Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Guado al Melo

Der er ingen varer

Vinproducenten Guado al Melo:

Bolgheri er et lille vindistrikt ved kysten syd for Livorno i Italien. Toscana har en lang tradition for at fremstille ædle vine på Sangiovese, men her i sub-regionen Bolgheri er det druerne, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot, der hersker. Det er også i dette område, at nogle af Italiens allerstørste Super Toscanere kommer fra, såsom Sassicaia, Omellaia, Guado al Tasso osv.

Disse berømte vine er faktisk blevet lavet siden 1960'erne, men det er først i de sidste 10-15 år, at forbrugerne for alvor er blevet opmærksomme på de spændende vine fra Toscana. En Super Toscaner er egentlig blot en vin fra Toscana, der ikke indeholder de lovmæssige krav til at være DOC eller DOCG. F.eks. skal en Chianti DOCG indeholde minimum 80 % af regionens hoveddrue, Sangiovese.

Men allerede tilbage i slutningen af 2. Verdenskrig havde den lokale Aristokrat og opdrætter af dyre heste, Marquis Rochetta set, at området havde masser af ligheder med det vinområde han holdt mest af, Medoc. Han plantede podninger af Cabernet-vinstokke fra selveste Lafite Rothschild. Vinen blev også lagret på franske fade, alt sammen til stor undring for de lokale vinproducenter. Sassicaia var født. Herefter er det gåetslag i slag for de toscanske vine, som allerede i slut tredserne markerede sig på den internationale vinscene. Så allerede for mange år siden så flere producenter, at de kunne lave bedre vine med andre druesorter end hvad det officelle system tilbød. Derfor måtte de deklassificere deres vine og således sælge dem som "IGT". Det er en officel dårlige gradering end DOC og DOCG, men vinene blev hurtigt berømte og dyre. Det er dog først i de sidste 10-15 år, at forbrugerne for alvor er blevet opmærksomme på de spændende vine fra området. 

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning