Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Spiritus

Der er 126 varer.

Spiritus:

Underkategorier

 • Armagnac
  Armagnac: Er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne, syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne. Armagnac er den ædste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400-tallet, omkring 200 år længere tilbage end cognac. Drikken er baseret på hvidvin af bl.a  de samme druetyper som cognac; Colombar, Folle Blanche og Ugni Blanc kombineret med druetypen Baco. Hvidvinen destilleres traditionelt kun én gang, mod to gange ved produktion af cognac og whisky. Den bliver dermed mere aromatisk. Derefter lagres den på egefade efter samme regler, som gælder for cognac. Mange steder adskiller destillationen af armagnac sig fra destillation af eksempelvis cognac og whisky ved at anvende kolonnedestillation (coffey still) Ved cognac- og whiskeydestillationen bruges pot destillation (pot still). Fremstilling af armagnac overvåges af INAO og Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA) Armagnac og cognac, der fremstilles i Frankrig, og brandy af sherry, der produceres i Jérez-regionen i Spanien, er de tre officielt afgrænsede alkoholregioner i Europa. Produktionen i armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens Cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedeparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde.  Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Bas-A., Haut-A. og Tenaréze. Kun omkring halvdelen af al armagnac eksporteres. Kvaliteten af Armagnac hænger sammen med, hvor mange år den modnes på egefade:  Tre stjerner (to års modning)  V.S.O.P (fem års modning) X.O (seks års modning) Hors d'Age (ti års modning) Millèsime (mindst ti års mogdning) Blanche d'armagnac er betegnelsen for Armagnac uden fadlagring.
 • Brandy
  Brandy:
 • Calvados
  Calvados: Er Calvados lavet på æbler eller pærer?. Calvados er et defineret område i Normandiet, hvor der dyrkes æbler og til dels pærer. Calvados er et destilat af Cider lavet på over 200 forskellige æblesorter fra Calvados. I et mindre underdistrikt, nærmere betegnet AOC Calvados Domfrontais, er det siden 1997 tilladt at anvende pærecider til Calvadosproduktionen. Calvados er typisk omkring de 40 % vol. Calvados skal lagre minimum 2 år på fade, men ofte lagres den i 6 år eller mere. Jo længere tid den lagres, des mere blød og raffineret bliver den. Aldersbetegnelser for Calvados: Calvados: Minimum 2 år. Vieux & Reserve: Minimum 3 år. V.O & V.S.O.P: Minimum 4 år. X.O & Hors d'Age: Minimum 6 år.
 • Cognac
  Cognac: Cognac, fransk druebrændevin, anerkendt som verdens fineste Brandy. Navnet er beskyttet, således at kun druer, der er dyrket i et 90.000 ha stort område omkring byen Cognac, må anvendes. Den årlige produktion er på 129 mil flasker, hvoraf de 95% eksporteres. Drikken blev udviklet i 1500-tallet, og har en alkoholstyrke på 40-43%. Den laves på ung, syreholdig hvidvin, primært af drueb ugni blanc. Destillationen foregår i to omgange på et særligt destillationsapperat, en alambic. Destillatet opkøbes af cognachuse, der lader den unge, klare sprit tage farve og smag af lagring på 350-liters egefade. Cognachusenes hemmelighed er kunsten at opkøbe og blande destillerede vine af forskellig alder fra distriktets seks kvalitetsområder, således af drikken fremtræder med balance mellem lethed og finesse, krop og karakter.
 • Gin
  Gin: Gin er grundlæggende en spiritus destilleret af korn og aromatiseret med ekstrakter fra forskellige planter, hovedsageligt enebær. Hollænderne var de første, der fremstillede Gin og har gjort det siden slutningen af 1500 taller. Gin blev opfundet af en vis Franciscus de la Boe.
 • Likør
  Likør: Likørproduktionen går flere århundrede tilbage og stammer fra urtemedicin, der blev lavet af munke fra karteuseordenen eller benediktinerne. Likører blev allerede lavet i Italien i det 13. århundrede. I dag bliver likør fremstillet i næsten alle lande og kan nydes som de er eller sammen med andre ingredienser: over is, blandes med kaffe eller fløde eller mikses i drinks. Den passer som regel fint til desserter og i madlavningen. Nogle likører bliver lavet ved at lægge træ, frugt eller blomster i blød i vand eller alkohol med sukker og andre ingredienser. Andre bliver destilleret fra aromatiske eller smagsgivende reagenter Forskellen på likør og spiritus kan være svær at smage. Især fordi mange typer af spiritus i dag findes med tilsat smag, og fordi alkoholprocenten ikke viser, om der er tale om en likør eller en spiritus. De fleste likører ligger mellem 15% og 30% og indeholder mindre alkohol end de fleste typer spiritus, men der findes likører, som indeholder op til 85% alkohol. Spiritus med smag bliver ikke fremstillet ved at udbløde ingredienser. Dessertvin kan også forveksles med likør, men bliver ikke lavet ved at tilsætte smagsgivere.
 • Ouzo
  Ouzo: Ouzo er en anis-baseretbrændevin fra Grækenland og grækernes nationaldrik. Ouzo er meget lig absint, blot uden have-malurt. Ouzo er klart, indtil man blander det med vand, hvorefter det bliver mælkehvidt. Dette skyldes at drikken indeholder stoffer anethol, som er opløseligt i alkohol men ikke i vand. Dette danner bundfald, og den hvide farve optræder. Når man blander Ouzo med vand bliver alkoholprocenten lavere, og anetholen fælder ud.
 • Pure Shots
  Pure Shots: Hos Pure Shots er de dedikerede til god smag og kvalitet, hvorfor hver enkelt flaske er håndlavet på rene råvarer af højeste kvalitet. Den gode smag kommer af de naturingredienser, som deres shots er lavet på. Smagen og råvarene er blandt de ting, der gør deres Pure Lakrids og Pure passion unikke. - Den moderne mand går op i kvalitet og det er netop derfor, vi har lavet vores produkter. Det hele startede da Lasse - en danmarksmester i cocktail - og hans ven og kollega Anders fik noget at drikke efter arbejde. Efter et par cocktails kom Anders med det forslag, at de skulle lave shots. Lasse var ikke med på idéen, da der ikke var nogle shots han syntes var fantastiske. Derfor tænkte Anders, hvorfor så ikke lave nogle shots selv?! Og det var netop, hvad de to unge mænd besluttede sig for at gøre. De satte sig for, at lave et shot af høj kvalitet der smager fantastisk. Og efter måneders sliden på baren, eksperimenteren i køkkenet og smagen til, fandt de recepten på muligvis Danmarks bedste lakrids shot. - Over det sidste halvandet års tid, er det lykkes Lasse og Anders at bygge Pure Shots på fra en garagevirksomhed, der hørte til én natklub, til at blive solgt over hele landet.
 • Rom
  Rom: Rom fremstilles af saft eller melasse fra rørsukker, og vand. Blandingen af sukker og vand gæres til en væske med 8 - 10 % alkohol. Derefter destilleres den til en alkoholprocent på op til 90 % og lagres på egetræsfade. Efter lagringen fortyndes rommen ned til 40 - 43 % alkohol og fyldes på flasker.
 • Tequila
  Tequila:
 • Tonic Vand
  Tonic Vand: Hvad er en Tonicvand: En tonicvand er mineralvand, der indeholder kinin, hvilket giver en bitter, men også sødlig smag, og som samtidig indeholder forskellige tilsætningsstoffer. Jo mere sukker og jo flere kunstige smagsstoffer Tonicvanden indeholder, des mere sløres Gin'ens vifte af aromaer. Naturlige ingredienser giver en bedre balance. Man kan lave sin egen Tonicvand, så man kan gøre den helt naturlig, men det er en smule kompliceret (lang fremstillingsproces baseret på en sirup af citrusfrugter og krydderier, hvor Tonicvanden til sidst kommes i en sifon). 
 • Vodka
  Vodka: Vi sætter en stor ære i at kunne tilbyde dig det allerbedste. Derfor sælger vi kun vodkaer som vi selv ville drikke, og vi går aldrig på krompromis med kvaliteten. Alle vores vodkaer kan nydes rent, men de kan selvfølgelig også bruges i cocktails hvor der kæles for detaljerne. Vi sælger luksusvodka til livsnydere og kendere. Vodkaer der kan overraske og udfordre smagsløgene. Klassiske vodkaer, utraditionelle vodkaer. Kort sagt alt indenfor vodka, så længe kvaliteten er i top. Golden Wine har vodka i de fleste prisklasser, og det vigtigste for os, er at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Golden Wine ønske ikke at sælge en vodka hvor du betaler en masse penge for navnet, hvis kvaliteten ikke lever op til prisen. 
 • Whisky
  Whisky: I Irland og USA, whiskey, spiritus fremstillet på gæret korn, normalt med ca 43% alkohol.  I dag, fremstilles whisky fra New Zealand over Indien til Nordamerika, men dens hjemstavn er Storbritaniens kølige nordlige dele, især Skotland, hvor munke og lærde fra 1100-tallet, brugte gæret saft på spiret korn (dvs øl) som basis for destillation.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning