Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Canaiolo

Der er 8 varer.
Canaiolo

Druen Canaiolo:

Traditionel toscansk blå drue, der menes at have været endnu mere populær lokalt end Sangiovese i tidligere århundreder. Druens evne til ikke at rådne, menes at have været en af årsagerne til den tidligere popularitet.

I dag bruges Canaiolo stadig mest i Mellemitalien, og er således stadig en del af mange Chianti-blandinger sammen med Sangiovese og ofte også Colorino, samt i Montepulciano, hvor den (igen sammen med Sangiovese) ofte bidrager med op til 20% af drueblandingen til Vino Nobile.

 

På samme måde som Merlot bruges i Bordeaux til at bløde Cabernet Sauvignons ofte kraftige tanniner op, bruges Canaiolo i Toscana ofte sammen med Sangiovese, for at bløde Sangiovesens tanniner og naturlige frugtsyre op. Nogle kritikere kalder Canaiolo-druen for smagsmæssigt ligegyldig, men dens lette frugt spiller flot sammen med Sangiovese, hvis målet med rødvinen er at opnå et let og friskt resultat. Druen bruges derfor oftest i dag til vine, der ikke er tiltænkt flere års lagring på flaske.

 

Mange toscanske vinproducenter bruger i dag Merlot (og faktisk også Cabernet Sauvignon) i Chianti-blandingen for at bidrage til Sangiovesens smag, og resultatet er ofte en lidt tungere og mere volumnøs vin, end havde man anvendt Canaiolo som blandingsdrue.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning