Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vindistrikter USA

Der er 34 varer.
Vindistrikter USA

Vindistrikter USA:

Vinområderne er inddelt i fire regioner: North Coast, Central Coast, Central Valley og Sierra Foothills. North Coast omfatter de mest kendte AVAs, fx Napa Valley, Sonoma Valley, Russian River, Dry Creek, Alexander og Carneros. Til den enorme Central Valley hører San Joaquin, der har 75.000 ha med vin. Hovedparten af områdets produktion er anonyme vine og hedvine. Verdens største vinhus Gallo med et årligt salg på næsten 1 mia. flasker har hovedsæde i Modesto.

Vi har nedenunder, lagt USA's vindistrikter, som I kan klikke ind på, og læse meget mere om.Underkategorier

 • Californien
  Californien:
 • North Central Coast
  North Central Coast: Blå Druer: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Zinfandel er plantet i stor udstrækning. Blandt de mindre sorter er Petit Sirah og Merlot. Grønne Druer: Chardonnay og Sauvignon Blanc ses alle vegne. Desuden Chenin Blanc, Rieslng og Pinot Blanc. Klima: Det varierer fra det kølige og tågede i områder, der påvirkes af San Francisco og Monterey Bays, til tørt og meget varmt, kraftige, evigt blæsende vinde udgør også en trussel mod vinmarkerne. Nedbøren er beskeden. Jordbund: Et bredt udvalg af jordbundstyper med grus, ret store sten, ler og sandblandet ler, af og til med granit og kalksten i øverste jordlag. De forskellige typer kan være blandet, selv inden for en enkelt vinmark. Beliggenhed: Beliggenheden i forhold til solen er meget vigtig, så druerne kan opnå den rette modning. Højdeforholdende er meget varierende, hvilket giver store forskelle ved påvirkningen af tåge, sol og vind.
 • North Coast
  North Coast: Blå Druer: Visse distrikter og bestemte druesorter hører sammen som Dry Creek Valley med Zinfandel. Napa med Cabernet og Cameros med Pinot Noir. Merlot ses også. Grønne Druer: Chardonnay er den mest plantede. Sauvignon Blanc skifter stil fra region til region. Desuden er der Pinot Blanc, Gewürztraminer og Riesling. Klima: Klimaet er bygget op i to sæsoner med korte, milde vintre og lange, tørre, meget varme somre og påvirkes voldsomt af tåge fra Stillehavet om sommeren. Jordbund: Der er et ekstraordinært stort udbud af forskellige jordbundstyper fra veldrænet grus og sandblandet ler til ufrugtbar grus og klipper, vulkansk aske med kvarts og sandblandet ler. Beliggenhed: Bakkeskråningerne er de grustigste med de bedste marker, men meget af Napa Valley er fladt.
 • Oregon
  Oregon: Blå Druer: Pinot Noir regerer i Oregon, især i Willamette Valley, men der er også Cabernet Sauvignon så vel som små mængder Merlot og Zinfandel. Grønne Druer: Chardonnay og Riesling dominerer, men Sauvignon Blanc, Gewürztraminer og Müller-Thurgau følger efter, Pinot Gris er den nye stjerne. Klima: Nedre Willamette Valley er køligere end Øvre, der til gengæld er køligere end Umpqua, der er køligere end Rogue Valley. Hyppige regnbyger i nord falder i en tilsvarende sekvens. Rogue Valley optræder som en varmefælde med lange, varme perioder, men solen er mindre pålidelig end i Californien. Jordbund: Jorden i Willamette Valley og i Særdeleshed i Dundee Hills stammer fra vulkaner og indeholder meget jern. Rogue Valley er mere blandet med en del granit. Beliggenhed: De fleste vinmarker ligger på skråninger for at undgå forårsfrost og for at få del i så meget sommersol som muligt. I Rogue Valley er der også vinmarker på dalbunden.
 • South Central Coast
  South Central Coast: Blå Druer: Cabernet Sauvignon dækker et større areal i Santa Barbara, men Pinot Noir er bedre egnet til visse lokalklimaer, Cabernet og Zinfandel er plantet i stor udstrækning i San Luis Obispo, men mængden af Pinot Noir, Syrah, Nebbiolo og Sangiovese øges. Grønne Druer: Chardonnay er plantet vidt og bredt med mindre mængder Sauvignon Blanc, Riesling og Gewürztraminer. Klima: Forskellene er enorme og skyldes påvirkningen af tåge fra havet. Jordbund: Alkalisk sandblandet og lerholdigt muld med en del fed kalksten. Beliggenhed: Paso Robles-vinmarkerne ligger på en kuperet dalbund, der beskyttes af bjergene. Santa Maria er mere åben, og halvdelen af vinstokkene vokser på terrasser over tågegrænsen.
 • Washington State
  Washington State: Blå Druer: Merlot er hoveddruen efterfulgt af Cabernet Sauvignon. Den hårdføre Lemberger erpopulær i Yakima Valley, desuden er der nu noget Pinot Noir, Syrah og Nebbiolo er på det eksperimenterende stadium. Grønne Druer: Riesling var den første succes i Washington State. Sémillon og Sauvignon er nu overhalet af Chardonnay i areal, og Chenin Blanc samt Gewürztraminers popularitet er faldende. Klima: Der kan være dramatiske forskelle mellem sommer- og vintertemperaturer. Området vest for Olympic Mountains har kystklima md stor nedbør. Øst for Cascades er der fastlandsklima og nærmest ørkenagtigt i nogle egne. Jordbund: Det mest af Columbia Valley er basalt-sand med noget løs og lejlighedsvis flodaflejret grus. I Yakima Valley er der sandet jordbund med dårlig evne til at holde på vandet, hvilket nødvendiggør kunstvanding. Beliggenhed: Vinmarkerne er få, og der er langt mellem dem. Alle marker er anlagt enten på lave højderygge, på sydvendte bakkeskråninger eller nær floder. Den vigtigste faktor består i at undgå ødelæggende vinterkulde frem for den voldsomme sommervarme.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning