Fragt 199 kr
Leveringstid 1-3 dage
14 dages fortrydelsesret
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Kategorier
Nyhedsbrev
Smilyrapport
Mad & Hjælp

Vinproducenter i Australien

Der er 31 varer.

Vinproducenter i Australien:

Nogle af de ældste og fineste vinstokke i verden, finder man i Australien, og enkelte kan dateres helt tilbage til omkring år 1850. Australien har igennem årene fået stor respekt verden over, for sine prisbelønnede vine. Med mere end 2400 vingårde fordelt på 65 vindistrikter over hele landet, er Australien verdens fjerde største vineksportør efter Italien, Frankrig og Spanien.

Vi har nedenunder, samlet de australske vinproducenter, som I kan kkikke på, og læse meget mere om.Underkategorier

 • Angove Family
  Vinproducenten Angove Family: Angove Family Winemakers er en femte generation South Australia familievirksomhed med en passion for crafting ikoniske og enkelt vingård, vine fra McLaren Vale samt et udvalg af førsteklasses vine fra nogle af South Australia store vin voksende regioner. Vingården har en rig historie der går helt tilbage til 1886, da Dr. William Thomas Angrove kom til South Australia fra Cornwall, England med sin kone og unge familie til at etablere en lægepraksis i Tea Tree Gully, tyve kilometer nord øst for Adelaine, South Australia. Fra den ydmyge start i Tea Tree Gully, hvor Doctor Angrove først begynte at lave vin som en tonic for sine patienter, er vi vokset til at blive en af Australiens ældste familie ejet og drivende vinfirmaer. Familien er vogteren af den historiske Warboys Vineyard, der ligger mindre end en kilometer fra Township af McLaren Vale på Chalk Hill Road vingården er usædvanligt placeret og opdrættet økologisk. The Cellar Door ligger blandt de vinstokke, og fra den fantastiske terrasse du bogstaveligt talt sidder i midten af vingården med panorama 180 graders udsigt over McLaren Vale.
 • Cranswick
  Vinproducenten Cranswick: Familienavnet Cranswick menes at stamme fra Crane´s Wyke i Yorkshire, hvor navnet omtales for første gang. Firmanavnet Cranswick blev skabt i 1991 da Graham cranswick Smith købte firmaet Diago´s Winemaking i Riverrina regionen i New South Wales. Siden da har Cranswick ændret produktionen fra kvantitet og produktion til andre store producenter af australsk bulk vin til i dag vor kvalitet sættes i højsædet og der produceres en bred vifte af kvalitets vine. Huset har i dag et godt omdømme og ikke mindst er det godt vin for pengene. Vinene produceres for at fremhæve det bedste af australsk vinproduktion hvor smag og duft er det store ledetråde. Druerne høstes fra en bred vifte af druer fra flere steder i Australien, vinmarkerne dyrkes efter moderne metoder, hvor druekvaliteten kombineret med et lavt høstudbytte per hektar er med til at skabe moderne australsk vin. Hvorfor denne Sarus Trane? Sarus Trane er valgt fordi den er større end alle andre traner og er et symbol på det. Cranswick står for. Sarus Trane er den eneste "indfødte" australske trane, og er verdens største flyvende fugl, ca. 2 meter høj og med et vingefang på 2,5 meter. Tranen er anset for at være en hellig fugl i flere lande, f.eks. Kina, Vietnam og Japan. Det siges at hvis man folder 1000 papirs traner så vil ens ønske om et langt og godt liv blive opfyldt.
 • Franklin Tate
  Vinproducenten Franklin Tate: Den unge og fremstormende ønolog Rory Clifton - Parks er ved roret af vinindustri veteranen Franklin Tate, Franklins far John har også ydet værdifulde input til sammenstikning af vinene. Tate & Clifton - Parker holdet bringer omfattende dybde, viden og lidenskab til Franklin Tate Estate vinfremstilling. Som direktør fra vinfremstilling på FTE, bestræber Rory sig på at fremstille vine af høj kvalitet og som afspejler terroir i regionen. med nogle af de bedste muligheder Margaret River har at tilbyde, til sin rådighed Rory, får han stor tilfredshed i at se frugt behandlet i den endelige flaske produkt. Det er ingen overraskelse, at Rory´s gane er forudindtaget mod Margaret River vinsmagere og stilarter, og han kan ofte findes hengive sig til en velfortjent glas eller to af Chardonnay, Shiraz eller Cabernet Sauvignon efter en lang dag i vingården. Vine, der er kendetegnende for Margaret River regionen. "For mig, er en stor vin drevet frugt og ren med god kompleksitet og struktur", siger han, "jeg elsker mangfoldigheden i Margaret River regionen, som handler om livsstil og det bedste af alt - havet, kunst, god mad og ikke mindst - gode vine" At bruge sin tid nedsænket i et naturligt miljø og surfe på misundelsesværdige pauser i Margaret River kyst, er Rory passion for hans region kun overgået af hans passion for at flaske skønhed Margaret River og dele det med resten af verden.
 • Rosabrook Estate
  Vinproducenten Rosabrook Estate: Rosabrook var oprindeligt hjemsted for et mindre antal grupper af landmænd, som pioner mejeribrancen i Margaret River i 1930érne. Mange af de isolerede lysninger, de kæmpede for at tæmme nu hjemsted for nogle af regionens vigtigste vinmarker. Rosabrokk Vine var en af de første vinproducenterende pionerer i Margaret River-vindistrikt. Ejet af Calneggia Family Vineyards, vinfremstilling filosofi, omhyggeligt styret af Calneggia Family og vinproducent Brian Fletcher, er at skabe elegante, frugt drevet vine, der er attraktive, mens unge, men også vil belønne patient cellaring når sort jakkesæt yderigere ældning. Rosabrook Vine vinproducent er den meget talentfulde Brian Fletcher. Brian studerde ønologi på Charles Sturt University og begyndte sin karriere i vinfremstilling i 1978 i Australien. Brian er en yderst alsidig vinmager med et væld af priser til hans navn. Han er en af Margaret River mest anerkendte vinproducenter med over tredive års erfaring med vin i hele verden. Han har haft en række prestigefyldte vinfremstilling positioner herunder produktionsdirektør for Casa Vinicola Calatrasi på Sicilien og Chief vinmager for Evans & Tate. Selv om han er et kendt navn i Margaret River og en veteran som vinproducent for regionen, er han lidt af en stille achiever og fortrækker at holde sig ude af rampelyset og nyde tiden i vingården med hans elskede vinstokke. 
 • Simon Hackett
  Vinproducenten Simon Hackett: Simon Hackett er en super eksponent for australsk vin, han er født og opvokset i Baros, hvor hans familie er blevet forbundet med vinhandel i mange generationer. Hans store onkel deltog Roseworthy Agricultural College i 1860 og senere dimitterede i fra den konstituerende vinfremstilling kursus fra samme college i 1938. I dag ligger Simons vingård ved indgangen til McLaren Vale i Budgen Road og det er hermed håndkraft fremstilles sine vine i små åbnetop fermentorer, forsigtigt plejer han dem kombination af franske og amerikanske egetræsfade barriques. Simon har aldrig været bange for at tackle mindre almindelige vinsmagere og meget af frugt kommer fra tørre dyrkede vinmarker med gamle krogede gamle vinstokke. Når det kommer til at smage australsk vin, så er Hackett bestemt værd at prøve. Hans forfriskende citrus Sémillon er en reel eye openert, mens hans Old Vine Grenache af de mest lækre vi nogensinde har smagt, selv om vi naturligvis er forudindtaget. For danskerne er australsk rødvin, ofte lig med Shiraz. Shiraz laver Hackett også og en frugtbombe, uden at den bliver alt for marmeladeagtig. Udbytterne er ofte meget små og hele hans årlige produktion sjældent overstiger 10000 flasker.
 • Walther Clappis
  Vinproducenten Walther Clappis: En dynamisk trio - vinfremstilling team består af Walther Clappis, veteran i vinproduction med over 33 års erfaring, hans datter, Kimberly og hendes partner James Cooter. Walthers erfaring og visdom plus den energi og entusiasme af den nye generation har skabt den perfekte balance i vingården. Alle vine afspejler en renhed, der er i overensstemmelse med Winemarkers, og deres filosofier. Walther Clappis har lavet vin i over 33 år og betragtes som en af Australiens mest fremragende Winemakers, han er den eneste Winemaker der nogensinde har vundet Dan Murphy Trophy tre gange. I løbet af de 20 år Walther ejede Ingoldby Winery, tjente han ialt 37 trofæer og 124 guldmedaljer, herunder den meget prestigefyldte Bushing King Award for den mest fremragende rødvin. Og senest i 2009 Hedonist Shiraz blev tildelt Australiens bedste eksport vin af året og vandt den prestigefyldte George Mackey Memorial Trophy. Den blev valgt blandt mere end 14.500 vine af et ekspertpanel. Kimberly Cooter født Clappis. Kimberly Cooter er en hand-on vinmager, har lært de første år af sit håndværk i hænderne på sin far Walther Clappis. Efter at have afsluttet to år af en Architectural Design Degree på Uni SA og arbejdet på deltid i en detail vin outlet.  Der besluttede Kimberley at livet i et kontor ikke var for hende og valgte at slutte sig til sin far som en ekstra hånd i hans boutiqe vingård udenfor McLaren Vale. Det var i sin tid i vinhandelen, at hun mødte sin partner, James Cooter, og sammen besluttede at rejse ud og se mere af vinens verden. Så i 2005 pakkede Kimberly sine tasker og rejste sammen med James til USA, der arbejdede de et år som et laboratorium arbejdstager i Californiens Sonoma Valley i Alexander Valley Wineyards vingård. Styrket af hendes år i USA, vendte hun tilbage til Australien, i 2006 hun på deltid vinfremstilling studier med Charles Sturt University i Wagga, NSW, for samtidig at komme tilbage til hands-on-vinfremstilling med sin far på The Hedonist. Idag er hun en integreret del af The Hedonist team, bringer nye ideer og nye vin stilarter under opsyn af sin far og mentor. James Cooter blev født til at være en vinproducent, der kommer fra en familie med en moderne historie på mere end 20 år i den australske vinindustri. Efter at have mødt Kimberly Clappis mens han arbejder i detail vin salg og med opbakning fra sin far, Colin, James begyndte livet som vinmand på Hardy´s Tintara Winery at McLaren Vale i 2005. Hurtigt anerkendt for sin evne, blev han tildelt den bedste "Cellarhand" titlen i sin første årgang og med vinfremstilling, Han rejste med Kimberly for at arbejde med vin i USA. Her arbejde han på Alexander Valley Wineyards vingård i Californiens Sonoma Valley. Tilbage i Australien i tide til vintage 2006, vendte han tilbage til Hardy´s Tintara Winery, samtidig for at tage sin formelle uddannelse i vinfremstilling gennem deltidsstudium på Charles Sturt University i Wassa, NSW. Et år senere sluttede han sig til Kimberly og hendes far på The Hedonist og er i dag en integreret del af det tæt sammentømret vinfremstilling hold der producerer et stadigt stigende udbud af godt udformet premium vine.
 • Willunga 100
  Vinproducenten Willunga 100: McLaren Vale betragtes som et af de bedste steder i Australien til dyrkning af druer til rødvin. Vinene i serien er navngivet efter det gamle udtryk "hundred", der brugtes som officiel betegnelse for landsbyer der havde vokset sig så store, at hundrede eller flere indbyggere boede der. Træet på etiketten, er et River Red Gum træ (eukalyptus) og var over 100 år gammelt da man første gang plantede vinstokke her i 1840. Vinmageren bag Willunga 100 er den unge og fremadstormende Steve Pannel, der af førende kritikere betragtes som en ægte "rising star", i branchen. Han formår, at skabe vine, der på en gang er tro mod områdets terroir og samtidigt har et moderne og udtryksfuldt snit med fokus på frugt og friskhed.
 • Hesketh
  Vinproducenten Hesketh: Hesketh Wine Company er et lille familieejet vinfirma i staten South Australia. De samarbejder med flere selvstændige avlere i regionen og behandler alle vinene som en trditionelle vingårde ville gøre. Men i stedet for at forsøge at være alt for alle, så fokuseres der i stedet på at fådet bedste ud af hver enkelt region og druesort. På den måde skabes et bredt, men alligevel meget individuelt og varieret sortiment. Heskeths eget Winery ligger i Barossa Valley, hvor Winemakerne Phil Lehmann og Charles Ormsby plejer udviklingen af vinene og sikre høj og konstant kvalitet. Phil Lehmann er søn af den legendariske Peter Lehmann fra Barossa. Heskeths egne vinmarker er dels i Barossa dels i Coonavarra. Husets helt egen stil - "The Hesketh Style" - er baseret på balance og kompleksitet, men endnu vigtigere - drikkevenlighed. Det giver vine med generøse smags og aromastoffer, som også afspejler de vinmarker, druerne har været dyrket på.

Varer sidevis

Varer sidevis

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 27 83 44 59

Send os en e-mail
Øl- og vinsmagning