Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Spanske Vines Klassifikationssystem

Der er 64 varer.

Spanske Vines Klassifikationssystem:

Den spanske vinlov administreres af Instituto Nacionall de Denominaciones de Origen (INDO) og styres lokalt af Consejos Reguladores. Rioja var det første område, der fik et Consejo Regulador i 1926, og det blev efterfulgt af Málaga og Jerez. Lovgivningen er centreret om et DO-system (Denominacion de Origen), der blev revurderet, da Spanien blev medlem af EU i 1986. Ligesom alle EU-lande er Spaniens vine inddelt i to niveauer: kvalitetsvin (Vino de Calidad Producido en Région Demarcada eller VCPRD) og bordvin (Vino de Mesa).

Underkategorier

 • DO
  Denominacion de Origen DO: Svarer stort set til de franske Apellation Contrôlée (AC) og er de bedste kendte, klassiske vine i Spanien. Der er nu mere end 40 områder med DO-status. Hver DO har sit eget Consejo, der sammen med det lokale styre og INDO tager stilling til emner som kvalitetskontrol, udbyttest'rrelse og druesorter. 
 • DOC
  Denominacion de Origen Calificada DOC: Denne nye super-kategori blev stiftet i 1991 med tildeling af en DOC til Rioja. Denne status er reserveret vine med en lang tradition for høj kvalitet. Reguleringer er meget stringente og involverer meget seriøse smagninger. Rioja er stadig den eneste region med DOC-status.
 • VdlT
  Vino de la Tierra VdlT: Det er vin fra en særlig demarkeret region, der endnu ikke har fået en DO, men hvis træk er specielle for det pågældende lokalområde. Mindst 60 % af vinen skal være fra den nævnte region. Denne kategori svarer stort set til den franske Vin de Pays.
 • VC
  Vino Comarcal VC: Dette er yderligere et trin ned ad kvalitetsstigen. Der er p.t. 28 områder, og de har ikke store forestillinger om kvalitet. Producenterne kan udstyre etiketten med produktionsåret.
 • VdM
  Vino de Mesa VdM: Det er vin lavet på druer fra ikke klassificerede vinmarker eller vin, der er blevet deklassificeret, fordi den er blandet fra forskellige, klassificerede regioner. Der står intet årstal på etiketten.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning