Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Jura Og Savoyen

Der er ingen varer
Jura Og Savoyen

Vindistriktet Jura Og Savoyen:

Blå Druer: Poulsard og Trousseau er hoveddruerne i Jura. De kan evt. blandes med lidt Pinot Noir. Mondeuse er den vigtigste druesort i Savoyen. Gamay og Pinot Noir er også almindelige. Desuden dyrkes Gamay i Bugey.

Grønne Druer: Savagnin er hoveddruen i Jura. Den blandes ofte med Chardonnay i vine, der ikke er jaune. Der er stigende mængder af ublandet Chardonnay og noget Pinot Blanc. Jacquére og Roussanne (lokalt Bergeron) dominerer i savoyen, efterfulgt af Chasselas. Chardonnay, Roussette og andre.

Klima: Det er grundlæggende kontinentalt, dog med store nedbørsmængder og temperaturer, der falder skarpt, jo højere man kommer op. Strengheden dæmpes af de store søer.

Jordbund: I Côtes du Jura består jordbunden hovedsageligt af mørkt, mergelholdigt ler på de lavere skråninger og med kalksten højere oppe. I Bugey dominerer kalksten og mergelholdig kalksten. Savoy-vinstokke dyrkes først og fremmest på jordbund, der er rig på kalksten, der stammer fra flodaflejringer.

Beliggenhed: I Côtes du Jura dyrkes vinstokkene på de lavere skråninger i 250-500 meters højde og ofte på sydvestvendte marker. I Bugey er der stejlere, og markerne ligger mere spredt i det åbne forland. Vinmarkerne i Savoyen er også spredt på de lavere skråninger, ofte syd- eller sydvestvendte og med god beliggenhed i forhold til solens.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning