Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vindistrikter Sydafrika

Der er 25 varer.
Vindistrikter Sydafrika

Vindistrikter Sydafrika:

Landets distrikter med kvalitetsvin ligger inde bag havnebyen Cape Town og det 1000 meter høje, flade Tafelberg, hvor skyerne ofte ligger som dugen på et bord. Det er et dramatisk og vidunderligt landskab med gamle hvidkalkede vingårde i hollandsk stil, der tiltrækker i tusindvis af turister. Produktionen af sydafrikansk vin har i mange år været varetaget af cirka 70 kooperativer. I 1976 var der kun 35 private vingårde, men i dag er der syv gange så mange, og en hel del af dem har restauranter og lejer værelser ud til turisterne.

Vi har nedenunder, de sydafrikanske vindistrikter, som i kan klikke på, og læse meget mere om. 


Underkategorier

  • Stellenbosch og Paarl
    Stellenbosch og Paarl: Blå Druer: De bedste rødvine laves på de klassiske druesorter. Cabernet Sauvignon og Franc, Merlot og Pinot Noir. shiraz og Pinotage gør også lykke her. Grønne Druer: De internationalt populære Chardonnay og Sauvignon Blanc druer er plantet vidt og bredt. Sémillon er en specialitet i Franschhoek. Chenin Blanc og Riesling producerer gode, søde vine. Klima: Klimaet er Middelhavsagtigt med mest nedbør om vinteren og temmelig varme, tørre somre. Sommerens nødvendige kølige vinde, der kaldes for " Cape doktoren" blæser tværs over landet fra False Bay. Jordbund: De østlige bjergskråninger med granit favoriserer rødvinsproduktionen. De sandede jorder i vest passer bedre til hvidvine. Beliggenhed: Historisk blev vinmarkerne anlagt i de lavereliggende floddale, men kvalitetsproducenter planter nu op ad bjergskråningerne, der nyder godt af de køligere højder, kølige briser fra havet og mindre direkte sol.
  • Swartland
    Vindistriktet Swartland: Ordet Swartland betyder direkte oversat "sort jord" og området er opkaldt efter den lokale mørke "Rhino Busk", der mørkner landskabet, særligt hvis buskene ses på afstand. Området er et af de nyere vinområder i Sydafrika. Området dyrkes efter traditionelle forskrifter, og markerne vandes kun sporadisk. Jordbundsforholdene i Swartland er mangeartede og perfekte til vindyrkning. De gamle vinstokke transpoterer mineraler fra de saltholdige jorder til druerne og producerer frugt med stor koncentration, der giver vinen en dejlig dybde. Swartland har de seneste år høstet stor anerkendelse for deres vine, og vi kan i dag købe vine af absolut topkvalitet og med flot typicitet for sydafrika.
  • Western Cape
    Vindistriktet Western Cape: Western Cape ligger på Sydafrikas sydvestlige tip og strækker sig både ud langs kysterne i begge retninger og ind i landet omkring Cape Town. Regionen råder over de fleste af landets mest berømte sub-regioner – bl.a. Constantia, Stellenbosch, Franschhoek, Paarl, Robertson og Wellington. På grund af regionens anseelige størrelse og geografiske forskellighed finder man alt fra strukturerede rødvine og friske hvidvine til flotte, mousserende vine. Jordbunden er forskellig fra område til område – faktisk findes der over 50 forskellige jordbundstyper og marker fra 0 til 800 meter over havets overflade – og denne forskellighed gælder også mikroklimaerne i subregionerne. Fælles for dem alle er dog nærheden til kysten, som spiller en vigtig rolle med sin modererende effekt.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning