Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Øl

Der er 21 varer.

Øl:

Øl er en alkoholisk drik, dr fremstilles ved en bryggeproces, hvori der indgår malt, vand og gær. Der findes desuden en lang række andre ingredienser, der i større eller mindre omfang finder anvendelse i brygningen af visse øltyper.

Underkategorier

 • Ale
  Ale Beskrivelse: Ale er en engelsk overgæret øl, der både kan være lys og mørk. Lys Ale (5-10% vol.) findes i en engelsk version, som er en kraftig, fyldig og bitter øl. Lyse ales er endvidere karakteriseret ved intense maltkarakterer samt frugtige og krydrede aromaer. Ved den belgiske version er øllet ofte megetkrydret, hvilket skyldes anvendelsen af specielle gærstammer - eller i nogletilfælde bakterier. Mørk Ale (5-12% vol.). Den engelske udgave er blød, rund, fyldig og har en tendens til kraftig sædme. Smagen har karakter af tørrede frugter og nødder samt en intens frugtig og humle aroma. Den belgiske udgave er fyldig, syrlig og frugtagtig. Øllet er ofte stærkt med smag af kandis/sirup.
 • Bryggeriet Skands
  Bryggeriet Skands: Om Skands: Bryggeriet Skands blev etableret i 2003 med en vision om, at det gamle bryggerhåndværk skulle igen i højsædet. Vi fokuserer på kvalitet og balancerede smagsoplevelser. Det betyder, at man altid kan forvente en øl med en høj drikkebarhed - uanset om bitterheden er i den høje ende eller krydderier dominerer. Vi har en stor kærlighed til øl og altid mange gode ideer til nye varianter. Det sker altid med udgangspunkt i udsøgte råvarer kombineret med et indgående kendskab til brygprocesser og håndværksmæssige traditioner. Vores rige sortiment af kvalitetsøl bliver løbende justeret og udviklet. Vi brygger både de traditionelle varianter, men også mere utraditionelle øltyper. Desuden er vi kendt for at samarbejde med folk, der har spændende ideer. Der gør vores hverdag anderledes og afvekslende. Og det sikrer samtidlig, at ølnyderen altid kan smage vores kærlighed og kompromisløshed i hver eneste tår.
 • Brown Ale
  Brown Ale Beskrivelse: Britisk betegnelse for brunt, overgæret øl. Som regel gav gammeldags ujævnt køllet malt, også betegnet brankemalt, mørkt eller brunt øl. I 1800 tallet begyndte man i Storbritannien at fremstille en lysere malttype, betegnet som Pale Ale malt, og det fremstillede øl kom efterhånden til at dominere markedet.
 • Guld Øl
  Guld Øl Beskrivelse: Guldøl/stærke øl egner sig bedst til stærke og fede retter. gerne i retter, hvor der findes korn, sødme og brød. Den stærke pilsner (5-8% vol.) har en kraftigere smag og en større bitterhed end en alm. pilsner.
 • Humle
  Humle Beskrivelse: Humle er øllets krydderi og har til opgave at tilføre bryggen bitterhed, smag - og duftstoffer. Humleplanten tilhører cannabisfamilien og er tidligere blevet brugt mod hovedpine og andre gener. Endvidere øger humlen øllets holdbarhed.
 • Hvedeøl
  Hvedeøl Beskrivelse: Hvedeøl (5-6% vol.) kaldes i Belgien traditionelt for "Witbier" og bliver brygget på en blanding af umaltet hvede og pilsnermalt. Den tyske udgave "Weizenbier" kan enten være filtreret eller ufiltreret. Den bliver brygget på mindst 30% hvedemalt. Farven kan variere fra meget lys til meget nøddebrun. Witbier er frisk, kulsyreholdig og krydret med appelsinskal og koriander. Ligeledes er øllet ufiltreret og har en let fylde. Hvedeøl er en frisk og let syrlig øl, der er god at dampe fisk i.
 • India Pale Ale & IPA
  India Pale Ale & IPA Beskrivelse: India Pale Ale eller IPA er en engelsk øltype, der blev udviklet for at kunne klare sejlturen til Indien. Tidligere sejlede englænderne deres øl til kolonierne i Indien, da det var for varmt til at brygge øllet lokalt.
 • Julebryg
  Julebryg Beskrivelse: En julebryg er en særlig øl, som bryggerierne sender i handlen i tiden op til jul. Som regl har en julebryg højere alkoholprocent end en almindelige pilsner, men enkelte bryggerier har også juleøl med pilsnerstyrke. En julebryg skal ikke forveksles med en nisseøl, der som regl er en mørk hvidtøl med den tilhørende søde smag og lavere alkoholprocent. Julebryggen var allerede i gamle dage en stærk lagret øl. Normalt drak man til hverdag tynd øl, men til jul serveres en stærk, vellagret øl, så stemningen hurtigt kunne gå højt. Juleøllen var specielt velegnet til at matche den fede mad, der blev serveret ved juletid. En sødlig variant heraf blev nydt til risengrød. Den første kommercielle julebryg i Danmark kom i handlen 1. december 1953, produceret af bryggeriet Carlsminde ved Nyborg. De første egentlige danske julebryg, der blev udsendt i større omfang, var Blålys fra Albani i Odense i 1960 og (hvid) X-mas fra Thor, der kom på markedet i 1968. Den var dog i begyndelsen hovedsageligt et lokalt fænomen i Randers og omegn, hvor frigivelsen af årets bryg blev gjort til en begivenhed under betegnelsen X-dag i løbet af 1970´erne, og julebryggen blev bragt ud med hestevogn, længe efter at man ellers var gået over til biler. I 1980 satte Bryggeriet Tuborg fokus på julebryggen ved at lancere udtrykket snebajer som en hilsen på etiketterne på Grøn Tuborg. Året efter blev en snebajer til Tuborg Julebryg, og var i 2006 Danmarks mest solgte julebryg. Det tegnede univers blev opfundet af Peter Wibroe, og reklamefilmen, som blev lanceret på daværende tidspunkt, vises stadigvæk uden ændringer i landets biografer og på tv. I 1990 introducerede bryggeriet den årlige J-dag, hvor man fejrer frigivelsen af årets julebryg.
 • Klostre Øl
  Klostre Øl Beskrivelse: Klostrene var i middelalderens Europa centre for viden, og ikke mindst vidensdeling, da munkene mere end de fleste og besøgte hianden på kryds og tværs af klostre. Derfor kan vi formentlig takke klostrene for udbredelsen af nye landevindinger inden for ølbrygning, ikke mindst brugen af humle. Undertegnede ateist vil godt indrømme at kristendommen har været godt for noget, på et enkelt punkt i tidernes morgen.
 • Pilsner
  Pilsner Beskrivelse: Pilsner (ca. 4,6% vol.) har en lidt bitter smag, som skyldes benyttelse af bitterhumle. Den stærke pilsner ( 5-8% vol.) har en kraftigere smag og en større bitterhed end en alm.pilsner. Pilsner/classic egner sig til bagværk, fiskeretter og i lette supper. Da det er en spinkel og let øl, kan den erstatte vand. Pilsneren tilfører retten den karakteristiske kornsmag, en let bitterhed og en svag sødme, der fremhæver rettens nuancer.
 • Porter
  Porter Beskrivelse: Porter er en meget mørk, overgæret øltype med oprindelse i England. Historien og udviklingen af Porter og Stout er nært beslægtet og sammenflettet. Der findes mange forskellige historier om porterens oprindelse, og selv i dag er dens opståen ikke fastslået med sikkerhed. En historie fortæller, at porteren blev opfundet ved en fejltagelse. Efter kornet er forspiret for at blive til malt, skal det tørres på en stor rist og vendes engang imellem med en stor skovl. Den mand, der skulle vende kornet var faldet i søvn en dag, og kornet var blevet brændt og helt sort. Man lavede dog alligevel en portion øl af det, som så skulle sælges billigt til havnearbejderne, der drak hvad som helst. Havnearbejderne kunne godt lide den næsten sorte øl og bad om mere. Derfor begyndte brygmesteren at brænde kornet med vilje, og det er i dag en meget anerkendt øl. Navnet "porter" kommer af det engelske ord for "havnearbejder", "porter".
 • Påskebryg
  Påskebryg Beskrivelse: Påskebryggens Historie: I gamle dage bryggede man på alle gårde godt stærkt øl til højtiderne. Først og fremmest til jul, og her kunne man bruge løs af den forhåbentlig store mængde malt, man havde fået til rådighed efter en god høst. Når våren kom, måtte man strække resurserne fra efteråret, men Godtøl skulle man have til påsken og til at fejre Kristi opstandelsesdag  Vor forfædres øl blev brygget på basis af - som regel - ujævnt køllet malt - farven var brun, konsistensen plumret som mosevand og med et ringe indhold af kulsyre. Men det kunne sandelig være velsmagende, og når det var godt indbrygget - effektivt virkende. Og således har traditionen holdt sig - sæsonøl er alkoholstærkt. Til hverdag drak man svagøl med solide navne som Svendeøl, Spiseøl eller Madøl. Højtidsøllet blev kaldet Herreøl og brygget i forholdet to tønder malt til tre tønder øl eller ekstra godt: Fra tønde til tønde. Ved hofferne i Norden nød man selvfølgelig hjemmegjort øl fra Kongens Bryghuse, men også meget gerne importeret øl fra De Tyske Lande og Riger - og meget gerne det stærke Bockbier.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning