Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Chile

Der er 12 varer.
Chile

Chile:

I Sydamerika er Chile den utrættelige spydspids. Siden midt i 80erne er chilenske vinmagere vendt hjem fra Californien, Frankrig, Australien og New Zealand med viden, ideer og teknologi, som de kan bruge i deres egne vinindustri. Udenlandske investorer er blevet tiltrukket af politisk og økonomisk stabilitet med det resultat, at Chile nu har mere end 35 vinerier, hvis totale eksportindtjening ligger på mere end 140 millioner US dollars sammenlignet med 25 millioner US dollars i 1988.

Vinindustrien er ligesom selve landet strammet ind i et langt, smalt, nord-sydgående bælte på over 4000 km, hvor vinmarkerne aldrig ligger mere end 100 km fra hverken kysten eller Andesbjergene. Rent logisk medfører det, at man er underlagt de store klimaforandringer, der også viser sig i vinstilen, Men netop ved at afpasse druesorter til de fine nuanceforskelle i jordbunden og makro-klimaer, har vinmagerne været i stand til at variere og gøre deres vinudvalg bredere.

Underkategorier

 • Hvidvin
  Hvidvin: Hvad angår hvidvin, er en chilensk Chardonnay næsten altid et sikkert hit, med dens kraftige smag tilsat toner af tropiske frugter og citrus. Er man til en mere let og frisk hvidvin, bør man vælge en Sauvignon Blanc.
 • Rosévin
  Rosévin:
 • Rødvin
  Rødvin: Med hensyn til rødvin, byder Chile på komplekse og intense Cabernet Sauvignon'er, bløde og bæragtige Pinot Noir vine, samt vine lavet på Merlot, der har lidt for enhver smag. En  ung chilensk Merlot, vil ofte være let og frugtagtig, mens de mere modne vine, skifter karakter i retning af højere kompleksitet og en mere røget, jordagtig og robust smagsoplevelse.
 • Vindistrikter Chile
  Vindistrikter Chile: I Chiles nordligste vinregioner Atacama og Coquimbo, avles især spisedruer, der bl.a. destilleres til den farveløse brandy Pisco. Landets varmeste vinregion, Aconcagua, producerer gode rødvine, mens der i det nye, køligere underdistrikt ved Stillehavet, Casablanca, avles gode hvidvine af chardonnay. Vi har nedenunder, samlet de chilenske vindistrikter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.
 • Vinproducenter i Chile
  Vinproducenter i Chile: Central Valley er det største vinområde i Chile, og står for 75 % af landets produktion. Her finder vi også de mest berømte vindistrikter: Maipo Valley, Rapel Valley og Maule. I Casablanca-regionen dyrkes de grønne druer, og det er især vin fra druen Chardonnay og Sauvignon Blanc, der giver den største succes. Er du mere til druerne Merlot og Shiraz skal du begive dig mod regionen Aconcagua, hvor disse druer dyrkes med gode resultater.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning