Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Australien

Der er 35 varer.
Australien

Australien:

I Australien er der for meget sol og alt for lidt regn. Det har de australske vinmagere vendt til deres fordel ved at fremhæve druernes modenhed i en stribe solfyldte, flot strukturerede rød- og hvidvine. De kan udmærket være blevet inspireret af de bedste europæiske vine, men nu har de skabt en så magtfuld identitet, der er helt deres egen, at det i dag er Europa, der forsøger at efterabe stilen i disse fantastiske vine fra "Down Under". I mellemtiden har forbedret forståelse af, hvordan druerne opnår den optimale modenhed - hverken for meget eller for lidt - ført til en eksplosion af vinregioner med køligt klima i randen af det afsvedne kontinent, der udfordrer, men på ingen måde efterligner, de gamle, klassiske regioner i Europa.

Underkategorier

 • Hvidvin
  Hvidvin: Der dyrkes en bred vifte af druer til hvidvin i Australien, som f.eks. Chardonnay, Riesling, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, så der grundlag stor variation i vinenes udtryk. Nogle områder er mere spektakulære end andre og skiller sig ud med at have en speciel stil, druetyper eller klima.
 • Klassifikations system For Australsk Vin
  Klassifikations system For Australsk Vin: Klassifikikationssystem for australsk vin er i skrivende stund under omlægning. I henhold til en aftale med EU i 1994 bliver de vinproducerende stater inddelt i nye zoner, regioner og underregioner. Den endelige udstrækning af hver enkelt mangler stadig at blive lagt fast, og det er ikke sandsynligt, at grænserne bliver lovfæstede før i 1997. Det nye system, der p.t. drøftes over hele Australien (men endnu ikke ses på etiketterne), skal omfatte visse særregler. Den vigtigste er det vidt udbredte system om regionale blandinger i Australien, det strækker sig til druer fra adskillige forskellige regioner, muligvis også forskellige stater, der blandes sammen. Fire store vinfirmaer (Penfolds, BRI, Hardy, Orlando og Mildara Blass) laver 801 % af Australiens vin, og de er meget afhængige af at kunne blande druesorter og vine fra forskellige regioner i deres største mærkevarevine. Mærkevarevine som f.eks. Koonunga Hill og Jacob´s Creek vil forsætte med at være en vigtig del af den australske vinscene og skal ikke ifølge loven anføre druernes oprindelse eller sort. Små vinerier vælger måske at anføre druesort og region på etiketten. Hvis de gør, skal 85 % af druerne komme fra den angive sort, og samme andel skal komme fra den angivne region.
 • Rosévin
  Rosévin:
 • Rødvin
  Rødvin: Australien er blevet verdens syvendestørste vinproducent og kendt for at skabe velsmagende vine til en attraktiv pris. Her i Danmark er mere end hver tiende solgte vinflaske nu fra Down Under. Til australsk rødvin benytter de australske producenter primært druesorterne Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir. 
 • Vindistrikter Australien
  Vindistrikter Australien: Australien er et vinland! Når det gælder god mad og vin, er Australien klart at foretrække.Vindistrikterne i Australien producerer samlet set, mere end 100 forskellige typer vindruer og der bliver hver dag, verden over, drukket mere end 30 millioner glas australsk vin. Vi har nedenunder, samlet de australske vindistrikter, som I kan klikke ind på, og læse meget mere om.
 • Vinproducenter i Australien
  Vinproducenter i Australien: Nogle af de ældste og fineste vinstokke i verden, finder man i Australien, og enkelte kan dateres helt tilbage til omkring år 1850. Australien har igennem årene fået stor respekt verden over, for sine prisbelønnede vine. Med mere end 2400 vingårde fordelt på 65 vindistrikter over hele landet, er Australien verdens fjerde største vineksportør efter Italien, Frankrig og Spanien. Vi har nedenunder, samlet de australske vinproducenter, som I kan kkikke på, og læse meget mere om.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning