Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vindistrikter Australien

Der er 25 varer.
Vindistrikter Australien

Vindistrikter Australien:

Australien er et vinland! Når det gælder god mad og vin, er Australien klart at foretrække.Vindistrikterne i Australien producerer samlet set, mere end 100 forskellige typer vindruer og der bliver hver dag, verden over, drukket mere end 30 millioner glas australsk vin.

Vi har nedenunder, samlet de australske vindistrikter, som I kan klikke ind på, og læse meget mere om.Underkategorier

 • Barossa Valley
  Vindistriktet Barossa Valley: Blå Druer:vShiraz er den blå stjernedrue, og Cabernet Sauvignon kommer lige efter. Sidstnævnte er oftest bedst, når den blandes med druer fra andre områder. Grønne Druer: Rhin Riesling dominerer, desuden er der en lille smule Semillon, Chardonnay. Klima: Barossa Valley er meget varm og anvender dryp-vanding som modvægt til de tørre somre. Eden Valley og East Barossa Ranges er køligere med mere nedbør, men på et uheldigt tidspunkt for vindyrkningen, så også her anvendes alligvel kunstvanding. Jordbund: De øverste jordlag veksler fra tungt sandblandet ler til rent sand. Nogle steder skal der tilføres kalk for at modvirke syren. i undergrunden er der kalksten, kvarts og ler samt noget rødbrunt sandblandet ler. beliggenhed: De traditionelle ejendomme i dalbunden er bedst til rødvin. Ejendomme i 300-400 meters højde i East Barossa Ranges er fremragende til vine, der passer til det køligere klima.
 • Clare Valley
  Vindistriktet Clare Valley: Blå Druer: Der er primært Cabernet Sauvignon og Shiraz samt lidt Grenache. Grønne Druer: Rhin Riesling er den førende druesort med nogen Palomino og Pedro Ximénez, Crouchen, Sauvignon Blanc, Semillon og Chardonnay. Klima: Heden burde sænke syren og få sukkeret i vejret, men i stedet laves lette vine, især Rhin Riesling med en uventet naturlig syre og sarthed. Jordbund: Undergrunden består hovedsagelig af kalkholdigt ler. Mod nord er der sandholdigt ler i øverste jordlag, i centrum er der rødt, sandholdigt ler, og mod syd er der rødt ler. Beliggenhed: Vinmarkerne ligger 400-500 meters højde over havets overflade i de smalle dale, der løber nord-syd, og for foden af bjergene mod vest. Retningen varierer alt afhængigt af landskabets snoende konturer.
 • Coonawarra
  Vindistriktet Coonawarra: Blå Druer: Succes med Cabernet Sauvignon betyder, at det i dag er den dominerende blå druesort, selv om Coonawarra blev kendt for sin Shiraz til at begynde med. Grønne Druer: Riesling er den mest plantede druesort, Chardonnay plantes i stigende omfang. Klima: Det er de sydligste og dermed også de køligste vinmarker i South Australia. Det lettilgængelige vandspejl giver højt udbytte med god kvalitet. Der bliver høstet fra april til så sent som i juni. Jordbund: Et område med terra rossa (bogstaveligt rød jord) eller porøst, rødt sandblandet ler dækker de lave højderygge med både sort, krakeleret ler og sandholdig jord oven på et lerfundament på lavere grund. Beliggenhed: Der er fladt - ensartet fladt, og med den lange vækstsæson, den høje, lette intensitet og enestående jordbundsstruktur, er det ideelt til vinstokke.
 • Hunter Valley
  Vindistriktet Hunter Valley: Blå Druer: Cabernet Sauvignon og Shiraz er de vigtigste druer, desuden er der noget Pinot Noir og Merlot. Grønne Druer: Der bruges hovedsageligt Chardonnay og Sémillon i Hunters hvidvine. Klima: Sommersolens varme dæmpes lidt af den skyfulde himmel. Upper hunter Valley skal kunstvandes. Jordbund: Den fede, røde vulkanske, lerjord og alluviajorden nær Goulbum River er de bedste områder. Undergrunden med dårlig dræning og tungt ler er ikke så velegnet. Beliggenhed: Vinstokke er plantet tæt ved Goulbum River i Upper Hunter Valley. Lower Hunters vinmarker ligger i 150-365 meters højde på Brokenback Range´s lavere skråninger eller i dalbunden.
 • Margaret River
  Vindistriktet Margaret River: Blå Druer: Hovedsorterne er Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir, Zinfandel og Merlot. Grønne Druer: Sémillon og Sauvignon Blanc blandes ofte sammen også med Chenin Blanc. Desuden dyrkes en del Chardonnay. Klima: Der er kystklima med en kølig vækstsæson og en mild, våd vinter; Kolde, antarktiske strømme, der flyder neden under landmassen og vestenvinde fra Det indiske Ocean køler regionen og gør den mere tempereret end Perth mod nord. Havbriser er gode til at hindre overophedning, men er dårlige, fordi de udtørre jorden og dermed gør kunstvanding nødvendig somme tider; Om foråret kan briserne nå stormstyrke og ødelægger derved den tidlige knopskydning. Jordbund: Øverste jordlag er normalt sand eller grus. underjorden er sandblandet lermuld, der ikke kan holde på vandet, så kunstvanding er nødvendig. Beliggenhed: Vinstokkene er plantet på lave, jævne skråninger omkring 40 meter over havoverfladen.
 • New South Wales
  Vindistriktet New South Wales: Blå Druer: Shiraz, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir dominerer. Grønne Druer: De vigtigste druesorter er Sémillon, Chardonnay, Rhin Riesling og Traminer. I Riverina er der ogsø marker med Trebbiano, Muscat Gordo Bianco og Colombard. Klima: Det er varmt, selv efter australske forhold, især i Hunter Valley og Riverina. Vådt, fugtigt vejr om efteråret fremmer råd. Jordbund: Sandet, leret muldjord sammen med rødbrun, vulkansk sandblandet lerjord, granit og alluvial-aflejninger er dominerende. Beliggenhed: Vinstokkerne er plantet i de jævnt kuperede dalbunde (Cowra, Riverina og Upper Hunter Valley) eller i forlandet til Brokenback og Great Dividing Ranges (Lower Hunter Valley og Mudgee).
 • Queensland og Northern Territory
  Vindistriket Queensland og Northern Territory: Blå Druer: Shiraz er den førende blå drue. Der er små områder med Cabernet Sauvignon og Pinot Noir i Queensland. Grønne Druer: Næsten halvdelen af Granite Belt er plantet til med Chardonnay. Klima: Det er temmeligt varmt i Queensland og rigtig varmt i Alice Springs, sidstnævnte bruger drypvanding, der næres af lokale borehuller. Queenslands sene høst undgår de værste regnbyger, men frost og hagl kan ødelægge udbyttet. Jordbund: Queenslands jordbund er generelt let syrlig. Den kan være granit- og sandgrå eller brungrå over en undergrund med hvidt sand og ler; Omkring Roma er jordbunden fyldig, sandet alluvial-lermuld. Beliggenhed: Vinmarkerne i Granite Belt ligger i 750-900 meters højde i det bakkede område omkring Stanthorpe, Château Hornsby ligger i 600 meters højde.
 • South Australia
  Vindistriktet South Australia: Blå Druer: Shiraz, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Grenache er de dominerende druer. Grønne Druer: Rhin Riesling, Chardonnay, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc og Sémilon er plantet i stor udstrækning. Klima: Det svinger fra kølige områder som Adelaide Hills og Coonawarra til varme, tørre områder som Barossa. Jordbund: Jorden er en blanding af sandet lermuld, rødt sand-blandet ler, forskellige lertyper og frugtbar vulkanjord. Coonawarra har et område med terra rossa over en undergrund med kalksten. Beliggenhed: Meget varierende fra Coonawarras flade vinmarker til East Barossa Ranges skråninger.
 • Victoria
  Vindistriktet Victoria: Blå Druer: Shiraz, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir dominerer. Grønne Druer: Chardonnay, Rhin Riesling, Gewurztraminer, Marsanne, Sauvignon Blanc, Muscat a Petits Grains og Muscadelle er de vigtigste druesorter. Klima: Kystområderne har kystklima. I nordøst produceres hedvine, og der er varmt. Jordbund: Der er rødt, sandblandet ler i nord, kvartsitisk alluvial-jord i Goulburn Valley, porøs, sort vulkanjord i Geelong. Beliggenhed: Stejle, skrånende, nordvendte marker i kølige områder muliggør en længere modningsperiode.
 • Western Australia
  Vindistriktet Western Australia: Blå Druer: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir og Malbec er hovedtyperne. Grønne Druer: Rhin Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon og Chenin Blanc bruges til hvidvine. Dertil kommer Muscat Gordo Bianco, Verdelho og Muscadelle i Swan Valley. Klima: Kystområder har kystklima. Regioner længere inde i landet og oppe mod nord er varmere og mere tørt, jordbund: Øverste jordlag er hovedsagelig brunt eller gråbrunt, hyppigt meget sandet med grus og alluvial. Beliggenhed: Vinmarkerne er koncentrerede i dalbunden og langs kysten, men der er også nogle vinstokke i de mere bakkede områder omkring Albany.
 • Yarra Valley
  Vindistriktet Yarra Valley: Blå Druer: Pinot Noir dækker 25% af vinarealet, desuden er der Cabernet Sauvignon og små mængder Shiraz, Mrlot og Cabernet Franc. Grønne Druer:1/3 af vinarealet er plantet til med Chardonnay, desuden er der små mængder af andre sorter. Klima: Det kølige klima muliggør en forlænget modningsperiode. Blæst og regn kan bryde ind i blomstringen og frugtdannelsen i december og januar. Jordbund: Der er to dominerende jordbundstyper. Den ene er grå, sandet ler eller lermuld. Den anden er dyb, frugtbar, rød vulkanjord. Beliggenhed: Skråningernes vinkel og højde over havoverfladen varierer enormt, og vinmarkerne ligger mellem 50 m og 400 m over havoverfladen.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning