Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Dom Pérignon

Der er 1 vare.

Champagne Producenten Dom Pérignon:

Historien om Dom Pierre Pérignon: Dom Pierre Pérignon var en benediktinermunk som fejlagtigt tilskrives opfindelsen af Champagne og Méthode Champenoise, som blev udviklet af ham. Det berømte Champagne-mærke Dom Pérignon er opkaldt efter ham. Pierre Pérignon var søn af en retssekretær i byen Saint-Menehouldi Champagne området i Frankrig. Da han var 19 år, blev han benediktiner i klosteret Abbey of Saint-Vannes i byen Verdun. I 1668vflyttede han til klosteret i Hautvilliers i nærheden af Épernay. Han arbejdede som kældermester i klosteret til sin død i 1715. Under hans ledelse blomstrede klosteret og fordoblede sit vinareal. Som tegn på ære og respekt blev han begravet i den del af klosteret, som var forbeholdt abbeder.

I hans tid var eftergæringen, som giver boblerne i mousserende vine, et stort problem for vinmagerne. Når det blev køligt i vejret om efteråret, var det ikke alt sukkeret i vinen, som var blevet omdannet til alkohol. Hvis vinen blev hældt på flaske på det tidspunkt, blev den bogstaveligt talt til en tidsinstillet bombe. Når vejret blev varmere om foråret, begyndte den slumrende gær at udvikle kuldioxid, som i bedste fald pressede korkproppen ud af flasken, og i værste fald fik den til at eksplodere og udløse en kædereaktion, naboflasken sprang på grund af trykket fra den første sprængning. Dom Pérignon forsøgte ihærdigt at undgå eftergæring. I 1718 udgav Kannik Godinot en bog om vinfremstilling, som blev tillagt Dom Pérignon. Blandt dem var den oplysning, at fine vine kun kunne fremstilles af Pinot Noir druen. Dom Pérignon var ikke glad for hvide druer på grund af deres tendens til at eftergære. Andre regler i bogen var Dom Pérignon's vejledning om at beskære vinstokke kraftigt, så de ikke blev højere end tre fod og gav mindre udbytte. Høsten skulle foregå i køligt, fugtigt vejr gerne tidligt om morgenen og med omhu så druerne hverken fik stød eller blev mast. Rådne og overmodne druer skulle kasseres. Dom Pérignon tillod ikke at druer blev trådt og foretrak brugen af adskillige presser for at minimere udblødningen af saften og skindet. Dom Pérignon var en tidlig fortaler for, at vinfremstilling udelukkende skulle foregå ved hjælp af naturlige processer uden tilføjelse af fremmede substanser. I dag kan vi kalde det økologisk vinfremstilling for at afskille det fra mere almindeligt anvendte metoder, selv om ordet økologisk indeholder kulturelle og politiske betydninger, som Dom Pérignon nok ikke kan tillægges.

Dom Pérignon Myten: Kom hurtigt, jeg drikker stjernerne, skulle Dom Pérignon have sagt, da han smagte den første mousserende Champagne. Men citatet optræder første gang i en trykt reklame fra sutningen af 1800 tallet. Selv om DomPérignon arbejdede utrætteligt og med held med at forbedre kvaliteten og øge berømmelsen af vinene i Champagne-distriktet, opfandt han ikke de mousserende vine og var ikke den første som lavede Champagne. Tværtimod arbejdede han hårdt for at undgå eftergæring. Mousserende vine blev fremstillet med vilje af den engelske videnskabsmand og læge Christopher Merret mindst 30 år før Dom Pérignon.

Så Dom Pérignon Champagne er Moët & Chandons Prestige Cuvée Champagne.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning