen drue Zinfandel, er udbredt, men ellers anvendes især druer af fransk og italiensk oprindelse, f.eks. Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Sangiovese m.fl.
 • Dessertvin
  Dessertvin:  Der findes ingen enkel definition på dessertvin. I USA defineres en dessertvin ved lov som enhver vin med mere end 14 % alkohol. Det omfatter alle hedvine.
 • Rosèvin
  Rosèvin: Selvom druen er blå og også bruges til rødvin, bliver størstedelen af Zinfandeldruen brugt til at lave White Zinfandel, en hvid/rosé vin der står for hele 10% af det amerikanske vinsalg.
 • Vindistrikter USA
  Vindistrikter USA: Vinområderne er inddelt i fire regioner: North Coast, Central Coast, Central Valley og Sierra Foothills. North Coast omfatter de mest kendte AVAs, fx Napa Valley, Sonoma Valley, Russian River, Dry Creek, Alexander og Carneros. Til den enorme Central Valley hører San Joaquin, der har 75.000 ha med vin. Hovedparten af områdets produktion er anonyme vine og hedvine. Verdens største vinhus Gallo med et årligt salg på næsten 1 mia. flasker har hovedsæde i Modesto. Vi har nedenunder, lagt USA's vindistrikter, som I kan klikke ind på, og læse meget mere om.
 • Vinproducenter i USA
  Vinproducenter i USA: I 1979 fandtes der kun 6 vinproducenter (wineries), og i 1989 var der 29. Disse producerede tilsammen 300.00 flasker vin. I 2012 var der over 230, og der blev høstet mere end 7.500 ton druer, hvilket gav omkring 10 millioner flasker. Vi har nedenunder, lagt USA's vinproducenter, som I kan klikke ind på, og læse meget mere om.
 • Klassifikations system For Amerikansk Vin
  Klassifikations system For Amerikansk Vin: Vinlove er et relativt nyt begreb i USA, fordi druernes oprindelse var uden betydning for den vin, der blev lavet i Nordamerika indtil 1980´erne. Det mest detaljerede, der stod på etiketten, var oprindelseslandet, men det sagde ikke forbrugeren noget om kvaliteten. Efterhånden som amerikansk vin begyndte at klare sig på internationalt niveau. konkurrerede man på eksportmarkederne mod vin fra lande med bedre udviklet kvalitetskontrol. Behovet for en lovgivning i forbindelse med den vin, der blev dyrket i USA, førte til dannelsen af den officielt anerkendte organisation American Viticultural Areas (AVAs) i 1983, der stort set er lavet over den franske model for Appelltion d´Origine Contrôlée eller den italienske Denominazione de Origine Controllata. AVAs administreres af det amerikanske "Federal Government Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms". Områdegrænserne er lavet efter topgrafiske og klimatiske zoner samt jordbundstyper, men i modsætning til deres europæiske kolleger er der ingen restriktioner vedrørende druesorter og udbytte, og der er ingen kvalitetsgaranti. Der kommer muligvis flere restriktioner i fremtiden, efterhånden som producenterne får mulighed for at observere, hvorbestemte druesorter klarer sig bedst, og man kan udregne det optimale høstudbytte for kvalitetsvin. Der er p.t. godt 100 AVAs i USA, og over 60 af dem ligger i Californien.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning