Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Friuli & Venezia Giulia

Der er 5 varer.
Friuli & Venezia Giulia

Vindistriktet Friuli og Venezia Giulia:

Blå Druer: De blå druesorter dominerer ikke længere i regionen, men Merlot udgør dog 1/3 af alle vinstokke. Cabernet Franc viger pladsen for Cabernet Sauvignon, desuden er Refosco på vej tilbage.

Grønne Druer: Tocai Friuliano er den mest udbredte grønne drue, men Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio og Sauvignon er på vej op. Picolit og Verduzzo er to gamle Friuli-sorter.

Klima: I nord har De Carniske Alper den største nedbør i Italien, men generelt er Friulis klima mildt og fint. Kystsletterne kan være varme og tørre om sommeren.

Jordbund: Vinmarker på bakkeskråninger plantes ofte i løst mergel og sandsten. Andre steder varierer jorden fra ler, sand og grus til alluvialdepoter fra Isonzo-floden og Carsos berømte kalkstensdannelser.

Beliggenhed: De bedste vinmarker ligger på udsøgte skråninger mellem Alperne i nord og den venezianske slette mod syd og vest.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning