Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Gewurztraminer

Der er 6 varer.
Gewurztraminer

Druen Gewurztraminer:

Navnet betyder "krydret Traminer", og krydderiet er en duft af rose og litchee (kinesisk kærlighedsfrugter), nogle gange af mango, ofte med lidt Niveacreme, altså den slags næse, der, som man måske har gættet, har brug for en masse syre i munden for at bakke den op.

Men Gewürztraminer kan have alt for lidt syre, og det er kun i kølige klimaer, at dens tendens til højt sukkerindhold kan holdes i balance. I bedste fald sætter den i Alsace fulgt af New Zealand og Italiens Alto Adige knopper tidligt, og den er modtagelig over for frost. Men overlever den alt dette, og angribes den af ædel råddenskab i et varmt efterår, kan fremragende, søde vine være resultatet.

Den særdeles aromatiske Gewürztraminer - udtrykkes bedst i Alsace, hvor den kan være tør eller sød, og i Pfalz regionen - er den mest karakteristisk duftende af alle druer. Vinen har en eksotisk krydret duft og en smag af litchi-frugt og ofte med stor krop, til tider lidt olieret, relativ alkoholstærk og med lav syretal.


Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning