Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Dopff au Moulin

Der er 18 varer.

Vinproducenten Dopff au Moulin:

Omkring 1900-tallet var det den innovative Julien Dopff der var leder af vinhuset. Han var altid på udkig efter nye metoder til vinfremstillingen. Under verdensudstillingen i Paris i år 1900, fik han demonstreret "methode champagnoise" og forskede herefter i to år, hvilket frembragte en helt ny type vin. Julien havde alle de gode betingelser opfyldt: gunstigt klima, god jord og druen Pinot Blanc. Vinen blev en stor succes og var begyndelsen på den i dag verdensberømte Crémant d'Alsace. 

Alsaceflasken skabes:

Julien blev grebet af skabertrang da de første maskinfremstillede flasker blev produceret i 1894. I 1913 prøsenterede han hele den franske vinbrance for en ny flaskeform - den såkaldte "flütée" - der med sine elegante slanke linier tydeligt adskiller sig fra andre vinflasker. Branchen troede ikke på at flasken kunne bevare vinens smag og aroma og forkastede ideen. For at modbevise dette sendte Julien et antal flasker med skib til Australien og retur. Branchen blev overbevist og gav ved vinudstillingen i 1914 i Strasbourg Dopff's flaskevin en sølvmedalje for en "særdeles vellykket succes". Dette bevirkede at de langhalsede Alsaceflasker nu kunne erobre Paris, Frankrig og resten af verden. Familien Dopff blev således den første hovedleverandør af vine til de store dampskibe og postbåde, der sejlede kloden rundt. Tidligere var vinene blevet sendt rundt i verden i tønder og tappet på flasker ved bestemmelsesstedet, men Julien fik ideen til Alsacevinen kan tappes på flasker på det sted hvor den er produceret. Denne idé blev dog først gennemført ved et dekret i 1972 i Frankrig.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning