Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Klassifikationer For Italienske Vine

Der er 148 varer.

Klassifikationer For Italienske Vine:

De italienske vinlove opstod ud af 1950´erne kaos, og i 1963 lavede den italienske regering et system baseret på oprindelse kaldet Denominazione di Origine, der stort set svarer til det franske Appellation Contrôlée. Indtil for nylig blev kun omkring 10 % af den enorme høst reguleret af vinlovene. Med en reform i 1992, den såkaldte Gloria-lov, skal dette nu ændres, og virkningen er gradvist begyndt at vise sig, og der kommer flere vine ind i de forskellige kategorier.

Kvalitetskategorier:

Vinene deles i to kategorier: Kvalitetsvin (DOCG og DOC) og bordvin (IGT og VdT).

Underkategorier

 • DOCG
  Denominazione di Origine Controllata e Garantita DOCG: Denne højeste kategori inden for italiensk vin begyndte som en indsnævring af DOC, en nærmere anerkendelse af de allerfineste vine. Restriktioner vedrørende druesorter og udbytte er meget strengere, og vinen skal analyseres og smages af en bestemtsmagejury, før den får tildelt sit eftertragtede segl. På trods af at systemet blev grundlagt i 1963, så tildeltes den første DOCG først i 1980, og selv midt i 1990´erne er der kun 15 vine, der har fået tildelt DOCG-status. I den reviderede udgave vil denne klasse anerkende en hvilken som helst bestemt DOC-vin, der følger en streng kvalitetsdiciplin i gode år. Ligesom den også anerkender særligt velbeliggende vinmarker.
 • DOC
  Denominazione di Origine Controllata DOC: Dette niveau benyttes om vine, der er lavet på særlige druesorter, der er dyrket i bestemte zoner og lagret i henhold til de angivne metoder. I en vis udstrækning tjener DOC-reglerne til at bevare eksisterende traditioner (traditioner, der er etableret i årene efter den Anden Verdenskrig med større vægt på kvantitet end på kvalitet) frem for at udvikle, og de garanterer ikke altid en god kvalitet. Næsten alle de traditionelt velkendte vine er DOC-vine, og der kommer flere til hvert eneste år.
 • IGP
  Indicazione Geografica Protetta IGP: IGP: Hvilket er med til at identificere vine fra en bestemt region og vidner dermed om produktets kvalitet og typicitet.
 • IGT
  Indicazione Geografica Tipica IGT: Dette er en ny kategori inden for bordvine, der skulle passe til den succesrige franske Vin de Pays. Vinene kan anvende en geografisk beskrivelse på etiketten efterfulgt af et druenavn.
 • VdT
  Vino da Tavola VdT: Det er den basale klassifikation, og man kan hverken angive geografisk oprindelse eller druesort på etiketten. Det er helt forstokket. Nogle individuelle producenter er blevet desillusioneret, fordi vinlovene begrænser deres originalitet og initiativ, og nogle af Italiens allerstørste vine bærer den ydmyge bestemmelse Vino da Tavola. I fremtiden vil disse vine bestemt blive indarbejdet fuldt ud i systemet og få den rette anerkendelse.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning