Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Rumænien

Der er 4 varer.
Rumænien

Rumænien:

At samle et halv kontinent som "Østeuropa" under en hat kan syndes arrogant eller måske naivt, men de tidligere østblok-lande, der i varierende grad tilpasser sig til kapitalismen, deler mange af de samme problemer, og har samme traditionelle produktionsmetoder og holdninger. Da deres vinindustri blev nationaliseret, priserne kontrolleret, og kvantitet betød mere end kvalitet, blev hovedparten af vinene eksporteret til andre, ukritiske østblok-lande, især til det tidligere Sovjetunionen. Bulgarien var den eneste undtagelse, og her skabte man en industri mere eller mindre fra bunden, og satsede på Vesten - ikke mindst England. Lidt efter lidt bliver nu hele vin-industrier - produktionsanlæg, vinmarker, statskældre - opløst og kommer på private hænder, som nødvendigvis må sælge til Vesten fordi Øst-markedet er tørret ud. Hårdt tiltrængt europæisk og australsk kapital rykker ind, og samtidig får de lokale producenter ekspertbistand til at skabe vine der tiltaler vestlig smag.

Underkategorier

  • Hvidvin
    Hvidvin:
  • Rødvin
    Rødvin: Blandt landets egne druesorter, er Feteascâ Neagrâ, der minder om Mourvèdre, den bedste rødvindrue, der giver robuste rødvine med dyb farve. Babeasca Neagrâ og Crimpiosa giver lettere vine, mens Cadarca bruges til det mere basale marked i den vestlige del af landet.
  • Vindistrikter Rumænien
    Vindistrikter Rumænien: Rumænien har en vinproduktion på ca. 7,5 mio. hl (1998) fra et areal på 200.000 ha. Der er fire vigtige områder: Tarnaves hvidvine laves især af druen feteasca, den mest udbredte i landet. Dealul mare er det bedste distrikt for røde vine, der ofte er lavet på druerne cabernet sauvignon, merlot og pinot noir. Murfatlar kendes mest for bløde og søde hvidvine, og fra Cotnari kommer den ædelsøde vin, der i 1800-tallet, var berømt på linje med tokaj og sauternes.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning