Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vindistrikter Portugal

Der er 16 varer.
Vindistrikter Portugal

Vindistrikter Portugal:

Nordlige Portugal:

Her ligger Douro-dalen i al sin landskabelige pragt og med alle sine herlige portvine – og for resten også i nyere tid med mange tørre bordvine, lavet på de samme druer.Men det nordlige Portugal har også tre andre interessante distrikter: Minho, Bairrada og Dão.

Sydlige Portugal:

Floden Tejo, der flyder gennem hovedstaden Lissabon, lægger navn til to vindistrikter, Ribatejo (Tejos Bredder) og det meget store Alentejo (På den anden Side af Tejo).Vi kunne også forenkle det og kalde distrikterne: Resten af Portugal. Eller: Portugals svar på Spaniens La Mancha. De dækker stort set hele landets sydøstlige del på de store sletter, der under Solens varme virker som en stegepande.

Vi har nedenunder de portugisiske vindistrikter, som I kan klikke jer ind på, og læse meget mere om.Underkategorier

 • Alentejo
  Vindistriktet Alentejo: I flere hundrede år var regionen en slagmark, først mod Maurerne og så mod spanske indtrængende. På den nedtrampede jord havde afgrøder ingen tid til at vokse under fødderne på alle disse marcherende hære. Men i dag er det en meget frugtbar landsdel, der producerer mere end 2/3 af verdens totale korkforsyning. Fra Estremadura er der ikke langt til Alentejo i den sydøstlige del af Portugal, som producerer rigtig mange spændende vine. Alentejo ligger øst for Ribatejo og strækker sig helt ned til Algave. Alentejo er en af de største vinregioner i Portugal og er inddelt i DOC. Regionen Alentejo, der fylder omkring en tredjedel af Portugal, bliver af mange anset for at være landets "kornkammer" med sine rige, frugtbare jordarealer. Vin og mad fra Alentejo. Halvdelen af landets vinproduktion bliver fremstillet i Alentejo.
 • Dão
  Vindistriktet Dão: Dão er en af Portugals mest fremtrædende vin regioner, som ligger syd for den berømte Douro-dalen. Det har haft lidt af et dårligt ry i fortiden, men internationale vin mediernes opmærksomhed og forbedringer i produktion og marketing har hjulpet regionen på rette kurs. Dão vine er nu nogle af de mest populære i Europa. Dão bedste vinavls-region ligger i den nordlige del af landet. Det tager sit navn fra Dão-floden, hvor de fleste af regionens vinmarker er placeret. Dão er en biflod til den større Mondego (Portugals længste flod) og flere andre floder strømmer gennem regionen.  Mod nord, syd og øst for Dão-dalen er granit bjerge i det østlige Beiras. Det er de samme toppe, som adskiller Beira Litoral (kystnære Beira) fra Beira Interior (indre Beira), og Dão og douro floder. Som et resultat af denne beskyttede stilling, klimaet langs Dão er relativt mildt, stabilt og ensartet mellem vinmarker sites. Det skaber naturligvis en homogenisering af regionens terroir; om dette er en dårlig eller en god ting er åben for debat. Dão vinmarker ligger i højder mellem 150-450 meter over havets overflade. Denne højde hæver vinstokkene ud af dalens skygger og mod solens stråler, 
 • Douro Dalen
  Vindistriktet Douro Dalen: Blå Druer: Der kan anvendes mere end 50 druesorter, men Touriga Nacional er den bedste. Grønne Druer: Blandt de druesorter, der bruges til hvid portvin, er Gouveio (Madeiras Verdelho) og Viosinho. Klima: Det fugtige Atlanterhavsklima i Porto er ideelt til lagring af portvin. Længere mod øst er det mest tørt. Jordbund: Vinstokke til portvin plantes kun i skifer. Beliggenhed: Douro er berømt for sine stejle terrasser, der følger de smalle floddale.
 • Lissabon
  Vindistriktet Lissabon: Vindistriktet Lissabon også kendt for navnet Estremadura, Vi kan anbefale, at du medbringer et godt kort, hvis du vil udforske den smukke vinregion Estremadura. Når man en gang har forladt forstæderne uden for Lissabon, er man virkelig på landet. Rundt om bakkedragene snor sig smalle veje gennem vin- frugt- og olivenplantager. Estremadura er en stor region, som strækker sig fra udkanten af Lissabon næsten helt op til byen Coimbra. Nærheden til kysten giver et lidt lunefuldt klima med en del kølige og fugtige atlanderhavsvinde. Landskabet er grønt og bølgende med bakker og bjerge på op til 600 meter, der fungere som vindbrydere og påvirker mikroklimaet i de forskellige dele af Estremadura. Her findes faktisk ni forskellige appellationer, og kvaliteten varierer meget mellem de forskellige distrikter. Samtidig med, at mange producenter værner om deres DOC-appellationer, indser man, at der ligger en styrke i at markedsføre regionen i fællesskab under et navn. Som det er i dag, kan producenten enten vælge at satse på DOC-stemplet på deres vine (hvis de vel at mærke opfylder de krav, der stilles) eller kalde deres vine for Vinho Reigonal Estremadura.
 • Madeira
  Vindistriktet Madeira: Blå Druer: Tinta Negra Mole er Madeiras mest plantede druesort. Grønne Druer: Verdelho og Malvasia er de mest almindelige blandt de fine "ædle" sorter. Bual og Sercial er meget sjældnere. Klima: Det varme, fugtige, subtropiske klima betyder, at der kan skabes problemer med oidium og botrytis. Nedbøren varierer fra 3000 mm om året inde i landet til omkring 1/3 ude ved kysten. Jordbund: Jordbunden er vulkanisk, løs rød tuf med en blanding af basaltsten. Beliggenhed: Vinmarkerne er anlagt på terrasser op til 1000 meter i syd og lavere i nord.  
 • Midt og Syd Portugal
  Vindistriktet Midt og Syd Portugal: Blå Druer: Castelão Frances findes overalt, Ramisco er på tilbagetog, og Cabernet Sauvignon udbredes mere og mere. Grønne Druer: Arinto har potentiale til gode vine. Fernão Pires plantes vidt og bredt, og Malvasia findes i mange forklædninger. Klima: Atlanterhavets påvirkning er vigtig i vest, inde i landet kan det tørre Alentejo-område blive meget varmt om sommeren. Jordbund: Estremadura har kalkholdigt ler og kalksten, Ribatejo har ler og sand samt frugtbar alluviajord, og Alentejo har granit, kalksten og rødt ler. Beliggenhed: Ribatejo- og Alentejo-sletterne står i kontrast til de mere bakkede områder Torres Vedras. Alenquer og Arruda.
 • Nord Portugal
  Vindistriktet Nord Portugal: Blå Druer: De bedste druesorter er Bairradas og Dãos Baga samt Touriga Francesa og Touriga Nacional, der bruges til portvin. Grønne Druer: Alvarinho, Loureiro og Trajadura er de bedste grønne Vinho Verde-druer. Der dyrkes Viosinho i Douro og Trãsos-Montes, og der bruges Gouveio i hvid portvin. Klima: Atlanterhavspåvirkningen medfører meget nedbør og en lang, varm modningssæson. Det indre af Douro-dalen har barske vintre og varme somre. Jordbund: Den tunge, kalkrige ler i Bairrada viger for granit i Dão og skifer i Douro. Beliggenhed: De stejle Douro-terrasser står i kontrast til det flade landbrugsland i Vinho Verden.
 • Vinho Verde
  Vindistriktet Vinho Verde: Portugal er et meget rigt og varieret vinland, og dette gælder ikke mindst for vindistriktet Vinho Verde som ligger i Minho provinsen. Området Vinho Verde ligger i den nordlige del af Portugal og er mod nord og øst omgivet af Spanien og mod vest Atlanterhavet. Navnet Vinho Verde lyder grønt og det er nøjagtigt, hvad det er. I dette område af Portugal vokser alting hurtig, og det er ikke så underligt, da nedbørsmængden i Vinho Verde er ca. 3,500 mm om året. Sammenligner man med det tørre og hede Alentejo falder der her kun ca. 500 mm regn om året. Vinho Verde er faktisk et af de mest regnfulde områder ikke alene i Portugal, men i hele Europa.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning