Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Nebbiolo

Der er 13 varer.
Nebbiolo

Druen Nebbiolo:

Jeg opfatter altid et resigneret suk i dette navn. Hvorfor? Fordi det kommer af det italienske ord for tåge, nebbia. Jeg forstiller mig de norditalienske vinmagere for århundreder siden, der ryster på hovedet over deres sentmodnende vinstok og utålmodigt opkalder den efter tåge, der uvægerligt var der, når de kom for at plukke sidst i oktober.

I dag planter vinbønderne den højt oppe på skråningerne, så den kan få det meste af efterårssolen med. Og den kan blive til de fantastiske vine. Barolo og Barbaresco er stjernerne. De er mærkelige og småtydende, men alligevel vidunderligt velsmagende, garvesyrerige, men blege, voldsomme, men med duft af violer.

Den lille, tykskindede Nebbiolo drue producerer nogle af de mørkeste, tørreste, største og mest stædige (tannin og syr) rødvine. Hjemstedet er Piemonte og omegn i Norditalien, dens to mest berømte vine er Barolo og Barbaresco.


Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning