Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp
Der er 5 varer.

Armagnac:

Er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne, syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne.

Armagnac er den ædste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400-tallet, omkring 200 år længere tilbage end cognac.

Drikken er baseret på hvidvin af bl.a  de samme druetyper som cognac; Colombar, Folle Blanche og Ugni Blanc kombineret med druetypen Baco. Hvidvinen destilleres traditionelt kun én gang, mod to gange ved produktion af cognac og whisky. Den bliver dermed mere aromatisk. Derefter lagres den på egefade efter samme regler, som gælder for cognac.

Mange steder adskiller destillationen af armagnac sig fra destillation af eksempelvis cognac og whisky ved at anvende kolonnedestillation (coffey still)

Ved cognac- og whiskeydestillationen bruges pot destillation (pot still). Fremstilling af armagnac overvåges af INAO og Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA)

Armagnac og cognac, der fremstilles i Frankrig, og brandy af sherry, der produceres i Jérez-regionen i Spanien, er de tre officielt afgrænsede alkoholregioner i Europa.

Produktionen i armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens Cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedeparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde.  Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Bas-A., Haut-A. og Tenaréze. Kun omkring halvdelen af al armagnac eksporteres.

Kvaliteten af Armagnac hænger sammen med, hvor mange år den modnes på egefade: 

Tre stjerner (to års modning) 

V.S.O.P (fem års modning)

X.O (seks års modning)

Hors d'Age (ti års modning)

Millèsime (mindst ti års mogdning)

Blanche d'armagnac er betegnelsen for Armagnac uden fadlagring.

Underkategorier


Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning