Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Klassifikations system For Amerikansk Vin

Der er 25 varer.

Klassifikations system For Amerikansk Vin:

Vinlove er et relativt nyt begreb i USA, fordi druernes oprindelse var uden betydning for den vin, der blev lavet i Nordamerika indtil 1980´erne. Det mest detaljerede, der stod på etiketten, var oprindelseslandet, men det sagde ikke forbrugeren noget om kvaliteten. Efterhånden som amerikansk vin begyndte at klare sig på internationalt niveau. konkurrerede man på eksportmarkederne mod vin fra lande med bedre udviklet kvalitetskontrol.

Behovet for en lovgivning i forbindelse med den vin, der blev dyrket i USA, førte til dannelsen af den officielt anerkendte organisation American Viticultural Areas (AVAs) i 1983, der stort set er lavet over den franske model for Appelltion d´Origine Contrôlée eller den italienske Denominazione de Origine Controllata.

AVAs administreres af det amerikanske "Federal Government Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms". Områdegrænserne er lavet efter topgrafiske og klimatiske zoner samt jordbundstyper, men i modsætning til deres europæiske kolleger er der ingen restriktioner vedrørende druesorter og udbytte, og der er ingen kvalitetsgaranti. Der kommer muligvis flere restriktioner i fremtiden, efterhånden som producenterne får mulighed for at observere, hvorbestemte druesorter klarer sig bedst, og man kan udregne det optimale høstudbytte for kvalitetsvin. Der er p.t. godt 100 AVAs i USA, og over 60 af dem ligger i Californien.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning