Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Malvasia Fina

Der er 2 varer.
Malvasia Fina

Druen Malvasia Fina:

Hvidvinsdruen, der menes oprindeligt at stamme fra Grækenland. Malvasia er i virkeligheden en gruppe af druer med en række varianter, men de fleste minder meget om Malvasia Bianca, som der som regel henføres til.

Malvasia findes mange steder i verden og ruen bruges bl.a. også i brændevinen Madeira.

Smagen kendetegnes typisk ved bl.a. fersken og abrikoser, og dette kommer især til udtryk i Toscana hvor Malvasia bruges i dessertvinen Vin Santo, som ligger på små fade i flere år. Her kommer druens sødme og kraftige aromaer for alvor frem.

Malvasia blev tidligere anvendt i Chianti-blandinger, men i Chianti Classico har det siden 2005 været forbudt at anvende hvide druer til fremstilling af Chianti Classico DOCG. Det gik således også ud over Trebbiano, den anden hvide drue, man brugte i blandingen.

Malvasia og Trebbiano havde som funktion i Chiantien at bløde Sangiovese-druens tanniner på, samt at tilføre en frisk frugtsmag. Chianti Classico-konsordiet mente dog at hvidvinsdruerne har en negativ effekt på rødvine, der er beregnet til mange års lagring på flaske.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning