Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Julebryg

Der er 2 varer.

Julebryg Beskrivelse:

En julebryg er en særlig øl, som bryggerierne sender i handlen i tiden op til jul. Som regl har en julebryg højere alkoholprocent end en almindelige pilsner, men enkelte bryggerier har også juleøl med pilsnerstyrke. En julebryg skal ikke forveksles med en nisseøl, der som regl er en mørk hvidtøl med den tilhørende søde smag og lavere alkoholprocent.

Julebryggen var allerede i gamle dage en stærk lagret øl. Normalt drak man til hverdag tynd øl, men til jul serveres en stærk, vellagret øl, så stemningen hurtigt kunne gå højt. Juleøllen var specielt velegnet til at matche den fede mad, der blev serveret ved juletid. En sødlig variant heraf blev nydt til risengrød.

Den første kommercielle julebryg i Danmark kom i handlen 1. december 1953, produceret af bryggeriet Carlsminde ved Nyborg. De første egentlige danske julebryg, der blev udsendt i større omfang, var Blålys fra Albani i Odense i 1960 og (hvid) X-mas fra Thor, der kom på markedet i 1968. Den var dog i begyndelsen hovedsageligt et lokalt fænomen i Randers og omegn, hvor frigivelsen af årets bryg blev gjort til en begivenhed under betegnelsen X-dag i løbet af 1970´erne, og julebryggen blev bragt ud med hestevogn, længe efter at man ellers var gået over til biler.

I 1980 satte Bryggeriet Tuborg fokus på julebryggen ved at lancere udtrykket snebajer som en hilsen på etiketterne på Grøn Tuborg. Året efter blev en snebajer til Tuborg Julebryg, og var i 2006 Danmarks mest solgte julebryg. Det tegnede univers blev opfundet af Peter Wibroe, og reklamefilmen, som blev lanceret på daværende tidspunkt, vises stadigvæk uden ændringer i landets biografer og på tv. I 1990 introducerede bryggeriet den årlige J-dag, hvor man fejrer frigivelsen af årets julebryg.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning