Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Sydafrika

Der er 33 varer.
Sydafrika

Sydafrika:

Det er som det bør være, for Sydafrika, eller i det mindste det østlige Cape, er velforsynet med naturlige ressourcer. Lige ved 100000 hektar vinmarker slår en bue langs kysten omkring Cape Town, hvor klimaet minder om det omkring Middelhavet, og der er et utal af varierende mikroklimaer, specielt op mod bjergenes udløbere i områderne omkring Paarl og Stellenbosch. Stort set er det sygdomsfrit. Forhold som disse passr størsteparten af de europæiske druesorter - ud over de allerede omtalte grønne sorter, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cinsaut, Muscat og til en vis grad Pinot Noir.

Men Sydafrika har én drue helt for sig selv, den blå Pinotage, en krydsning mellem Pinot Noir og den kedsommelige Cinsaut. Den giver en robust peber - krydret aroma og varm, bær-frugtig smag, og den har tendens til at give besk tannin og et snif af gummi, men de bedste vine kan med alderen udvikle eb vægtig kompleksitet, og, hvis tanninen er tæmmet, kan de være tiltalende hindbær-duftende og tidligt drikkemodne.

 

Underkategorier

 • Hvidvin
  Om hvidvin: I vore dages Sydafrika er det grønne druer, der dækker 65% af arealet, og den vigtigste drue er den franske Chenin Blanc, som de kalder for Steen. Steen dækker næsten 1/3 af det samlede areal og indgår i de fleste hvidvine fra Sydafrika En stor del af vinen destilleres og druen Steen er også en vigtig bestanddel af den store hedvinsproduktion.
 • Mousserende
 • Portvin
 • Rødvin
  Rødvin: Sydafrikas blå nationaldrue er Pinotage, som er en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault. Pinotage er en sydafrikansk specialitet, som de har avlet og forædlet de sidste 75 år og resultaterne er fremragende. Druen giver et stort udbytte og de som beskærer og reducerer det, opnår koncentrerede og intense vine, med et stort lagringspotentiale.
 • Rosevin
 • Vindistrikter Sydafrika
  Vindistrikter Sydafrika: Landets distrikter med kvalitetsvin ligger inde bag havnebyen Cape Town og det 1000 meter høje, flade Tafelberg, hvor skyerne ofte ligger som dugen på et bord. Det er et dramatisk og vidunderligt landskab med gamle hvidkalkede vingårde i hollandsk stil, der tiltrækker i tusindvis af turister. Produktionen af sydafrikansk vin har i mange år været varetaget af cirka 70 kooperativer. I 1976 var der kun 35 private vingårde, men i dag er der syv gange så mange, og en hel del af dem har restauranter og lejer værelser ud til turisterne. Vi har nedenunder, de sydafrikanske vindistrikter, som i kan klikke på, og læse meget mere om. 
 • Vinproducenter i Sydafrika
  Vinproducenter i Sydafrika:
 • Sydafrikansk Vins Klassifikation
  Sydafrikansk Vins Klassifikation: Oprindelses-systemet med certifikat eller segl på flasken blev introduceret i 1973 og blev gennemgribende ændret i 1993. Man kan spore vinens hitorie tilbage til kilden via seglets nummer, men det er ikke en garanti for kvaliteten. Ligesom mange andre vinlande i Den Nye Verden, så fremhæver etiketteringslovene i Sydafrika også druesorten frem for vinmarkens oprindelse eller vintype. Man kan lave vine med druenavne på fra 100 % af den nævnte druesort, men der kan også blandes op til 25 % (15 % for eksportvine) andre druesorter i. Hvis man vil bruge "estate"-betegnelsen, skal producenten vinificere sin vin udelukkende på druer fra egen ejendom.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning