Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Wild Turkey Distilling Co

Der er ingen varer

Whisky Producenten Wild Turkey Distilling Co:

Wild Turkey er et mærke af Kentucky Straight Bourbon Whisky destilleret og aftappet af Wild Turkey Distilling Co, en division af Campari Group. Destilleriet ligger i nærheden af Lawrenceburg, Kentucky. Det byder på ture og er en del af American Whisky Trail og Kentucky Bourbon Trail.

Historien om Wild Turkey: I 1891 byggede Thomas Ripy Old Hickory Distillery i Tyrone, Kentucky, nær Lawrenceburg, på det tidligere sted i Old Moore Distillery. Efter forbudet blev familien Ripy (Thomas døde i 1902) repareret distilleriet og begyndte at producere Bourbon igen. Familien Ripy solgte Bourbon produceret på dette destilleri til forskellige grossister, der aftappede Bourbon under deres egne mærker. Austin Nichols var en af disse grossister. "Wild Turkey" mærket siges at være opstået efter at en af Austin Nichols eksekutør, Thomas McCarthy, tog nogle vareprøver med på en kalkunjagt i 1940. Vareprøven viste sig så populær blandt hans jagtvenner, at de forsatte med at spørge ham om "Den vilde Kalkun Bourbon". Austin Nichols begyndte at flaske Wild Turkey i 1942. Ripy Distilleri blev købt i 1949 af Robert og Alvin Gould. I tre årtier efter introduktionen af The Wid Turkey forblev Austin Nichols et ikke-distillerende producentaftapningsbourbon købt på det åbne marked under deres Wild Turkey-mærke. Meget af denne Whisky blev købt fra Ripys/Gould destilleriet i Tyrone. I 1971 købte Austin Nichols anlægget (derefter kendt som Boulevard Distillery), og ændrede navnet til Wild Turkey Distillery.

I 1980 blev distilleriet og The Wild Turkey mærke købt af Pernod Ricard.

Den 9 maj 2000 ødelagde en brand et syv-etagers lager hos firmaet i Anderson County, Kentucky. Den indeholdt mere end 17,000 træfade af Whisky. Brændende Whisky flydende fra lageret og satte skoven i brand og forårsaget, at kalkstenaflejringen eksploderede. Brandmænd reddede Lawrenceburgs vamdrensningsanlæg fra destruktion. En anslået 20 % af Whisky flydede ud i Kentucky River. Flodforureningen krævede midlertidig nedlukning af vandrensningsanlægget. Tjenstemænd bestilte begrænsninger for vandforbrug. Virksomheder og skoler blev lukket på grund af vandmangel. Alkoholudslippet i Kentucky River dræbte 228,000 fisk på en strækning på 66 kilometer. ØPA og Coast Guard's Gulf Strike Team iltet floden ved hjælp af udstyr monteret på prammen. Selskabet betalte 256,000 US Dollars til Kentucky Department of Fish and Wildlife i et forsøg på at genoprette fiskebestanden i Kentucky River.

I 2009 købte Campari-koncernen destilleriet og The Wild Turkey-mærke fra Pernod Ricard.

I 2011 begyndte Wild Turkey at blive destilleret på en nybygget anlæg nær det gamle destilleri. Det nye destilleri ligger, hvor det gamle lager brandte ned den 9 maj 2000.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning