Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Østrig

Der er 1 vare.
Østrig

Østrig:

Men Østrig har selv nogle specielle druesorter, blandt andre den krydrede grønne Grüner Veltliner, der står for en tredjedel af landets vine, den søde Bouvier (spisedrue, bruges til sød vin), den nøddeagtige grønne Neuburger, den parfumerende blå St-laurent og den svage kirsebærduftende Zweigelt Blau. Østrig benytter også klassiske franske sorter som Chardonnay og Pinot Noir, der i stigende grad opgæres og lagres på egefade i god burgundisk stil. 

De sydligste vin-regioner. Ligger faktisk på samme breddegrad som Bourgogne, de nordligste er nærmere Champagne, men der er et tydeligere kontinentalt klima med kolde vintre og varme somre. Der satses, hovedsaglig på hvide vine: aromatiske, med stålagtig livlighed, men med mere modenhed og alkohol og mildere syre end de tyske, og en smule større lethed end de alsaciske. De røde er ofte lette til medium i krop, frugtige og duftende, med en fasthed der mere skyldes syre end tannin - mere Beajolais Cru end Bordeaux eller Bourgogne. Alle vinmarkerne ligger mod øst, spredt over tre regioner. 

Underkategorier

 • Hvidvin
  Hvidvin: Som udgangspunkt er Østrig et hvidvinsland. På godt to tredjedele af de samlede vinarealer dyrkes der hvide druesorter. Paradevinen er uden tvivl Grüner Veltliner, der med sin friskhed og peber-krydrede aroma er en fornem repræsentant for østrigsk vin. I dag nyder vinen stor anerkendelse i udlandet, ikke mindst i USA, hvor den blot kaldes Grüner.
 • Klassifikationer i Østrig
  Klassifikationer i Østrig: Østrigs vinkategorier minder grundlæggende om Tysklands, selv om mostvægten (den oprindelige sukkermængde i friskplukkede druer) er forskellig, sædvanligvis højere, inden for hver kategori i erkendelse af det bedre klima. I Østrig måles mostvægten i KMW, Klosterneuburger Mostwaage, og hver kvalitetskategori angiver en mindste KMW.  Som en tommelfingerregel kan man ved at gange med 5 opnå den tilsvarende Oechsle-værdi.
 • Mousserende
  Mousserende: De fleste af druene til den østrigske Sekt-industri, kommer fra den østlige del af Weinviertel, selvom Sekt-firmaerne har deres kontorer i eller nær Wien. Østrigerne har tendens til en sød tand, når det gælder mousserende vin frem for de stille vine, og den meste østrigske Sekt smager tungt og for sødt for vores smagssanser. Nogle laves efter Champagne-metoden.
 • Rosévin
  Rosévin:
 • Rødvin
  Rødvin: Mens de hvide vine har en lang tradition, er rødvinens historie i Østrig endnu ung. Men på trods af den korte historie, er østrigsk rødvin eftertragtet. Regionale vine af druerne Blaue Zweigelt, der Blaufränkische og St. Laurent samt internationale varianter af Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon har opnået et så højt kvalitetsniveau, at vinbønderne hurtigt har udsolgt deres bedste vine. Og vinkendere ved, at de må væbne sig med tålmodighed, når østrigsk rødvin gennem års lagring skal give den populære modnede struktur og enestående smagsoplevelse.
 • Vindistrikter Østrig
  Vindistrikter Østrig: For foden af alperne i den østlige del af Østrig ligger de østrigske vindistrikter. Alperne danner en beskyttende krans omkring vindistrikterne, som gør området mere tørt og varmere end den vestlige del af Østrig.Traditionelt set har Østrig altid været et hvidvinsland, og er det sådan set stadig. På ca. 2/3 af Østrigs vinarealer dyrkes der i dag hvide druer. Vi har nedenunder de østrigske vindistrikter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.
 • Vinproducenter i Østrig
  Vinproducenter i Østrig: Selvom kun en procent af verdens vinproduktion fremstilles i Østrig, er Østrig et anerkendt og velrenommeret vinland. Vinfremstilling i Østrig er en antik dyd, der kan spores helt tilbage til ca. 700 f.kr., men særligt i løbet af de to sidste årtier har østrigsk vin vundet international anerkendelse og en lang række fornemme priser. Vi har nedenunder, de østrigske vinproducenter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning