Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Portugal

Der er 17 varer.
Portugal

Portugal:

Når man ser bort fra de to vigtigste eksportvarer, Portvin og Mateus Rosé, er Portugals store styrke dets druesorter og dets evne til at beholde barnet mens badevandet kastes væk. Mellemskabet af EU i 1986 gav vinindustrien, især de store kooperativer der dominerede, en tiltrængt saltvandsindsprøjtning i form af subsidier. I årevis havde kooperativerne først frigivet deres vine efter lange tider på gamle fade eller cementtanke - hvor de tabte frugtighed og fik en sveden snerpethed. Ændringen, der omfatter rustfrit stål og tidligere aftapning, er først lige kommet i gang, men flere regioner har allerede fornyet sig, især Alentejo, Dão og Setúbal, som har tiltrukket både private investeringer og australske kældermestres hjælp.

Det helt afgørende punkt, og det blev erkendt af alle de nye producenter, både de lokale og de udefra kommende, var barnets værdi - i form af landets velsignelse af spændende spontane druesorter. I stedet for at gribe enhver lejlighed til at vise at Portugal også kunne skabe overbevisende Cabernet Sauvignon og Chardonnay vine (som det godt kan), koncentrerede man sig om at udvikle de bedste og mest karakterfulde af de lokale sorter de grønne Fernão Pires, Loureiro og Alvarinho, og de blå Periquita og Baga, samt portvins-sorter som Touriga Nacional og Touriga Francesa.

Et af de områder der stadig er noget kaotisk, er Portugals appellation-system, til dels fordi det skulle ændres så det stemte overens med kravene fra EU. Det er i øjeblikket temmelig kompliceret for ikke at sige forvirrende - men fortvivl ikke. Kort fortalt er den højeste klassifikation DOC (denominacão de origem controlada) og der er 13 af disse regioner, men producenterne må i stedet gerne bruge den præ-EU betegnelse RD (região demarcada); dernæst er der 44 IPR (indicacão de proveniencia regulamentada). Dertil kommer firmamærker fra ikke demarkerede regioner og firmaers blandinger, hvoraf nogle er overordentlig gode. Ordet Garrafeira indicerer kvalitet og alder.

Underkategorier

 • Dessertvin
  Dessertvin: Dessertvin er ofte søde hvidvine med et sukkerindhold på mere end 30-40 g pr. liter. Jo sødere desserten er, des sødere bør vinen være. Sauternes, Loirevine som Vouvray og Bonnezeaux samt Auslesevine er almindelige dessertvine. Også søde hedvine anvendes til desserter, de klassiske er Portvin, Madeira, Sherry, Marsala og Vin Santo.
 • Hvidvin
  Hvidvin: De bedste ikke mousserende hvidvine er lavet på den fine drue Alvarinho. Franske druer anvendes kun i beskedent omfang.
 • Klassifikation i Portugal
  Klassifikationsystem i Portugal: I Portugal blev DOC (Denominacao de Origem Controlada) klassifikationen indført i 1968 og erstattede RD (Regiao Demaracada) klassifikation, som omfattede 9 områder. Det regionale oprindelseskrav i DOC er langt mere restriktivt. DOC omfatter i dag 29 geografiske områder. Nyere vine ses stadig med RD klassifikationen. For at gøre forvirringen total skal det nævnes at nogen vingårde vælger at stå uden for DOC. Det er ikke nødvendigvis et tegn på dårligt kvalitet.
 • Mousserende
  Mousserendevin: En af de vigtigste regioner er Vinho Verde, der fremstiller friske og let mousserende vine. Porto er kendt for fyldige og krydrede rødvine på druen Baga samt mousserende vin efter Campagnemetoden, og syd for Lissabon ligger distrikterne , hvor man på druen Muscat laver en af de fornemste søde vine i verden.
 • Portvin
  Portvin: Portvin: Land og område: Portugal, Douro regionen. Portvin fremstilles i Douro regionen i det nordlige Portugal. Der findes et væld af stilarter, der dog alle har ét element ved fremstillingen tilfælles:Druemostens naturlige gæring standses ved tilsætning af druesprit. Herved beholder mosten noget af druernes naturlige sukkerindhold - vinen bliver naturligt sød - og alkoholdprocenten stiger selvfølgelig og ender typisk på ca. 20 %. (Denne metode anvendes også andre steder, f.eks. i Frankrig, hvor vin fremstilles efter denne metode kaldes vin Doux Naturel.
 • Rosévin
  Rosévin: Lys rødlig vin, ofte fremstillet af rødvinsdruer, hvis skaller kun indgår i begyndelsen af gæringen, så der ikke gives så megen farve. Rosévin fremstilles i næsten alle vinproducerende lande, ofte på druerne Grenache, Pinot Noir, Cabernet Franc eller Gamay.
 • Rødvin
  Rødvin: I det nordlige Portugal laves de gode rødvine på gamle lokale druer, især den ædle Touriga Nacional og Tinta Roriz, i Spanien kendt som druen Tempranillo. I Douro-dalen laves der foruden gode Portvine, solide rødvine, hvoraf flere bliver slotsaftappet ligesom i det sydligere Dão. Bairra syd for Porto er kendt for fyldige og krydrede rødvine på druen Baga.
 • Vinproducenter Portugal
  Vinproducenter Portugal:
 • Vindistrikter Portugal
  Vindistrikter Portugal: Nordlige Portugal: Her ligger Douro-dalen i al sin landskabelige pragt og med alle sine herlige portvine – og for resten også i nyere tid med mange tørre bordvine, lavet på de samme druer.Men det nordlige Portugal har også tre andre interessante distrikter: Minho, Bairrada og Dão. Sydlige Portugal: Floden Tejo, der flyder gennem hovedstaden Lissabon, lægger navn til to vindistrikter, Ribatejo (Tejos Bredder) og det meget store Alentejo (På den anden Side af Tejo).Vi kunne også forenkle det og kalde distrikterne: Resten af Portugal. Eller: Portugals svar på Spaniens La Mancha. De dækker stort set hele landets sydøstlige del på de store sletter, der under Solens varme virker som en stegepande. Vi har nedenunder de portugisiske vindistrikter, som I kan klikke jer ind på, og læse meget mere om.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning