Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp
Der er 13 varer.

Whisky:

I Irland og USA, whiskey, spiritus fremstillet på gæret korn, normalt med ca 43% alkohol. 

I dag, fremstilles whisky fra New Zealand over Indien til Nordamerika, men dens hjemstavn er Storbritaniens kølige nordlige dele, især Skotland, hvor munke og lærde fra 1100-tallet, brugte gæret saft på spiret korn (dvs øl) som basis for destillation.

Underkategorier

 • Amerikansk Whisky
  Amerikansk Whisky: Amerikansk Whisky fremstilles som regel på majs, idet denne kornsort er naturlig forekommende i denne del af verden. Whiskyen blev indført til USA af skotske og irske indvandrere. Amerikansk Whisky-produktion begyndte i de nordlige stater og rykkede efterhnden sydpå til staterne Kentucky og Tennessee, der i dag er de bedst kendte Whisky-producerende stater. Den amerikanske Whisky-produktion blev hårdt ramt, da USA indførte spiritusforbuddet (1920 - 1933). I denne periode var der dog en stor produktion af illegalt fremstillet Whisky (Moon-shine). Efter forbudstiden kom den amerikanske Whisky-produktion i gang igen, men antallet af Whisky-destillerier blev reduceret voldsomt i forhold til tiden før forbudstiden.
 • Irsk Whisky
  Irsk Whisky: Irsk Whisky er i mange kredse ikke ligeså velanset som skotsk Single Malt. Men det er en skam helt at gå udenom irsk Whisky for udover de kendte mærker, så findes der stadig enkelte spændende destillerier. Irsk Whisky har samme traditioner som den skotske, men er mere blød og uden den skotskes røgede smag, fordi der ikke bruges tørv ved opvarmning af kornet. Desuden adskiller den sig ved brug af flere korntyper, ved kombination af flere destillationsmetoder og ved at blive destilleret tre gange. Traditionen for Whisky produktion blev ført til Nordamerika af skotske og irske immigranter fra 1700 tallet, og lagde grunden til amerikansk og canadisk Whisky.
 • Malt Whisky
  Malt Whisky: Malt Whisky er Whisky, der er fremstillet efter den oprindelige metode, hvor man omdanner byg til malt, tilsætter vand og lader det gære, hvorefter det bliver destilleret i et stort kobberkar. Malt Whisky er udelukkende fremstillet af maltet byg og ikke nogen anden kornsort.
 • Whisky Producenter
  Whisky Producenter:

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning