Vin fra Argentina

Mod øst er den sovende kæmpe langt om længe ved at vågne op. Hvem ville have troet, at verdens 5 største vinproducent med over 1.200 vinerier alene i Mendoza-området kunne have holdt sig i ro på den internationale scene så længe? Forklaringen ligger dels hos den tørstige, argentinske befolkning, der er klar til at drikke det meste af produktionen selv, og dels den tredoblede inflationsrate, der vanskeliggør enhver form for økonomisk aktivitet. Men der opstod en vis stabilitet sidst i 80erne, da bankerne fandt en ny måde at tackle landets enorme gældskrise på. Chilenske vinmagere bliver virkelige nervøse ved at høre navne som Torrontes, Syrah, Malbec og Barbera, og omverdenen burde begynde at indse, hvad dette store land har at byde på.

Vindistrikter Argentina

I det hele taget er der et vældigt potentiale i det fjerne sydamerikanske vinland. Man har kaldt det vinverdenens sovende gigant, men giganten er vågnet, og dens betingelser for at lave god vin er helt i top. Klimaet er knastørt med 320 soldage om året og kun 20-25 cm nedbør. Faktisk burde der slet ikke kunne gro vin. Men der er rigelige mængder af smeltevand fra Andesbjergene, og vandet ledes frem gennem de kanaler, som inkaerne og andre indianere anlagde, før spanierne erobrede landet.

Vindistriktet Mendoza

Mendoza producerer næsten 90 % af landets eksportværdige, gode vine og er Argentinas vigtigste vinregion med sommertemperaturer helt op til 40° C, masser af vand fra bjergene til kunstvanding, druer med ideelt sukkerniveau og meget frugtige vine. Indtil videre er der kun to regioner i Argentina, der har fået appellation-status, nemlig Luján de Cayo og San Rafael. Sidstnævnte, 200 km syd for Mendoza, er bedst egnet til rødvine, hvoraf de bedste er Goyenecheas fyldige.

Vinproducenter Argentina

Vinproducenten Finca Agostino

José Pedro Gomez har over 30 års erfaring, og har arbejdet i forskellige vingårde i hele Argentina og i udlandet. Han dømmer i utallige nationale og internationale vinkonkurrencer og prøvesmagninger og har suppleret sit arbejde i vinindustrien med en anden lidenskab: undervisning; være professor for fremtidige vinproducenter i Mendoza. Hans arbejde i forskellige terroirs, i Argentina og Europa har givet ham en unik forståelse af de særlige kendetegn ved hver vingård og hver druesort.

Vinmarker: Druerne kommer fra vinmarker beliggende i Barrancas, Maipu og Malbec fra områder i La Consulta, Uco Valley. Maipu anses for at være det størst voksende område i Mendoza. Vingården ligger i nærheden af Mendoza-floden, hvor det reneste vand opsamles og udelukkende bruges til vanding af planterne. Lunlunta bjergkæden beskytter vingården mod en kolde luft fra syd, hvilket skaber en unikt mikroklima, som fremmer en perfekt modning af druerne, der producerer en aroma som er typisk at finde i tropiske frugter.

Vingårdens beliggenhed på den sydlige bred af Mendoza-floden nedsætter risikoen for frost. Jordbunden er stenet med sandet ler som giver en perfekt natte-temperatur for druerne. Vinstokkene er dyrket ved hjælp af et højt espalier system med og bladene trimmes for herved at kontrollere udbyttet. Høsten bliver hånd-plukket med manuel sortering, hvilket giver den bedste og mest skånsomme udvælgelse af druerne.

Vinproducenten Giorgio Gieco

Giorgio Gieco er et ungt og dynamisk familieforetagende i Mendoza, som forvaltes af Devalle Gieco-familien.

Grundlæggeren Francisco A. Calise, som var en italiensk immigrant, ejede i 1940’erne store områder med vinmarker og oliven samt en stor vingård i Vistalba.

I begyndelsen af det 21. århundrede, besluttede en del af hans efterkommere, Devalle Gieco-familien, at gå i farfarens fodspor. De plantede bla nye vinstokke på familiens 16 hektar store vinmarker med hhv. Malbec, Cabernet Franc, Petit Verdot og Tannat.

Bodega LDV – Giorgio Gieco producerer i dag vine af meget høj kvalitet.

Vinproducenten Los Haroldos

Anvendelsen af druer fra forskellige jorder, klimaer og regioner i Mendoza området, giver sammen med de strenge vintre, varme og tørre somre, kølige nætter, frugtbare jorde og overrisling med smeltevandet fra Andesbjergene, tilsammen mulighed for at opnå en fantastisk kvalitet i vinen, både i unge vine og lagrede vine. Vingården, som er den 4. største i landet, har en kapacitet på 35 millioner liter pr. år, og fra februar til april forarbejdes omkring 40 millioner kilo druer.

×

Kurv