Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vindistrikter Østrig

Der er 1 vare.
Vindistrikter Østrig

Vindistrikter Østrig:

For foden af alperne i den østlige del af Østrig ligger de østrigske vindistrikter. Alperne danner en beskyttende krans omkring vindistrikterne, som gør området mere tørt og varmere end den vestlige del af Østrig.Traditionelt set har Østrig altid været et hvidvinsland, og er det sådan set stadig. På ca. 2/3 af Østrigs vinarealer dyrkes der i dag hvide druer.

Vi har nedenunder de østrigske vindistrikter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.Underkategorier

  • Burgenland
    Burgenland: Blå Druer: Blaufränkisch er med sine 12% den største enkeltdrue i vinmarkerne her. Der er små mængder Zweigelt og andre druesorter. grønne Druer: Den østrigske specialitet Grüner Veltiner vokser i 19% af vinmarkerne. Weissburgunder, -neuburger og Furmint anvendes i stor udstrækning til Ausbruch-vine. Klima: Det er den varmeste og tørreste vinregion i Østrig. Den årlige gennemsnitstemperatur i Illmitz ved Neusiedlersee er 10,9° C. Jordbund: Jordbunden er meget afvekslende ,ed sand omkring Neusiedlersee og sandblandet ler længere væk. Der er kalksten på Leitha-bakkerne og på Rosalein-bakkerne vest for søen. Andre steder er der grus og et dybt lag sandblandet ler. Beliggenhed: Regionen er generelt flad. Neusiedlersee-Hügelland er en anelse kuperet med gode syd- og sydøstvendte skråninger, og der ligger nogle kæder med bakker i Mittelburgenland i den nordøstlige del af Südburgenland har Eisenberg udsigt mod øst og sydøst ud over sletten.
  • Niederösterreich
    Niederösterreich: Blå Druer: Blauer Portugieser er den mest populære, blå drue. Der er desuden noget Zweigeltvog små mængder Blauburgunder; Pinot Noir og Merlot blandt druesorterne. Grønne Druer: Niederösterreich producerer den bedste Grüner Veltliner i Østrig, og den vokser i næsten halvdelen af vinmarkerne. Blandt de øvrige druesorter er bl.a. Müller Thurgau. Klima: Klimaet er almindeligvis tørt, men Niederösterreich er stort, og der kan være store variationer. De fleste områder er temmelig varme. Den østlige del af Weinviertel kan være køligere og fugtigere. Jordbund: Granit i undergrunden er almindeligt, især i Wachau. I de øverste jordlag er der stenet skifer, kalksten, grus og løs i Krems samt lejlighedsvis sandblandet ler. Beliggenhed: De fleste vinmarker i Niederösterreich ligger på sletter eller på let kuperede bakker: I Wachau er det Donaudalen, der er i centrum, og skrænterne bliver stejlere vest for Krems.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning