Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

New Zealand

Der er 8 varer.
New Zealand

New Zealand:

Klimaet er nøgleordet, New Zealand har det helt ideelle kølige klima. Skønt det er et langstrakt land, der dækker tilsvarende breddegrader som mellem Tysklands Rheingau og Algeriet, er forskellene i klimaet ikke så store. Vinmarkerne er stort set koncentreret i tre områder på den mere tørre østlige side af både Northvog South Island, hvor den lange, kølige vækstperiode (forudsat at den ikke bliver alt for lang og kølig) skaber hvide vine af usædvanlig frugtig intensitet, klassisk drue-karakter og pirrende syrlighed - ikke blot fra Sauvignon Blanc, men også fra Chardonnay, Riesling (både tør og sød), Chenin Blanc og andre druer. Müller-Thurgau er stadig en meget udbredt arbejdshest, men eksporteres sjældent). Disse vines intensitet og balance er så perfekt at selv Sauvignon og Chenin med fordel kan gæres på egefade. 

I den anden ende af modenheds-skalaen bliver de mest spartanske Chardonnay og Pinot Noir brugt til særdeles flotte mousserende vine. Produktion af røde vine er stadig i sin vorden, for i starten mente man klimaet var for køligt. Men efterhånden som druesorter afpasses efter klima og jordbund, stiger kvaliteten. Det mest lovende resultat kommer fra Cabernet Sauvignon blandet med Merlot (rundere og mindre urteagtig end Cabernet alene) fra den lunere North Island, og fra Pinot Noir på South Island.

Underkategorier

 • Hvidvin
  Hvidvin: Den moderne vinavl begyndte i 1973, da det store vinhus Montana anlagde vinmarker i Malborough, men det store gennembrud kom i 1985 med Cloudy Bays chardonnay, som blev kåret til verdens bedste hvidvin.
 • Rødvin
  Rødvin:  Rødvin laves ofte på en blanding af Cabernet Sauvignon og Merlot eller på Pinot Noir-druen. Den fremherskende sort for New Zealandsk vin er Bordeaux. Bordeaux-vinene er frugtdreven med et behersket brug af egefade og skal helst nydes unge.
 • Vindistrikter New Zealand
  Vindistrikter New Zealand: En væsentlig del af den New Zealandske vinsucces skyldes Sauvignon Blanc. Denne drue, der ellers dyrkes i Bordeaux og Sancerre i Frankrig, lægger most til nogle helt anderledes hvidvine i New Zealand. Distriktet Marlborough ligger på Sydøen med det køligere klima, og det var først i 1973, at man plantede de første vinstokke. I dag er det New Zealands største vindistrikt med over 40 % af landets beplantede areal med vin. Tre fjerdedele af alle newzealandske vine er hvidvine. Vi har nedenunder, samlet de New Zealanske vindistrikter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.
 • Vinproducenter i New Zealand
  Vinproducenter i New Zealand: New Zealandsk vin produceres primært i 10 regioner – fra nord til syd. På grund af det tempererede klima nyder vinmarkerne de kølige somre og de milde vintre lige så meget som de kølige sommernætter. Disse temperatursvingninger er essentielle for at kunne bevare frugten og syren i druerne, og der skabes fuldmodne druer, der i store træk minder om de druer, vi finder i Europa. Vi har nedenunder, samlet de New Zealanske vinproducenter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.
 • Klassifikationen For New Zealands Vin
  Klassifikationen For New Zealands Vin: Lovgivningen for vinetiketter i New Zealand har indtil nu været relativ afslappet. Den skal dog ændres i den nærmeste fremtid med indførelsen af et system med "Certified Origin" (Oprindelsesgaranti) for at opnå international tillid til, at alt det der står på vinetiketten er rigtigt.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning