Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Pinot Gris

Der er 3 varer.
Pinot Gris

Druen Pinot Gris:

Pinot Gris (alias pinot Grigio, Tokay, Ruländer m.fl.)

Nogle af Europa mest eksotiske og hedonistiske hvidvine, kommer ud af denne drue i Alsace, Tyskland og Ungarn. Kryds så over Alperne og i Norditalien finder man oceaner af lette, uskadelige og temmelig krydrede, billige, tørre hvidvine uden den fede honning og rosinrigdom, der er så spændende længere mod nord.

Italiens Pinot Grigio er let, syrlig og neutral, mens Tysklands Ruländer er kraftfuld og syrefattig. Alsacs Tokay-Pinot Gris er robust med aroma af talkum og honning - både tør og sød - god til mad.


Det afhænger alt sammen af udbytte og metode. For italienerne tjener hvidvine til at rense smagsløgene, nordeuropæerne ser på den som en chanse for at få en vinøs glans og lokker hver eneste lille gran karakter ud af druer som Pinot Gris. Den har et stort sukke- og ekstraktindhold men ringe syre, og den burde ikke lagre, men det gør den - fremragende.


Man finder lidt af den i Bourgogne, en masse i Rumænien og Oregon og den er outsideren i New Zealand.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning