Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Det Franske Klassifikationssystem

Der er 127 varer.

Det Franske Klassifikationssystem:

Franskmændene har det mest vidstrækkende kontrolsystem for vinkvalitet. Nøgleordene er vinens "oprindelse", historie, produktionsmetode og anvendelse af de rigtige druer.

Vin inddeles i to kategorier: Kvalitetsvin (AC og VDQS) og Bordvin (Vin de Pays og Vin de Table).

Underkategorier

 • Appellation d´Origine Contrôlée AC og AOC
  Appellation d´Origine Contrôlée AC og AOC: Denne kategori er blevet brugt i de vigtigste vinområder i Frankrig og er nu gradvist ved at blive udvidet. De syv vigtigste krav er følgende: Jord: En præcis definition på jord, der er egnet til vindyrkning. Drue: Man må kun anvende de druetyper, der traditionelt anses for at være de rigtige. Alkoholdprocent: Vinene skal have et minimum (eller maksimum) af naturligt alkoholindhold. Udbytte: Der anvises et tilladt grundudbytte for hver AC, men mængden kan ændres i opad- eller nedadgående retning år for år efter aftale mellem vindyrkerne og Institut National des Appellations d´Origine (INAO). Pasning: af vinmarkerne AC-vine skal overholde visse regler i forbindelse med beskæringsmetoder og beplantningstæthed. Vinifikation: Hver AC har sin egne regulativer, F.eks. er chaptalisering (tilsætning af sukker under gæringen for at øge alkoholprocenten) typisk tilladt i nord, men ikke i syd. Smagning og analyser: Fra 1974 er vinene blevet testet af en smagejury. Etikettering med druetype AC-autoriteterne ønske at indskrænke brugen af druenavne på AC-vines etiketter undtagen der, hvor det er gammel skik. Argumentet går på, at det unikke i fransk vin ligger i terroir (jordbunden) og ikke i druetypen. Med dette i baghovedet kan man forvente, at Vins de Pays vil øge deres markedsandele. De har nemlig ret til at bruge druenavne på deres etiketter og gør det.
 • Vin Délimité de Qualité Supérieure VDQS
  Vin Délimité de Qualité Supérieure VDQS: Denne gruppe er sædvanligvis lidt mindre pålidelig med hensyn til kvalitet og er ved at svinde ind. Vins de Pays bliver ikke længere opgraderet til VDQS, og nogle VDQS-vine bliver af og til opgraderet til AC.
 • Vin de Pays
  Vin de Pays: Den tredje kategori angiver en regional definition på den grundlæggende blanding af vine. Reglerne minder om AC, men er mere fleksible med hensyn til udbytte og druesorter. Kvaliteten kan være forbløffende, og man kan godt forvente frugt, noget for pengene og dygtig vinifikation.
 • Vin de Table
  Vin de Table: Vin de Table "Bordvin" er betegnelsen for resten. Der er ingen kvalitetskontrol ud over de almindelige sundhedsregler. Man kan købe Vins de Pays til samme pris og få langt bedre vin.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning