Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Alta Gama

Der er 5 varer.

Rom Producenten Alta Gama:

Tanken bag Alta Gama Rom bygger på ærlighed, forståelse og uddannelse indenfor romkategorien. I første omgang sættes der med fire Guyana-aftapninger fokus på sukkertilsætningen i rom, idet de fire varianter tilbyder et spektrum af forskellige sukkertilsætning. De fire udgaver indeholder alle det samme romblend, hvor kun sukkerindholdet varierer. Alta Gama Rom er et af de første rombrands til at deklarere indholdet af dukker på flaskerne etiketter, og Alta Gama Rom er skabt ud fra et ærligt og gennemsigtigt grundsyn.

Serien henvender sig til de fleste romnydere, uanset om man er til tør eller sød rom. Formålet med romserien er, at vise romnyderne hvad tilsætning af sukker kan gøre ved en kvalitetsrom, og derfor kan man finde Alta Gama Rom både med og uden tilsat sukker. De fire aftapninger indeholder henholdsvis 0, 15, 25, og 35 gram rørsukker pr. liter rom. Nyder man de sødere romtyper, skal man gå efter de varianter, der er tilsat 25 eller 35 gram sukker. Nyder man de mindre søde romtyper, skal man prøve dem med 0 eller 15 gram sukker tilsat. Det er en god øvelse at smage alle fire aftapninger op imod hianden, da dette giver et overblik over, hvad doseringen af sukker gør ved en rom.

Rommen består af 100 procent Guyana-rom fra destilleret Demerara Distillers Ltd. Blendet består af fuldlagret rom mellem 5 og 15 år, som har lagret på tidligere bourbonfade i Guyana tropiske klima. Alta Gama Rom er en "Single Blended Rom". Dette udtryk der dækker over sammensætningen af forskellige destillattyper. I flaskerne finder man både kontinuerligt- og kedeldestilleret rom fra samme destilleri. Helt nøjagtigt består blendet af destillater fra de klassiske wooden stills Port Mourant og Enmore, samt Uitvlugt. Disse gamle destilleringsapparater er navngivet efter plantagerne, hvor de oprindeligt var installeret. I dag står alle Guyanas destilleringsapparater på Diamond Distillery i Hovedstaden Georgetown.

Traditionen for romproduktion i Guyana går helt tilbage, og det sydamerikanske land er kendt for at levere noget af verdens bedste rom. Man har produceret rom i Guyana i over 300 år, og destilleriet kan bryste sig af deres samling af gamle og unikke destilleringsapparater, som en stor del af landets enestående romarv. Denne arv har gjort det muligt for destilleriet at tilbyde en bred vifte af rom af højeste kvalitet, forskellig alder, stil og smagskarakter - et bredt spektrum af rom, som også fremvises i Alta Gama Rom.

Enmore Still er et Wooden Continuous Coffey Still, og er i dag det sidste fuldt fungerende eksempel af sin slags. Enmore Still er identisk med det allerførste kontinuerlige destilleringsapparat. konstrueret og patenteret af irske Aeneas Coffey i 1832. Apparatet er det oprindelige og sidste tilbageværende fra Enmore Sugar Estate som blev grundlagt for næsten 200 år siden af Edward Henry Porter. Siden 1880 har Enmore Still produceret en medium fyldig rom med en mild frugt- og lakridsagtig aroma, og rommens unikke smag kan delvist tilskrives de træbeklædte sider, som findes på apparatet.

Port Mourant Still - grundlagt i 1732 - er et Double Wooden Pot Still, der stammer fra plantagen af samme navn. Apparatet har tidligere stået på Uitvlugt Estate, men blev i 2000 flyttet til Diamond Distillery, hvor det står den dag i dag. Det unikke kobberhalsede pot still er værdsat af romkendere, som et meget tungt, aromatisk, og ikke mindst dybt smagende romdestillat. Det gamle Green Heartwood som danner rammerne for kedlerne, spiller en vigtig rolle i udviklingen af de karakteristiske smagsegenskaber, som kendetegner rom fra Port Mourant Still. Elementet af rom fra Port Mourant Still er uundværligt i Alta Gama Rom, og er med til at skabe en bredspektret smagsprofil.

I Alta Gama Rom finder vi til sidst rom fra det originale kontinuerlige Metal Savalle Still som går under navnet Uitvlugt Still.Apparatet er arvet fra Uitvlugt Estate som går tilbage til det 18. århundrede. Rommen produceret på dette apparat er kendetegnet ved en sødmefuld rørsukkerduft, kombineret med en tør og mediumfyldig smag.

Nogle romproducenter tilsætter sukker til deres rom, for at fremhæve smagsnuancerne i rommen. Andre tilsætter sukker for at skjule de dårlige sider eller deciderede fejl i rommen. Og her er kernen af problemet med sukkertilsætning, for i nogle tilfælde bliver sukkertilsætningen brugt i den gode sags tjeneste, og i andre tilfælde bliver det brugt som røgslør. Hos Alta Gama Rom er man åben omkring tilsætning af sukker. Basisblendet uden tilsat sukker er en yderst velkomponeret rom, der i sig selv er fantastisk balanceret med smukt integreret alkohol og stor smag. Med dette blend påvises grundkvaliteten af blendet, og derudover tilbydes versioner med en gradvist højere sødme. Man skjuler ikke et dårligt produceret produkt med sukker, men understøtter blot et allerede velsmagende blend med forskellige sukkerniveauer - smag selv efter.

Men hvorfor er tilsætning af sukker i rom så stort et tabu?. I produktionen af den mousserende vinChampagne tilsætter man lystigt sukker til nogle af verdens dyreste og mest prestigefyldte vine - man skilter endda med den tilsatte sukker, som kaldes "dosage". Tilsætningsgraden findes på Champagneetiketterne, og der findes endda en række dosage-termer som inddeler tilsætningsniveauet. Det giver god mening at informere forbrugeren om sødmeniveauet på etiketten, og af samme grund er det også noget som Alta Gama Rom gør brug af. Man benytter de samme inddelinger som man gør i Champagne - disse ses herunder:

  • Brut Nature (0 gram).
  • Extra Brut (0-6 gram sukker).
  • Brut (Under 12 gram sukker).
  • Extra Sec (12-17 gram sukker).
  • Sec (17-32 gram sukker).
  • Demi Sec (Under 50 gram sukker).
  • Doux (Over 50 gram sukker).

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning