Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Klassifikations System over Tysk Vin

Der er 20 varer.

Klassifikations System over Tysk Vin:

Den tyske vinlov klassificerer alle aspekter i en vin: modenhed, sødme og oprindelse. Men den klassificerer ikke vinmarker efter kvalitet. Den tyske vinlov er baseret på, at druernes modenhed betyder alt i et koldt klima. Kvalitetskategorierne lægger den tilstedeværende sukkermængde i druesaft eller most til grund. Den måles i Oechsle, der udtrykker forholdet mellem mostens og vandets vægtfylde. Vands vægtfylde er 1000, derfor har druesaft med en vægtfylde på 1100, 100 grader Oechsle. Hver kvalitetskategori skal opnå et minimum Oechsle-grader, hvilket kan variere fra region til region.

Underkategorier

 • Deutscher Tafelwein
  Deutscher Tafelwein: Almindelig bordvin fra 4 hovedregioner.
 • Landwein
  Landwein: Landwein: I stil med Frankrigs Vin de Pays, men den har ikke fået samme udbredelse. Kan komme fra en hvilken som helst af de 17 regioner.
 • Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete QbA
  Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete QbA: Kvalitetsvin fra en bestemt region. Det er tilladt at tilsætte sukker til disse vine, når den naturlige modenhed ikke har tilført tilstrækkeligt, og når udbyttet er højt. Vinene er sædvanligvis meget almindelige.
 • Qualitätswein mit Prädikat
  Qualitätswein mit Prädikat QmP: Kvalitetsvin med særlige egenskaber. Der er 5 underkategorier med stigende grad af modenhed: Kabinett laves på modne druer. De fleste er lette og kan være helt nede på 7 % alkohol. Spätlese laves på senthøstede druer. Auslese laves på på udvalgte klaser med senthøstede druer. Nogle Auslese-vine laves på botrytis-angrebne druer og er søde. Nogle få laves tørre. Beerenauslese laves på individuelt udvalgte bær, der er angrebet af ædel råddenskab. Vinen bliver meget sød. Trockenbeerenauslese laves på indivduelt udvalgte druer, der er skrumpet ind pga. overmodning. Vinene er intens søde og meget sjældne. Eiswein har aldrig højere sukkerindhold end Auslese, vinene laves på sunde druer, der plukkes og presses, når de har fået frost.
 • Qualitätswein garantierten Ursprungslage
  Qualitätswein garantierten Ursprungslage QbU: Det er en ny kategori, der garanterer, at alle druer og Süssreserve (hvis det bruges) kommer fra det område, der er nævnt på etiketten.
 • Einzellage
  Einzellage: En enkeltvinmark. De fleste er på mindst 2,2 hektarer. Mange marker blev sammenlagt under 1971-vin-loven, så de kunne imødekomme den krævende minimumsstørrelse. De fleste af de allerfineste vine, men ikke alle, kommer fra en Einzellage.
 • Grosslage
  Grosslage: En samling af Einzellagen. Grosslagen kan dække over store områder med ubetydelig jord og tager ofte navn efter deres mest berømte vinmark. Det er umuligt ved blot at kigge på etiketten at sige, om navnet er fra en Einzellage eller en Grosslage.
 • Bereich
  Bereich: Det næststørste område. Nogle gange kan et Bereich afspejle vinens karakter i et distrikt. Andre gange trækkes grænsen efter politiske forhold. En Bereich-vin er som regel ikke ophidsende.
 • Anbaugebiet
  Anbaugebiet: En vinregion som f.eks. Pfalz eller Mosel-Saar-Ruwer.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning