Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vindistrikter Spanien

Der er 65 varer.
Vindistrikter Spanien

Vindistrikter Spanien:

Spanien er det land med flest hektarer med vinmarker i verden, og den tredje største producent af vin i verden - selvom landet altså har flest vinstokke er produktionen lavere end i Frankrig og Italien pga. et lavere udbytte, der hænger sammen med bl.a. klimatiske forhold.

Vi har nedunder, de spanske vindistrikter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.


Underkategorier

 • Aragonien Og Navarra
  Vindistriktet Aragonien Og Navarra: Blå Druer: De blå druesorter dominerer i denne del af Nordspanien, og Garnacha Tinta er hoveddruen. Der dyrkes mere og mere Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Mazuelo, der skal indgå i Garnacha-blandinger. Der er oven i købet nogle forsøg med Merlot og Pinot Noir. Moristel dyrkes kun i Somontano. Grønne Druer: Macabeo (Viura) er den mest almindelige, grønne druesort. Man finder også Parellada, Malvasia, Moscatel og Chardonnay. Klima: Mod nord nyder vinmarkerne godt af den kølige påvirkning fra Pyrenæerne. Jo længere mod syd man kommer, des mere kontinentalt og i visse områder halvørken-agtigt bliver klimaet. Jordbund: Både Aragonien og Navarra har generelt rødbrun jord over kalksten med stenet, veldrænet undergrund. Beliggenhed: Mod nord ligger vinmarkerne i de grønne dale i Pyrenæernes forbjerge. Længere mod syd findes de hovedsageligt langs floder og bifloder.
 • Catalonien
  Vindistriktet Catalonien: Blå Druer: Garnacha Tinta, Carinena, Monastrell, Tempranillo (lokalt med navnet Ull de Liebre) er de vigtigste, traditionelle druer med stigende mængder Cabernet Sauvignon, Merlot og endog Pinot Noir. Grønne Druer: Macabeo, Garnacha Blanco, Xarel-lo og Parellada er hovedsorterne med faldende mængde Malvasia. Med den nye bølge kommer Riesling, Muscat, chardonnay, Gewürztraminer og Sauvignon Blanc. Klima: Langs kysten har Catalonien Middelhavsklima, og jo længere man kommer ind i landet des tørrere og voldsommere temperaturskift. Jordbund: Den varierer meget afhængigt af om man er i de barske bjergpmråder eller nærmere kysten. Der er noget limsten i de nordlige kystreregioner. De lavereliggende områder i Penedés har sand, mens højlandet har ler: Kvarsits og skifet giver en speciel jordbund, llicorelia, i det klippefyldte Priorato. Beliggenhed: Der er lavtliggende vinmarker ved kysten mellem havets overflade og 200 meters højde, hvorimod vinmarkerne inde i landet kan ligge på terrasser på siderne af de stejle forbjerge i op til 800 meters højde i Priorato og Terra Alta eller på alluvialaflejringer i bunden af floddalen som i Tarragonien.
 • Det Indre Spanien
  Vindistriktet Det Indre Spanien: Blå Druer: Tempranillo (lokalt Cencibel) er den bedste kvalitetsdrue. Blandt de øvrige er Monastrell, Carnachas Tinta og Tintorera samt Bobal. Grønne Druer: Airén er den dominerende grønne drue i Castilla La Mancha, og Merseguera er det i Levanten. Klima: Den højtliggende centrale slette har kontinentalt, halvtørt klima. Længere øst på i Levanten er der mere fugtighed og ikke så store temperatur udsvingninger. Jordbund: Varieret med sandet ler, men med en del kalksten og kalk i visse områder. Beliggenhed: På den centrale højslette er vinstokkene plantet i store jordlodder. Vinmarkerne er mere spredt længere mod sydøst i de kuperede bakker i levanten.
 • Jerez
  Vindistriktet Jerez: Grønne Druer: Palomino er den klassiske sherry-drue. Palomino Fino er langt den bedste kvalitet og er plantet i de fleste vinmarker. Der er også noget Palomino de Jerez og Pedro Ximénez med Moscatel, der dyrkes til de søde vine. Klima: De lange, varme somre (nogle gange helt op til 40° C.) moderes af Atlanterhavets påvirkning. Fugtigheden nær kysten er afgørende for udviklingen af flor og produktionen af sherry. Om vinteren er der temmelig megen regn i området. Jordbund: Kalkholdig albanza-jord med mindre mængder ler og sand er den bedste type. De mindre gode jorder indeholder større mængder ler, mudder og sand. Beliggenhed: Vinmarkerne ligger hovedsageligt på nøgne, kuperede bakker op til 150 meters højde eller også på fladt land.
 • Nordvestspanien
  Vindistriktet Nordvestspanien: Blå Druer: Der er mange druesorter af forskellig kvalitet, men Galiciens bedste blå drue er mencia. I Castilla y Léon klare Tempranillo (Tinta Fino), Garnacha Tinta (Alicante) og Mencia sig godt. Grønne Druer: Selv om der er en masse højtydende Palomino, så er Albanño og Godello Galiciens førende, grønne druer. Ruedas Verdejo er Castiliens stjerne og har mere karakter end de fleste spanske grønne druesorter. Klma: Det er meget vådt og køligt på kysten i Galicen, men klimaet bliver varmere og tørrere, jo længere man kommer ind i landet og over bjergene. jordbund: Jordbunden er meget varieret fra istidsaflejringer i Galiciens Rias Baixas og Ribeiro til Ruedas sandede og kalkholdige jordbund, Bierzos jernholdige jord og Cigales stenede landskab. Beliggenhed: Man er meget afhængigt af floddalene til vindyrkning i begge regioner, hvorfor vinmarkerne karakteriseres ved terrasser fra flodlejet og op ad bakkesiderne samt plateauer med vinmarker i Castilla y Léon.
 • Nordøstspanien
  Vindistriktet Nordøstspanien: Blå Druer: Tempranillo, Garnacha Tinta, Carinena, Monastrell, Moristel og Graciano er de vigtigste druer. Der dyrkes også Cabernet Sauvignon og Merlot. Grønne Druer: Macabeo (Viura), Garnacha Blanca, Xarel-lo, Parallada og Malvasia er de vigtigste sorter med noget Chardonnay. Klima: Det varierer fra den fugtige, baskiske kystlinie mod nord til de behagelige, tempererede forhold i Rioja og på den catalanske kystlinie til de halvtørre områder i det sydlige Aragónien og i det indre Catalonien. Jordbund: Den er meget varieret fra rødbrun kalksten i Navarra og Carinena til kalkholdigt ler i dele af Rioja og kalk i Penedés. Beliggenhed: Vinmarkerne ligger på flade højsletter, i bakker ved kysten og på terrasser i høje områder i den indre del af landet.
 • Ribera Del Duero
  Vindistriktet Ribera Del Duero: Blå Druer: Hovedparten af druerne er Tinto Fino eller Tinta del Pais, der er en lokal variant af Tempranillo. Desuden er der lidt Garnacha Tinta, Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Grønne Druer: Hvidvine er ikke med i DO´en, men Albillo bruges somme tider i rødvins-blandinger. Klima: klimaet er en blanding af kontinentalt og tempereret med varme, tørre somre og lange kolde vintre med en alvorlig risiko for frost så sent som i maj pga. den høje beliggenhed. Jordbund: Der er ler og istidsaflejringer nær Duero-floden og mere kalksten på de højereliggende skråninger. Beliggenhed: Dette er vindyrkning i højtliggende marker mellem 700 og 850 m. Vinmarkerne begynder nede ved floden og bevæger sig op ad dalskråningerne.
 • Rioja
  Vindistriktet Rioja: Blå Druer: tempranillo er den vigtigste sort efterfulgt af Garnacha Tinta og lidt Mazuelo samt Graciano. Der er noget Cabernet Sauvignon på forsøgbasis. Grønne Druer: Viura (Macabeo) er den vigtigste grønne drue. Der er en lille smule Malvasia og Garnacha Blanca. Klima: Sierra de Cantabria beskytter de fleste vinmarker mod Atlanterhavsvejret, og det  meste af Rioja er solrigt og tempereret. Rioja Baja i sydøst har Middelhavsklima og er mere varmt og tørt. Jordbund: Rioja Alavsea har gult, kalkholdigt ler ligesom visse dele af Rioja Alta. Rioja Alta og Rioja Baja har hovedsageligt aflejret dynd med jernholdigt ler i de højereliggende marker. Beliggenhed: Vinstokkerne er plantet på relativt højtliggende marker i underregionerne i Alavesa og Alta, sædvanligvis mellem 400 og 800 m over havets overflade. I Baja skråner jorden ned mod 300 m, og vinstokkene er plantet på den flade, frugtbare dalbund.
 • Sydspanien
  Vindistriktet Sydspanien: Blå Druer: Der eksperimenteres med en lille smule Cabernet Sauvignon og Trempranillo i Montilla Moriles. Grønne Druer: Palomino Fino er den klassiske sherry-drue, hvorimod Pedro Ximénez dyrkes overalt i Andalusiens vinregioner. Klima: De kølige briser fra Atlanterhavet modererer de varme sommertemperaturer i Condado. Malagas vinmarker på kysten nyder også godt af briserne fra havet. Montilla Moriles inde i landet har et varmt, kontinentalt klima. Jordbund: Jerez har sin berømte kalkjord, albariza, og Montilla Moriles har også god kalkstensjord. Der er rødlig, sandet jord i Condado og forskellige jordbundstyper i Malaga. Beliggenhed: Condados vinmarker begynder ved 25 meter over havets overflade. Landet stiger og går over i bløde skråninger i Jerez og Malaga og når op til 300-700 m i Montilla Moriles.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning