Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vindistrikter Tyskland

Der er 32 varer.

Vindistrikter Tyskland:

Underkategorier

 • Ahr & Mittelrhein
  Vindistrikter Ahr & Mittelrhein: Blå Druer: Spätburgunder dækker godt og vel halvdelen af Ahrs vinmarker, dertil kommer 20 % Blauer Portugieser, Mittelrhein har lidt Spärtburgunder. Grønne Druer: Riesling og Müller-Thurgau er Ahrs vigtigste grønne druer. Mittelrhein-vinstokkene er hovedsagelig Riesling, og der er noget Müller-Thurgau og Kerner samt en beskeden mængde af andre druesorter. Klima: Klimaet er køligt og nordligt, men Eifel-bakkerne mod nordvest giver læ i Ahr, og de stejle dalsider giver læ i Mittelrhein. Jordbund: Der er hovedsageligt løss i Det nedre Ahr og Devonsk skifer i Det øvre Ahr. Mittelrhein har mest kvartsit og skifer på ler. Der er noget vulkansk jord i nord. Beliggenhed: I Ahr ligge de fleste vinmarker på skråninger i floddalen på både nord- og sydbredder, og de er ofte terrasseformede. Mittelrhein-vinstokke står på stejle dalsider.
 • Baden & Württemberg
  Vindistriktet Baden & Württemberg: Blå Druer: Baden har næsten 75 % af Tysklands Spätburgunder. Trollinger er Württembergs vigtigste blå drue. Grønne Druer: Müller-Thurgau fører an i en lang hale med grønne druesorter i Baden og efterfølges af Grauburgunder, Gutedel og Riesling samt andre. Riesling er Württembergs vigtigste grønne drue, efterfulgt af Kerner og Müller-Thugau. Klima: Baden er Tysklands varmeste vinregion. Mange af vinmarkerne ligger i læ af Odenwald-bjergene og Schwarzwald. Württemberg er varm og beskyttes af floddalene og af de schwabiske Alper. Jordbund: Badens jordbund er stort set frugtbar og fed. Der er grus nær Bodensee og kalksten, ler, mergel, sandholdigt ler, granit, løss og sandholdig mergel andre steder samt vulkansk jord på Kaiserstuhl. Württembergs jord er sædvanligvis dyb og veldrænet. Der er rød mergel, ler, løss, sandholdigt ler og sneglekalksten. Beliggenhed: De fleste Baden-vinmarker bortset fra Kaiserstuhl og Tuniberg ligger på lige eller let skrånende jord. I Württemberg ligger vinmarkerne på floddalenes lette skråninger.  
 • Franken
  Vindistriktet Franken: Blå Druer: Der er en lille mængde Spätburgunder. Grønne Druer: Sylvaner er bedst i Franken, selv om Müller-Thurgau er plantet i næsten halvdelen af vinmarkerne. Blandt andre betydningsfulde sorter er Bacchus og Kerner. Der er en smule Riesling, Scheurebe, Perle, Ortega og Traminer. Klima: Franken har fastlandsklima med en kort vækstsæson, kolde vintre og varme somre. Jordbund: Jordbunden er meget varieret med tung, forvitret, rød mergl i Steigerwald, ler/kalksten og løss i Maindreiek og forvitret, farvet sandsten og let sandholdig ler i Mainviereck.
 • Hessische Bergstrasse
  Vindistriktet Hessische Bergstrasse: Blå Druer: Der er en lille smule. Spätburgunder. Grønne Druer: Riesling er plantet i mere end halvdelen af jorden. Müller-Thugau, Sylvaner og Ruländer er de andre, vigtige druesorter. Klima: Klimaet er mildt. Jordbund: Der er adskillige mængder porøs, let jord, bl.a. løss, grus, gnejs og basalt. Beliggenhed: Vinstokke er plantet både på de sydvendte skråninger i de øst-vestvendte dale og på vestvendte skråninger. Odenwald beskytter vinstokkene mod østenvinden.
 • Nahe
  Vindistriktet Nahe: Blå Druer: Der er en smule Spätburgunder, Portugieser og Domfelder. Grønne Druer: De fleste Nahe-vine er hvide, især Müller-Thurgau og Riesling. Andre sorter er Sylvaner og Kerner. Klima: Nahe er tempereret og solfyldt. Vinmarkerne beskyttes af Soonwald-skoven og Hunsrück-bakkerne mod nordvest, men får stadig tilstrækkelig med regn. Jordbund: Regionen har mange jordbundstyper; i Mittel- og øvre Nahe er der porfyr, basalt, kvartsit og farvet sandsten - det bedste til Riesling - og andet. i det nedre kvartsit og skifer i jordbunden. Beliggenhed: Vinstokkene vokser i 100- 300 meters højde, og der er mange beskyttede, sydvendte marker på skråningerne i floddalen.
 • Mosel, Saar & Ruwer
  Vindistrikter Mosel, Saar & Ruwer: Blå Druer: Der er en lille smule Spätburgunder. Grønne Druer: Alle de store Mosel-vine er lavet på Riesling. Müller-Thurgau er den anden betydningsfulde drue. Klima: Mosel er fugtig og kold, men bakkerne giver læ, og dæmningen langs floden har givet vinstokkerne bedre betingelser, Saar og Ruwer er køligere. Jordbund: Forskellige skifertyper er fremherskende i alle områder bortset fra Øvre Mosel, hvor der er sandsten, sneglekalksten og rød mergel. Beliggenhed: Mosel har mange syd, sydøst og sydvestvendte vinmarker, Saar flyder nordligt og har færre ideelle marker, Ruwers vinmarker vender mest mod vest-sydvest. Vinstokkene er plantet i 100-350 meter meters højde.
 • Pfalz
  Vindistriktet Pfalz: Blå Druer: Portugieser udgør 10 %, Domfälder og Spätburgunder klarer sig også godt, men er stadig kun plantet i små mængder. Grønne Druer: Pfalz er hovedsagelig en hvidvinsregion og har betydningsfulde beplantninger med Riesling, selv om Müller-Thurgau udkonkurrerer den en anelse. Kerner og Silvaner er andre vigtige druesorter. Klima: Det er Tysklands solrigeste og tørreste vinregion, og den er næsten lige så varm som Baden. Jordbund: jordbunden er meget varieret med bl.a. sandblandet ler, porøs sandsten (især nær Haardt-bjergene), sneglekalksten, granit, porfyr og skifer; Südliche Weinstrasse har tungere, mere frugtbar jord end det nordlige Mittelhaardt. Beliggenhed: Vinstokkene er enten plantet på sletten eller på Haardtbjergenes jævne, østvendte skråninger op i en højde af 250 meter.
 • Rheingau
  Vindistriktet Rheingau: Blå Druer: Der er 8 % Spätburgunder; hovedsageligt i Assmanshausen. Grønne Druer: Rheingau Riesling har været berømt i århundreder og dækker 82 % af vinmarkerne. Der er en lille mængde Müller-Thurgau og andre sorter. Klima: det relativt kølige klima får fordel af den nære beliggenhed til Rhinen, der kaster varmen tilbage i vinmarkerne. Jordbund: Rheingau har mange forskellige jordbundstyper, der især er afhængige af højden. De højereliggende marker har kvartsit og forvitret skifer. Den midterste del af skråningerne har mergel, og de lavereliggende marker består af sandblandet ler, løss, mergel og sandholdigt grus. Der er blå lerglimmerskifer i Assmanshausen og Lorch. Beliggenhed: Vinmarkerne vender mod syd (sydvest i Lorch og Assmanshausen) og ligger i læ af Taunus-bjergene.
 • Rheinhessen
  Vindistriktet Rheinhessen: Blå Druer: Der er 6 % Portugieser med lidt Domfelder og Spätburgunder. Grønne Druer: Müller-Thurgau dominerer med 22 % af vinstokkene. Sylvaner har 13 % efterfulgt af Kerner, Riesling, Scheurebe og Bacchus i næsten lige store mængder. Klima: Et tempereret klima med tørt efterår; Taunus-bakkerne og Odenwald-skoven mod nord giver noget læ ligesom Hunsrück-bakkerne og PfalzerWald mod vest. Rheinterrasse-markerne ligger især i læ. Jordbund: Et bredt udvalg med frugtbar jordbund, hovedsageligt løss, men også kalk, sandholdig mergel, kvarsit, porfyrsand og aflejret ler. Beliggenhed: Rheinterrasse vender mod øst eller sydøst med vinstokke op til 150 meter. I mere bakkede områder i baglandet kan de vokse helt op til 300 meter, men resten af regionen er relativt flad.
 • Saale, Unstrut & Sachsen
  Vindistriktet Saale, Unstrut & Sachsen: Blå Druer: Der er kun 3 % Portugieser. Grønne Druer: Müller-Thugau er vigtigste drue med over 1/3 af arealet. Blandt de øvrige er Sylvaner, Riesling, Weissburgunder, Traminer og Gutedel. Klima: Der er fastlandsklima med kolde vintre, varme somre og fare for sen forårsfrost. Jordbund: Saale-Unstrut har kalksten og rød sandsten på skråningerne og tykker, frugtbare jorder i dalene. I Sachsen er der sandblandet ler, løss, granit og forvitret porfyr. Beliggenhed: I Saale-Unstrut er vinstokkene plantet i op til 200 meters højde langs Saales og Unstruts bredder og på bakkerne nær Freyburg. Det meste af Saachsen-vinstokkene står på sydøstvendte skråninger langs Elbens floddal.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning