Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vindistrikter New Zealand

Der er 6 varer.
Vindistrikter New Zealand

Vindistrikter New Zealand:

En væsentlig del af den New Zealandske vinsucces skyldes Sauvignon Blanc. Denne drue, der ellers dyrkes i Bordeaux og Sancerre i Frankrig, lægger most til nogle helt anderledes hvidvine i New Zealand. Distriktet Marlborough ligger på Sydøen med det køligere klima, og det var først i 1973, at man plantede de første vinstokke. I dag er det New Zealands største vindistrikt med over 40 % af landets beplantede areal med vin. Tre fjerdedele af alle newzealandske vine er hvidvine.

Vi har nedenunder, samlet de New Zealanske vindistrikter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.


Underkategorier

  • Marlborough
    Vindistriktet Marlborough: Blå Druer: Selv om Marlborough er bedst kendt for sine hvidvine, så produceres der også Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. Pinot Noir bruges ofte til mousserende vine. Grønne Druer: Efterhånden som Sauvignon Blanc bliver mere og mere betydningsfuld, er Mïller-Thurgau på retur. Chardonnay trives også og giver sit bidrag til de mousserende vine. Rhin-Riesling er meget succesrig i botrytiserende vine. Klima: Klimaet er køligt, men der er overvældende megen sol. Der er ikke megen nedbør mellem oktober og april. Frost og blæst kan skabe problemer. Jordbund: Jordbunden varierer fra ler til stenet grus. De meget stenfyldte områder er så veldrænede, at det er vigtigt med kunstvanding. Beliggenhed: Generelt lavt og fladt, men Awatere Valley nyder godt af beskyttede terrasser, der giver en fremragende beliggenhed i forhold til solen.
  • South Island
    Vindistriktet South Island: Blå Druer: Pinot Noir er bedst egnet, men der dyrkes også Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. Grønne Druer: Müller-Thurgau plantes stadig i stor udstrækning, men Chardonnay og Sauvignon Blanc er mere værdsat. Der er også Riesling, Gewürztraminer og Pinot Gris. Klima: Klimaet er køligt med rigelig sol til støtte for modningsprocessen. Efterårsnedbøren er lav, men vind og frost kan skabe problemer. jordbund: Jordbunden er varierende. Alluvialdynd oven på gruset undergrund er veldrænende. Dertil kommer områder med kalkholdigt, kalkstensrig lermuld og striber med løss. Beliggenhed: Mange af vinmarkerne er flade og lavtliggende. Nelson er mere bakket med nogle beskyttede, velbeliggende marker.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning