Vin fra Italien

Med så store mængder og så varierende traditioner vil standarden uundgåeligt svinge meget, men det er givet at der findes røde vine, især fra de køligere egne mod nord, der er jævnbyrdige med verdens bedste. Alligevel har Italien stadig et noget blakket renommé. Det er en arv fra halvfjerdserne, da producenter af nogle af de bedst kendte vine, som Soave og Chianti, spolerede enhvers gode navn og rygte ved at satse på kvantitet – på bekostning af kvalitet. Sådanne spekulative forretninger fortjente det dårlige ry de fik, men det er urimeligt at det stadig hænger ved, for i firserne drejede snakken og indsatsen – sig om kvalitet. Lavere udbytte, individuelle vinmarker og mikroklimaer blev slagord.

der kom også internationale druesorter, og i dag giver Cabernet Sauvignon nogle af de fineste vine i Piemonte og Toscana. Ingen af disse tiltag blev indarbejdet i den italienske vin-lov (som var løseligt baseret på det franske appellation contrôlée system). Denne anerkendte lige ved 240 DOC (denominazione di origine controllata) vine, som imidlertid  kun udgjorde omkring 10 % af den årlige høst. I løbet af firserne blev nogle få af disse forfremmet til en ny og højere klassifikation, DOCG (denominazione di origine controllata e garantita), som i teorien garanterede såvel for vinens kvalitet som for oprindelsessted og druesort.

Dessertvin

Dessertvin er ofte søde hvidvine med et sukkerindhold på mere end 30-40 g pr. liter. Jo sødere desserten er, des sødere bør vinen være. Sauternes, Loirevine som Vouvray og Bonnezeaux samt Auslesevine er almindelige dessertvine.

Grappa

Grappa er en italiensk brændevin, der fremstilles ved destillering af det druekvas, som i forbindelse med produktion af vin er tilovers efter presningen af druerne.

Mousserende

Den italienske Prosecco, er en mousserende vin fremstillet i regionerne Veneto og Friuli-Venezia Giulia. Hvis du leder efter et italiensk alternativ, der i smagen minder om Chapagne, er Prosecco det helt rigtige valg.

Asti, er den søde italienske mousserende vin, der primært består af druen Moscato Bianco og produceres i det sydlige Piemonte.

Rødvin

Italien er et af de mest varierede og alsidige vinlande i verden. Her lever og ånder man for god vin, og det kan både ses og smages. Italienerne producerer vin i samtlige af landets 20 regioner. Fra de store ranke Barolo-vine i nord til de frugtige og krydrede vine fra Etnas skråninger i syd. Fra toskanske mestervine som Brunello og Chianti til Lombardiets frembrusende Franciacorta-vine, der i disse år vinder mere og mere indpas. Vin er en integreret del af italiensk kultur og en naturlig del af hverdagen for den helt almindelige italiener.

Klassifikationer For Italienske Vine

De italienske vinlove opstod ud af 1950´erne kaos, og i 1963 lavede den italienske regering et system baseret på oprindelse kaldet Denominazione di Origine, der stort set svarer til det franske Appellation Contrôlée. Indtil for nylig blev kun omkring 10 % af den enorme høst reguleret af vinlovene. Med en reform i 1992, den såkaldte Gloria-lov, skal dette nu ændres, og virkningen er gradvist begyndt at vise sig, og der kommer flere vine ind i de forskellige kategorier.

Kvalitetskategorier

Vinene deles i to kategorier: Kvalitetsvin (DOCG og DOC) og bordvin (IGT og VdT).

Denominazione di Origine Controllata e Garantita DOCG

Denne højeste kategori inden for italiensk vin begyndte som en indsnævring af DOC, en nærmere anerkendelse af de allerfineste vine. Restriktioner vedrørende druesorter og udbytte er meget strengere, og vinen skal analyseres og smages af en bestemtsmagejury, før den får tildelt sit eftertragtede segl. På trods af at systemet blev grundlagt i 1963, så tildeltes den første DOCG først i 1980, og selv midt i 1990´erne er der kun 15 vine, der har fået tildelt DOCG-status.

I den reviderede udgave vil denne klasse anerkende en hvilken som helst bestemt DOC-vin, der følger en streng kvalitetsdiciplin i gode år. Ligesom den også anerkender særligt velbeliggende vinmarker.

Denominazione di Origine Controllata DOC

Dette niveau benyttes om vine, der er lavet på særlige druesorter, der er dyrket i bestemte zoner og lagret i henhold til de angivne metoder. I en vis udstrækning tjener DOC-reglerne til at bevare eksisterende traditioner (traditioner, der er etableret i årene efter den Anden Verdenskrig med større vægt på kvantitet end på kvalitet) frem for at udvikle, og de garanterer ikke altid en god kvalitet. Næsten alle de traditionelt velkendte vine er DOC-vine, og der kommer flere til hvert eneste år.

Indicazione Geografica Protetta IGP

IGP: Hvilket er med til at identificere vine fra en bestemt region og vidner dermed om produktets kvalitet og typicitet.

Indicazione Geografica Tipica IGT

Dette er en ny kategori inden for bordvine, der skulle passe til den succesrige franske Vin de Pays. Vinene kan anvende en geografisk beskrivelse på etiketten efterfulgt af et druenavn.

Vino da Tavola VdT

Det er den basale klassifikation, og man kan hverken angive geografisk oprindelse eller druesort på etiketten. Det er helt forstokket. Nogle individuelle producenter er blevet desillusioneret, fordi vinlovene begrænser deres originalitet og initiativ, og nogle af Italiens allerstørste vine bærer den ydmyge bestemmelse Vino da Tavola. I fremtiden vil disse vine bestemt blive indarbejdet fuldt ud i systemet og få den rette anerkendelse.

Vindistrikter Italien

Italien er opdelt i 20 regioner med meget stor diversitet på vinene fra nord til syd. Man kan dele støvlelandet op i følgende zoner Norditalien (fastlandsklima), Centralitalien (subtropisk klima) og Syditalien (subtropisk klima). Vinene fra norditalien er generelt mere elegante, mens vine fra Syditalien har mere sødme og fylde.

Vindistriktet Alba

Alba er latin for farven hvid (er hvid en farve?) og navnet på en mellemstor provinsby med 32,000 indbyggere i den Norditalienske region Piemonte. Den er hovedstad i Langhe-området og berømt for særligt to gastronomiske kreationer; Hvide trøfler og fantastiske vine! Trøflerne laver sig selv, og omkring 300 vinproducenter i Alba kommune laver vinene, der både kan have den regionale appellation DOC Langhe eller en af en halv snes lokale appellationer, afhængigt af druesort, blend eller terroir. Der produceres både Barolo og Barbaresco i Alba kommunen, men de bærer ikke byens navn. Det gør til gengæld DOC Nebbiolo d´Alba, DOC Dolcetto d´Alba og DOC Barbera d´Alba, tillige med Alba DOC (et blend af Nebbiolo og Barbera) og DOCG Dolcetto di Diano d´Alba og DOCG Diano d´Alba, der skal laves af frugt fra Diano-området, der ligger i 500 meters højde lige syd for byen. Mest populære er Barbera d´Alba efterfulgt af Dolcetto d´Alba. Sæt tænderne i vores sortiment af dem, og opdag hvorfor.

Vindistriktet Barolo Og Barbaresco

Blå Druer: Nebbiolo-druen regerer enevældigt i både Barolo og Barbaresco, men den må ikke plantes hvor som helst, Dolcetto og Barnera er nemmere at have med at gøre.

Grønne Druer: på trods af at området hovedsageligt anses for at være et rødvinsområde, så trives både Moscato, Chardonnay og Sauvignon Blanc også.

Klima: Fastlandsklimaet tempereres af luftstrømme, der kommer igennem Tanarodalen, og som bringer en anelse køligere sommertemperaturer og giver anledning til efterårståge, hvilket forårsager Nebbiolodruens langsomme modning.

Jordbund: Jorden er generelt frugtbar med kalkholdig blågrå mergel i vest, og et konglomerat bestående af jern, sand og kalk i øst.

Beliggenhed: De fleste vinmarker her vender sydvest-sydøst på stejle og meget stejle bakker; Barolo-vinmarkerne (250-450 m) ligger højere end Barbarescos, der ligger mellem 200 og 350 m over havets overflade.

Vindistriktet Brunello di Montalcino

Blå Druer: Brunello er et andet navn for Chiantis Sangiovesedruen. Nogle producenter forsøger sig med Cabernet.

Grønne Druer: Der dyrkes Moscato Bianco til produktion af Moscadello di Montalcino. Man er også begyndt at plante Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Klima: Det tempererede klima i bakkerne nyder godt af påvirkningen fra det tyrrhenske hav, og det nærliggende Amiata bjerg beskytter mod storm.

Jordbund: De bedste vinmarker ligger på galestro (skiferholdigt ler). Andre steder i Montalcino er sandet ler ofte blandet med kalksten.

Beliggenhed: De længst-levende vine kommer fra de relativt køligere og højereliggende vinmarker fra de fire vigtigste skråninger; der dominerer Montalcino. Der er for nylig blevet anlagt flere marker på de lavereliggende områder.

Vindistriktet Brunello di Montalcino

Blå Druer: Brunello er et andet navn for Chiantis Sangiovesedruen. Nogle producenter forsøger sig med Cabernet.

Grønne Druer: Der dyrkes Moscato Bianco til produktion af Moscadello di Montalcino. Man er også begyndt at plante Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Klima: Det tempererede klima i bakkerne nyder godt af påvirkningen fra det tyrrhenske hav, og det nærliggende Amiata bjerg beskytter mod storm.

Jordbund: De bedste vinmarker ligger på galestro (skiferholdigt ler). Andre steder i Montalcino er sandet ler ofte blandet med kalksten.

Beliggenhed: De længst-levende vine kommer fra de relativt køligere og højereliggende vinmarker fra de fire vigtigste skråninger; der dominerer Montalcino. Der er for nylig blevet anlagt flere marker på de lavereliggende områder.

Vindistriktet Chianti

Blå Druer: Sangiovese er den vigtigste druesort, der lokalt også kaldes Sangioveto, Canaiolo Nero og Mammolo anvendes også nogle gange i Chianti ligesom stadigt stigende mængder af Cabernet og Merlot.

Grønne Druer: Trebbiano er plantet vidt og bredt, men på vej ned i betydning Malvasi del Chianti er også på vej tilbage, efterhånden som Chardonnay og Sauvignon Blanc bliver mere fashionable i vine på enkeltdruer.

Klima: Chianti Classico-zonens centrale bakker er køligere og mere tempererede end ude ved kysten. Hagl kan være et problem nogle gange om sommeren, og lejlighedsvis frost kan være alvorlig og ødelæggende.

Jordbund: Stenet, kalkholdig jordbund varierer med parceller med kalksten, sand, ler og skifer: I centrum af Chianti Classico giver den skiferholdige lerjord (galestro) vine med en speciel god krop.

Beliggenhed: Regionen er karakteriseret ved skrånende vinmarker blandt skove og olivenlunde. Højde spiller en afgørende rolle for kvalitet og vintypen i Chiantivinen.

Vindistriktet Emilia Romagna

Regionen ligger lunt placeret mellem Veneto i nord og Toscana i syd og kan som sådan nyde godt af både klima og geologiske forudsætninger for kultivering af de druer, som er klassiske i begge de to naboregioner. Selvom regionens hovedstad hedder Bologna, er andre steder mere kendte i gastronomiske cirkler. Det gælder f.eks. Modena, der er berømt for både den kompakte vineddike Balsamico, og for de spændende vine på druen Lambrusco – med eller uden bobler. Det gælder også byen Parma, hvorfra vi ivrigt henter lufttørret skinke og en tør, langtidslagret komælksost, som vi her på breddegraden benævner parmesan. Overalt hvor Po-sletten hæver sig i noget, der minder en smule om kuperet terræn, dyrkes der vin, hvide som røde, og i flere forskellige stilarter, stemninger og størrelser end noget andet sted i Italien.

Vindistriktet Friuli og Venezia Giulia

Blå Druer: De blå druesorter dominerer ikke længere i regionen, men Merlot udgør dog 1/3 af alle vinstokke. Cabernet Franc viger pladsen for Cabernet Sauvignon, desuden er Refosco på vej tilbage.

Grønne Druer: Tocai Friuliano er den mest udbredte grønne drue, men Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio og Sauvignon er på vej op. Picolit og Verduzzo er to gamle Friuli-sorter.

Klima: I nord har De Carniske Alper den største nedbør i Italien, men generelt er Friulis klima mildt og fint. Kystsletterne kan være varme og tørre om sommeren.

Jordbund: Vinmarker på bakkeskråninger plantes ofte i løst mergel og sandsten. Andre steder varierer jorden fra ler, sand og grus til alluvialdepoter fra Isonzo-floden og Carsos berømte kalkstensdannelser.

Beliggenhed: De bedste vinmarker ligger på udsøgte skråninger mellem Alperne i nord og den venezianske slette mod syd og vest.

Vindistriktet Piemonte

Blå Druer: Piemonte byder på et antal karakteristiske druesorter; bl.a Barbera og Dolceto samt Barolos og Barbarescos berømte Nebbiolo, Grignolino har en trofast mening, og Freisa vinder atter indpas.

Grønne Druer: Moscato er den mest kendte, men Cortese og Arneis er på mode. Erbaluce er på vej ned, mens Chardonnay er på vej op.

Klima: Fastlandsklimaet har lange, kolde vintre. der moderes en andelse af flodernes påvirkning. Somrene er varme, men hagl kan skabe proplemer; og efteråret plages her af tåge.

Jordbund: Undergrunden består hovedsageligt af kalkholdig mergel med nogle områder med istidsmoræne. Øverste jordlag består af ler, sand og grus og kan være meget frugtbar.

Beliggenhed: Næsten halvdelen af Piemonte er bjergrigt med vinmarker, der ofte er plantet på højtliggende, stejle skråninger og terrasser, der er anlagt så omhyggeligt, at de har den bedste beliggenhed i forhold til solen.

Vindistriktet Puglia

Puglia, hælen i den italienske støvle, og akillessenen i italiensk vin. Områdets potentialer er store, og med den rette tilgang tilbyder de naturgivne forhold muligheder for at producere flotte vine. Puglia mangler dog stadig at slå sit ry fast som andet end det sted, man køber tunge, (over)modne, blandede vine i en stil, der ikke lefler for præferencer hos klodens vin-trojka. Men tro os, der arbejdes på sagen, og der dukker jævnligt enkelte vine eller producenter op, som sætter traditionen på porten og giver frugt og finesse prominente pladser i de forreste smagsgemakker. Salento-halvøen, selve hælen, ligger varmt og solbeskinnet. Den geografiske placering ville i vinperspektivet være problematisk, hvis ikke det var for de to nærværende køleelementer; der Loniske og Adriaterhavet. De sikrer, at syren ikke forsvinder i modningsprocessen af de lokale druer: Primitivo di Manduria, Negroamaro, Malvasia m.fl.

Vindistriktet Sardinien

Blå Druer: Cannonau, Monica og Carignano er de vigtigste, traditionelle druesorter.

Grønne Druer: Torbato producerer den bedste vin, men Nuragus dækker 1/3 af vinmarksarealet. Andre signifikante sorter er Vermentino, Vernaccia di Oristano og Malvasia Sarda.

Klima: Sardinien har rigeligt med sol. Den sydlige og vestlige del er udsat for varme vinde fra Afrika. Tørke kan være et problem, når man kommer væk fra bjergenes påvirkning.

Jordbund: det meste af Sardinien er granit- og vulkanklippe. Resten omfatter kalkaflejringer, alluvialsand, grus og ler.

Beliggenhed: De bedste vine kommer fra bakkerne, men mange af de nye vinmarker ligger i flade, tørre regioner, hvor der skal kunstvandes.

Vindistriktet Sicilien

Blå Druer: Den bedste blå druesort er Nero d´Avola (Calabrese) efterfulgt af Nerello. Blandt de øvrige er Frappato di Vittoria og Perricone (Pignatello).

Grønne Druer: 40% af Siciliens vinmarker er plantet til med Catarratto Bianco, Trebbiano Toscano er også meget udbredt, Inzolia og Carricante trives, men Grecanico er på vej ned, og Zibibbo dyrkes ofte som spisedrue.

Klima: Der er ikke meget nedbør på Sicilien, og den sydlige del er i særdeleshed tør: Den nordlige og østlige del er køligere og ikke så udsat for tørke.

Jordbund: Nær Etna består jorden naturligt af vulkanjord. Andre steder går det fra kalkholdigt ler til kalksten.

Beliggenhed: Mange vinmarker kunstvandes, og planterne står meget tæt. De bedste ligger på de køligere skråninger mod nord og øst. Det mest udbredte vinområde i Italien ligger på sletten og de lave bakker omkring Trapani.

Vindistriktet Syditalien

Blå Druer: Lokale sorter som Negroamaro, Primitivo, Uva di Troia og Aglianico.

Grønne Druer: Lokale sorter som Greco di Tufo, Fiano, Falanghina og Greco Bianco.

Klima: Sletterne kan være bagende varme og udtørrede, men i Appenninerne er klimaet næsten alpint.

Jordbund: Jordbunden varierer fra kalk, alluvial og vulkansk til ler, sand og mergel.

Beliggenhed: Højden er vigtig for at bestemme vinmarkernes beliggenhed og opbindingssystem.

Vindistriktet Trentino Alto Adige

Blå Druer: De mest signifikante lokale druesorter er Vernatsch (Schiava). Lagrein, Teroldego og Marzemino. Cabernet Sauvignon er ved at vinde fodfæste, mens Cabernet Franc, Merlot og Pinot Noir mister popularitet.

Grønne Druer: Selv om den lokale Traminer og Nosiola´en bevarer deres position i lokalsamfundet, så forsætter Chardonnay og Pinot Grigio deres utrættelige fremmarch. Müller Thurgau, Sauvignon Blanc og Moscatoproducerer også vine med god kvalitet.

Klima: I nord er klimaet kontinentalt alpint med store temperaturforskelle. Somrene kan være meget varme, især på dalbunden. I Trentino er forskellen ikke så ekstrem, men generelt er der en anelse varmere.

Jordbunden: Underregionernes jordbund varierer, men er generelt ufrugtbare, lette og veldrænede. Undergrunden består af kalksten med alluvialaflejninger af grus, sand eller ler.

Beliggenhed: Bjergrigt terræn medfører, at de fleste vinmarker ligger i floddalene, hvor de ofte er anlagt på stejle terrasser.

Vindistriktet Toscana

Blå Druer: Toscanas hoveddrue er Sangiovese, også kendt som Brunello, Prugnolo Gentile og Sangioveto. Canaiolo Nero og Mammolo er andre lokale sorter, og nu slutter Cabernet Sauvignon og Merlot sig til.

Grønne Druer: Vernaccia producerer den bedste hvidvin, men den højtydende Trebbianao er meget mere almindelig. Internationale sorter føres an af Chardonnay, Pinot Bianco og Sauvignon Blanc.

Klima: De centrale bakkers tempererede klima står i klar kontrast til flodbassinerne, der fanger sommervarmen og fugtigheden og de varmere, tørrere kystområder. Hagl kan være en trussel over for vinstokke i frugt.

Jordbund: Jorden er generelt kalkholdig med tuf og noget sandblandet ler. Den flagede mergel, galestro, er meget eftertragtet og viser sig i Montalcino og Chianti Classico-zonen. Jorden er vulkansk nær Pitigliano.

Beliggenhed: De bedste vinmarker er omhyggeligt placeret på skråninger og stejle bakker ofte blandet med olivenlunde og skovområder.

Vindistriktet Veneto

Blå Druer: Corvina, Molinara og Rondinella bruges til Valpolicella og Bardolino. Merlot og Cabernet er populære i Veneto.

Grønne Druer: Garganega dyrkes overalt, men er bedst kendt i Soave. Trebbiano anvendes i stor udstrækning i blandinger og Prosecco indgår i mousserende vine.

Klima: Gardasøens påvirkning og det alpine forlands beskyttelse giver et mildt klima, men sletterne kan være meget varme om sommeren.

Jordbund:  Omkring Gardasøen er der en blanding af moræne, sandholdigt grus og ler. Længere mod øst er der kalkholdigt ler og kalksten. Piave har sand og ler over grus med finere lermuld nær Adriaterhavet.

Beliggenhed: De bedste vinmarker ligger på bakkesider: sletterne er for frugtbare til vinproduktion af god kvalitet.

Vinproducenter I Italien

Italien er en af de største vinproducerende lande. Vindyrkningen har dybe traditionsrige rødder i den italienske historie, og vin på bordet er næsten et “must” på de fleste italienske middagsborde. Italien er det land i verden, som eksporterer mest vin,

Vi har nedenunder, samlet de italienske vinproducenter, som i kan klikke på og læse meget mere om.

Vinproducenten Angelini

Vinhuset Paolo Angelini ligger i Ozzano Monferrato, i en fantastisk panoramisk beliggenhed over Casalese Montferrat. Det ligger 200 meter over havets overflade.

Angelini familien og Piemonte vin er et og det samme. Familien har altid dyrket disse bakker med lidenskab og kompetence i et århundrede. Piemonte vinene fra gården produceres i disse skønne bakker.

Takket være opmærksomheden for vinmarkerne og den konstante teknologiske udvikling i kælderen, skaber Angelini familien en række vine, der har et højt kvalitetsniveau.

Virksomheden flasker kun vin produceret af druer, der kommer fra hendes 38 hektar ejendom. De vigtigste elementer i virksomhedens succes er de fremragende vine, som er typiske for dette område, forenet med Angelini familiens værdier. Disse værdier er, passion for jorden, kærlighed og omsorg for vingården, for vinfremstilling og for raffinement og derefter kundens tillid.

Vinproducenten Antolini

Min bror Stefano og jeg har haft landbrug med vinstokke siden 1992 på vores egen jord i kuperet områder i byerne Marano, Valpolicella, San Pietro in Cariano og Negrar, vinstokkene er placeret i en højde mellem 150 meter og 350 meter over havets overflade, som dækker et samlet areal på 7,5 hektar, jorden er hovedsagelig af et lerholdigt sammensætning.

Leret har egenskabet til at bevarer vandet, som langsomt filtrerer igennem til rødderne på vores vinmarker, vi har derfor ikke brug for et vandingsanlæg.

Vinproducenten Arduini

Siger man vin fra Italien, tænker mange danskere, Veneto vin, og dermed også Appassimento vin (vin lavet på tørrede druer). For Arduini familien, er god vin ikke blot en virksomhed, det er en livsstil. Vinhuset Arduini Vineyards blev grundlagt i 1940érne, da bedstefar Gabriele Arduini købte den første gård i Marano di Valpolicella i Veneto regionen.

Det varede ikke længe før “familivirksomhed” voksede til en betydelig operation. Takket være hans sønner Battista, Alfredo og Turrido blev to vinmarker mere tilføjet i 1969. Den første ligger i Corrubbio tæt på San Pietro in Cariano, og den anden i Campara tæt på Pastrengo. Ved at tilføje vingården i Corrubbio, som Arduini familien erhvervet, tilhører den gamle Villa Banda Arrista, der indeholder tæt på gården.

I 2002 modernisserede Arduini, først ved at opdatere gården, så ved at sælge vinen med sit eget varemærke. I øjeblikket, Gabriele barnebarn, Luciano, ser efter dyrkning af druer og vin – making, bistået af hans søn Andrea, mens hans kone, Silvana, der er økonomichef.

Arduini´s gård ligger i Monte Sacchetti, mellem Corrubbio og Castelrotto, i DOC-distriktet. Gårdens vinmarker strækker på typiske “Tufo – lavt”  Terracings, kaldet Marogne.

Ialt Arduini Vineyards udgør mindst 7 hektar og vinstokke varierer med deres placering. Det gør ikke Arduini til en stor Veneto vin producent, men hellere ikke en af de helt små. Som en kendsgerning, vil du finde “Pergloletta Veronese” vinstokke i bakken, og Spalliera” og “Guyot” vinstokke i det flade område. Den største del af vinmarkerne lå på “Monte Sacchetti” bakke, som er det navn, de har givet til Garda Garganega vin.

Arduini: fremstiller foruden sin Amarone rødvin, også Ripasso, Reciotto, Valpolicella og et par dessertvine.

Vinproducenten Astoria

AC Astoria ejes af brødrene Paolo og Giorgio Polegato, som har bygget et moderne anlæg, hvor vinproducenten Donato Lanati fremstiller moderne Prosecco-vine, som han fodrer med lavere temperatur med Astorias egen gærkultur for at få præcis det tegn, du vil have på vinene.

Astoria er kendt for altid at opretholde en høj kvalitet af sine vine

Vinproducenten Badia Alle Corti

Vinene i serien Badia Alle Corti er udvalgt fra forskellige egne af Italien. Hver region kendetegnes af særlige klima- og jordbundsforhold, der egner sig særligt til fremstilling af bestemte typer vin. I det lune og tørre Puglien, støvlelandets “hæl”, trives den tidligt modnende Primitivo særligt godt og giver kraftige, elegante vine. Toscanas magre jorde og de kølende klippeskråninger er bedre egnet til dyrkning af druer til hvidvin som den friske, velsmagende Toscana Bianco. Flot, elegant design og vine med autentisk islæt fra hver region gør serien velegnet som f.eks. “husets vine”.

Vinproducenten Banelli

Banelli familien har ejet denne storslåede middelalderlige ejendom i Toscana, nær den gamle landsby Antria, Arezzo, i tre generationer. Vinmarker og olivenlunde omkranser denne smukke 105 hektar ejendom, hvor Banelli familien fusionerer traditionelle landbrugsmetoder med de nyeste vinfremstillings teknikker til at producere nogle af de mest markante vine i regionen.

Jordbunden sammensætning spiller også en vigtig rolle i kvaliteten af vinen, hos  Il Palazzo har det en heterogen struktur, gode kombinationer med ler, sand, kalk, det typiske Chianti sten Galestro. Vinmarkerne er placeret i en højde af omkring 300 meter over havets overflade. Dyrkningsteknikken gør det muligt at realisere druernes kvalitet for DOCG Chianti og IGT (typisk Geografisk Identification). Druernes høst starter 20 September og forsætter, indtil først i Oktober. Stemningen hele vejen rundt om Il Palazzo minder i beskedenhed om livet på landet i fortiden, kælderen, hjertet af Banelli’s ejendom, opfylder de mest moderne teknologiske behov og den højeste kvalitet i forskningen. De vine, der produceres er ved hjælp af vinemakers i virksomheden og støttes af et team af eksterne konsulenter. De vinfremstillings metoder er samvittighedsfulde og uddybet, som kræves for en historisk ejendom, hvilket gør sin lidenskab en reel profession, samt en kunst. Faktisk, efter yderst forsigtige og samvittighedsfulde, fuldstændig manuelt, pleje af vinmarkerne, druerne undergår en “én efter én” manuelt valg, når de ankommer i kælderen for at få kvaliteten af druerne.

Vinproducenten Barbanera

At tale om virksomhedens historie er lidt som at præsentere det for vores egen familie.

Faktisk gik de hånd i hånd, side om side, og observeret ændringer, der gradvist har inddraget samfundet ved at eskortere det til i dag. Vi kan ikke tale om gamle begivenheder, uden at fremkalde mere eller mindre glade minder, erfaringer levet og realiseret i den første person gennem årene, der ikke altid har været let, og hvis følelser stadig er stærke i hjertet af hver af os. Det er et plot skrevet med flere hænder, en historie fortalt af flere forskellige stemmer, fornemmelser, der fortælles af øjne, der har set forskellige epoker, og aldrig svarer til hinanden.

Det år, hvor Blackbeard blev født som en familieaktivitet, går tilbage til 1938, da Altero Barbanera og Franceschini Maria, de besluttede at begynde at lægge grunden til noget, der tilhørte dem alene og var en værdig arv for deres børn.æ

Oprindelig var det meget andeledes end i forhold til, hvordan vi er vant til at se det i dag. Fascimens æra og anden verdenskrig pålagde standarter, der ikke havde noget at gøre med den modernitet, der omgiver os.

Tænker på det tidspunkt, hvor det hele begyndte, er det ikke svært at forestille sig, at kvaliteten af produkterne ikke regnes som den lette tilgængelighed eller tilgængelighed af det samme. Det generelle behov for basale fornødenheder, skubbet til vigtige indkøb og kun kunne tilfredsstille den primære impellens uden at give yderligere midler. Så hvad tog hurtigt på egenskaberne ved en lille familiedrevet butik i byen Piazza, det var primært tettet mod at sælge varer af egen produktion som vin, olie, ost, æg og mælk, der var nyttige i hverdagen.

Det tog mange år for virksomheden at vokse, og det skete også takket være muligheden for at komme ud afdet lille shell. Besøg på markederne, der blev afholdt i Rom dagligt, blev mere og mere hyppige, hvor Altero og Maria forlod landet bag dem, fulde af varer, gode forhåbninger. Luigi, som på det tidspunkt kun var et barn, fulgte dem regelmæssigt på farten og fortsatte med at gøre det, indtil det var på tide, at erstatte sin far.

Et meget vigtigt skridt blev dog lavet i 1978, da Marco og Paolo, Luigis sønner, besluttede at overtage den lille famillievirksomhed og gøre den til noget større, stærk karakter, veldefineret billede. Således blev født “Enogest SNC”, hvor de to brødre besluttede at investere helt deres egen fremtid og deres drømme. De havde en klar vision om, hvor de ønskede at gå, hvad de ønskede at opnå, da passionen for god vin allerede var iboende, selvom vejen til at opnå den ønskede destination forblev ukendt. Således begyndte en periode med eksperimenter præget af en dyb fastholdelse og utrolig beslutsomhed, som altid genopdagede den som vindere.

Gennem årene har de aldrig støttet sig væk fra de udfordringer, de stod overfor, men kæmpede for at etablere sig og bekræfte deres aktivitet, som langsomt begyndte at forme deres særlige produktionsfilosofi.

Fødslen af Blackbeard som vi kender et i dag, går tilbage til ikke fjerntliggende 2007, da vores efternavn gav et nyt billede til virksomheden og Simona, den mindste af de tre søskende i tredje generation, er blevet en del af virksomheden.

Vinproducenten Bassi

Siden 1879 har Bassi-familien dyrket vin i området ved navn Calderara di Reno. Her i udløberne af den lave bjergkæde Appenninerne, ejer familien fire ejendomme med hver sin kernekompetence i forhold til de frugtige leverancer til et centralt vineri, hvor ikke færre end 33 forskellige vine tilvirkes efter alle kunstens regler.

Fordelingen er nogenlunde 50/50 mellem stille vine og diverse udgaver af livlige, perlende boblende og decideret mousserende vine i alle kulører. Der arbejdes med en bred vifte af druer, og Bassi er ingen undtagelse til reglen om den sprudlende diversitet, som findes hos de Emilia-Romagnaske vinproducenter.

Goldenwine har indkredset en god håndfuld af Bassis bedste vine til at repræsentere området. Det er alle stille vine – og dog utroligt velformulerede.

Vinproducenten Bertani

Bertani vin virksomhed blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani, i Quinto di Valpantena, nord for Verona. Gaetano var allerede en ekspert i kunsten i at lave vin, han havde lært de ny teknikker i Frankrig under Professor Guyot, der stadig betragtes som en af de førende vin eksperter. Starten af Bertani falder sammen med den innovative ånd, der inspirerede dem til at bruge de mest avancerede produktionsteknikker, både i vinen og i marken, teknikken anvendes på alle markerne på det tidspunkt, i Valpantena og i Soave, altid respektere område og dyrkningskulturen i området. Høj professionalisme og kvalitet, kommercielt initiativ og innovativ ånd var de træk, der straks skelnet de to brødre i Veronese landskabet. Bertani var blandt de første virksomheder i Italien der forstod værdien af flaskevin; store investeringer blev foretaget straks i vinmarkerne og vingården til flasker og eksportere den italienske kvalitet i verden med Bertani vine,, som allerede før slutningen af det nittende århundrede, de krydsede Atlanterhavet for at bive værdsat i mange amerikanske byer.

Bertani blev født med italiens enhed med ønsket og stolthed om at repræsentere en ny nations ekspertise med en tusindårig kultur. Dette engagement og kvaliteten af sine vine har tjent Bertini i 1923, det karakteristiske symbol for at opnå excellence: ejendomspatentet. Selvom Italien nu er Republik, er det et dekadent symbol, for os repræsenterer det stadig den højeste kvalitet.

Den konstante forpligtelse inden for vinavl og onologi førte Verona’s Akademi for landbrug, Kunst og Handel til at anmelde Bertani i 1870 som en model vingård takket være professionalismen, indførelsen af specialiserede vinmarker, nye avlssystemer, som umiddelbart karakteriseret familiens iværksætterånd. Ikke kun det: kvaliteten af Bertani-vine var i stand til at pålægge sig selv siden sin forfining, så meget at Soave var til stede i menuen til kronen af George Vl af England i 1937.

I midten af det tyvende århundrede lavede Bertini i forbindelse med erhvervelsen af Tenuta Novare i Valpolicella Classico forskningen et halvt århundrede for at producere “vinen”, den der blev forevigt. Faktisk er det her, at Amarones historie begynder, en symbolsk vin af det område, hvorfra den blev født, hvis første vintage dateres tilbage til 1958.

Bertani i dag: Med mere end 200 hektar vinmarker i de mest egnede områder i Verona, er Bertani i dag et solid firma med en jævn forøgelse af distributionen i Europa og i verden. To historiske kældre, nemlig Grezzana, det nuværende hovedkvarter og det slagende hjerte af vingård, aftapning og forsendelsesaktiviteter, og Tenuta Novare i Arbizzano di Negrar, i hjertet af Valpolicella Classico, vugger af store røde som den kendte Amarone og Valpolicella Classico Superiore. Et ikon af italiensk vin i verden, Bertani kombinerer typiske indfødte vinstokke med kontinuerlig opdatering af produktionsfaciliteter og opmærksomhed rettet mod terroir.

Traditionens respekt for en særlig innovativ ladning, stor iværksætterevne til tjeneste af højeste kvalitet er sammenfattende de virksomheders inspirerende principper, i dag også et referencepunkt for et stort nationalt vinprojekt kaldet Bertani Domains.

Vinproducenten Bio IL Borgo

“BIO” er økologisk vin fremstillet i harmoni med naturen. Etiketten er trykt på genbrugspapir, flasken er fremstillet af 90 % genbrugsglas og lukket med en korkprop der er fremstillet CO2 neutralt. Sicilien, øen med masser af sol og hav, og meget gamle traditioner og kultur, er en region med en overflod af historie og kunst, som går tilbage til antikkens romerske imperium. Passionen for vinfremstilling er gennem generationer overleveret fra far til søn. Marsala, Passito di Pantelleria, Zibibbo og Malvasia er blandt de mest berømte vine der produceres på denne vidunderlige ø.

Vinproducenten Bonfanti

Bonfanti Wines er en lille virksomhed, og nye producenter af Valpolicella vine, der startede sine aktiviteter i de første år af dette årti, med købet af familien af Sergio Bonfanti et lille, men godt placeret ejendom i Valpolicella. Dag efter dag, har den obligation med jord og kærlighed til vinproduktion, tillod virksomheden at vokse, gøre det til en meget interessant faktum. La Bonfanti producerer ikke kun de typiske vine i Valpolicella-området, udvælger og sælger nogle af Veneto-områdets mest kendte hvide vine.

Vinmarken, der ejes af Bonfanti-familien, er beliggende i Quinzano di Verona, i nærheden af Maso, i hjertet af Valpolicella DOC-området. Valpolicella betyder dal af de mange kældre og stammer fra foreningen af udtrykkene polis (mange) og cellae (kælder). Beliggende i den nordlige del af Verona og beskyttet af Adige og Lessinia er Valpolicella det land, der giver anledning til nogle af de mest kendte italienske DOC og DOCG rødvine. Fra sine druer, takket være omhyggeligt arbejde, produceres fremragende vine med en stærk smag og karakter. Med 2017-høsten vil en del af produktionen blive certificeret BIOLOGICA.

Vinproducent Cantina Andrian

Cantina Andrian blev grundlagt i 1893 og var det første kooperativ i Alto Adige.

Andrians vinmarker er unikke for området, fordi de er beskyttet mod vest af Gantkofel bjerget som består af dolomit-sten og kalksten. Disse stensorter fra det høje bjerg har igennem tiden eroderet og dannet en nedadgående skråning af deponeret jord som har spredt sig som en vifte på 200 grader ud i bunden dalen i en højde af 260-340 meter over havets overflade. Denne kalkholdige lerjord er typisk for området og efterlader sit tydelige aftryk i vinenes karakter.

Vinmarkerne bades i sol allerede fra tidlig morgen men ligger i skygge fra midt på eftermiddagen. Dette giver et køligere mikroklima i forhold til de fleste andre områder i Alto Adige, hvilket er med til at give vinene deres sprøde syre samt unikke kompleksitet og friskhed.Vinene er elegante, rene og mineralske med et godt lagringspotentiale.

Produktionen er dog lille og Cantina Adrian kan nærmest kaldes et “boutique” kooperativ. Kvaliteten er høj i alle vinene, men især Pinot Noir druen er de særligt dygtige til. I 2008 fusionerede Cantina Andriano og Cantina Terlano – begge ligger i samme lille DOC og har som mål at lave terroir vine af høj kvalitet. Cantina Andrians vine holdes dog helt adskilt, da de har deres helt egne karaktertræk, terroir og historie.

Vinproducenten Cantina Castelnouvo del Garda

Cantina Castelnuova Del Garda er grundlagt i 1959, der sikrer de bedste druer såsom Merlot og Corvina. Således får du en fantastsisk vin, når de kommer fra Cantina Castelnuova Del Garda.

Vinproducenten Cantina Paolini

En dyb respekt for jorden og intenst ønske om at ophøje sin karakter inspireret Paolini udvælgelse og produktion, også i flere forskningsprojekter. Oplev, evne og kærlighed til et udvalgt område, som er blevet den ideelle vugge til kvalitetsvine.

Hos Cantina Paolini tror vi på at lade druerne tale for sig selv. Vi føler, at vores arbejde i vingården er der, hvor vores vine får deres smag og samlede kompleksitet som “Grønne Growers” følger vi bæredygtigte landbrugsmetoder i hele vine processen.

Vinproducenten Cantine Tinazzi

Cantine Tinazzi blev grundlagt i slutningen af 1960’erne af Eugenio Tinazzi i Cavaion Veronese tæt på Gardasøen.

De første mange år var produktionen relativ lille og blev udelukkende solgt til restauranter og andre kunder i lokalområdet. Gennem årerne er firmaet vokset og ejer i dag 72 hektar vinmarker fordelt på 4 ejendomme i Veneto og Apulia.

Vinproducenten Caprili

Vinhuset Caprili råder over 58 hektar i det sydvestvendte område af kommunen Montalcino, men det er kun de bedste beliggende 15 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Sangiovese Grosso bliver dyrket på 13,5 hektar for Brunello di Montalcino DOCG, og Rosso di Montalcino DOCG. Trebbiano, Malvasia og Vermentino på 0,8 hektar på jord for Antimo Blanco DOC, mens Moscadello gror på de resterende 0,7 hektar til at producere vinen af samme navn. Til vinhuset hører også en olivenlund på 4 hektar, hvorfra der bliver produceret en excellent ekstra jomfru olivenolie. Caprili har siden 2004 været anset som en af de absolut bedste producenter af Brunello i den klassiske stil og naboskabet til Casse Basse fornemmes i vinenes stil. Vinene er i store årgange allerede er en nydelse som unge, men rummer også et enormt lagringspotentiale. En Brunello di Montalcino 1990 smagte i efteråret 2009 havde stadig en indsmigrende rød frugt, perfekt balance og god syre.

Vinproducenten Carlo Alfano

Vinhuset Tinazzi er et større vin dynasti med en samlet produktion på godt 3. millioner liter vin årligt. Alligevel formår Tinazzi at bevare fokus og koncentration på de enkelte vine. Årsagen til at dette er muligt, må ligge i, at man har otte vingårde fordelt over hele Italien, hvor de fleste vingårde, arbejder meget selvstændigt i produktionen frem til tapningen. Vingårdene er lige fra Vignali Roccamora i Agrigento, Sicilien til Tinazzi Ca’ deRocchi i Veneto i nord.

Vignali Roccamora (Tinazzi) er beliggende i Sicilien, i byen Agrigento. Vingården besidder ialt 31 hektar, hvoraf de 28 dyrkes med druer, mens de sidste 3 står med oliventræer. Ambitionen med Vignali Roccamora er, at producere de traditionelle sicilianske vine i en enestående kvalitet til fornuftige penge. De primære druer er den lokale drue Nero’D Avola, Sangiovese og Merlot.

Vinproducenten Cascina Ciapat

Siden 1850 har Bertello-familien drevet vinproduktion på Ciapats bakketop i det nydelige landskab mellem Vezza d´Alba og Monteu Roero. I dag er det Giacomo og Piero Bertello, som styrer den i vidt omfang manuelle produktion på de stejle men næringsrige 11 hektar vinmarker, som hører til virksomheden.

De er primært tilplantet med Nebbiolo, som vinificeres til DOCG Roero. DOC Nebbiolo d´Alba eller DOC Langhe Nebbiolo. Dertil kommer lidt Favorita, lidt Arneis, lidt Dolcetto og selvfølgelig den karakteristiske, men folkekære Barbera, 12 cuvéer tilvirkes i et vineri, der nok har temperaturkontrollerede ståltanke og en (nogenlunde) anstændig hygiejne, men som i al væsentlighed må kaldes (Old School). Den traditionelle tankegang med enkelte moderne indslag afspejles med stor præcision af stilen i Bertello-familiens vine

Vinproducenten Cascina Massara

I 2013 købte Gian Carlo Burlotto sine 3 brødre ud af familievirksomheden, der i over 110 år havde produceret vin i en af de bedste Barolo-kommuner, nemlig Verduno. Sammen med sin søn Gianluca kører han nu selv forretningen videre, og dyrker med stor succes husets 10 hektar med de klassiske piemontesiske druesorter og Verduno-specialiteten Pelaverga, der vinificeres til en tør, aromatisk rødvin.

Den kalkholdige lerjord, som udgør de fleste af Massaras marker, stimulerer produktionen af smagsintense og aromatiske vine i det hele taget. Det gælder også cuvéerne i vores sortiment. Fra solide, velafbalancerede Barbera´er over kropsfyldige Langhe Nebbiolo til pivåben og moden klasse Barolo.

Burlotto sidder på nogle af Piemontes bedste vinmarker, og behøver ikke gøre de store innovative krumspring for at glæde sine kunder. Det klarer standardsortimentet af vine helt af sig selv.

Vinproducenten Cascina Merenda

Cascina Merenda ligger på bakkerne i Monforte d´Alba, en dejlig by i hjertet af Langhe. Cascina Merenda er en lille vingård, hvor brødrene Roberto og Paolo har fulgt i deres fars fodspor, Francesco, der producerer vin typisk for Langhe.

Deres velanskrevne hvide – Roero Arneis DOCG, Langhe Chardonnay DOC, Langhe Favorita DOC – og de røde – Dolcetto d´Alba DOC, Barbera d´Alba DOC, Langhe Nebbiolo DOC, Dolcetto d´Alba “Bricco San Sebastiano” DOC, Barbera d´Alba “Bricco Ciabot” DOC, Nebbiolo d´Alba “Bricco Morinaldo” DOC. Er virksomhedens stolthed. Af disse er Chardonnay, Barbera d´Alba og Dolcetto d´Alba certificerede økologiske vine.

Familien Aloi følger hele produktionskæden, fra vingården… til glasset, ved at tage sig af hvert trin i en traditionel måe, med respekt for naturen og arbejdstagere.

Vinproducenten Cascina Sant Eufemia

Som så mange andre italienske jordbrug tilbyder Sant´Eufemia bondegårdsferie, men det er på ingen måde det, der har gjort virksomheden berømt i og omkring landsbyen Sinio, 15 km stik syd for Alba 7-8 km øst for Barolo. Det har til gengæld produktionen af de klassiske Langhe-druer, Dolcetto, Nebbiolo og Barbera og den mindre kendte Birbet, som parret Chiara og Paolo Andreis dyrker på sølle 3 hektar.

Det bliver til omkring 15000 flasker om året, men det har holdt familien i live. Siden Chiaras far købte ejendommen i 1976. De fire druesorter bliver til fem forskellige vine, herunder en sød vin på Birbet-druen, en særlig piemontesisk ved navn Sot-vos, der er baseret på Barbera, men med udtræk af Kinin. Så har man hørt det med. Frugten dyrkes ikke økologisk, men at passe miljøet og at respektere det lokale terroir er meget påliggende for familien Andreis. Skulle du komme forbi, kan du overnatte på et af vingårdens fem værelser.

Vinproducenten Castellani

Castellani-familien er én af grundpillerne i den toscanske vinindustri. Familien ejer flere ejendomme i regionen, som hver især drives separat med stor respekt for de enkelte markers særegenhed. Således fremelskes præcis de karakteristika, der er kendetegnende for de enkelte jorde. Castellani blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede, da vinmanden Alfred besluttede at aftappe og sælge sin vin. I 1903 blev firmaet officielt registreret ved handelskammeret i Pisa, og siden da har Castellani-familien eksporteret sine udsøgte vine fra Toscana til det meste af verden. Castellani-familien har fokus på innovation og udvikling, men den helt grundlæggende filosofi er den samme, som da forfædrene startede firmaet for over 100 år siden, “en vins kvalitet starter med arbejdet i vinmarken”.

Firmaet er forsat familiedrevet og flere generationer arbejder forbilledligt sammen om at skabe udsøgte vine. Således forenes den ældre generations erfaring med vitaliteten og modet fra den yngre generation i et fælles mål om at skabe vine af høj kvalitet.

Vinproducenten Castello d’Alba

Ejendommen Castello d’Albola ligger i Toscana nær ved Siena. Det er en gammel ejendom med historie tilbage fra det 15. århundrede. Zonin-familien købte ejendommen i 1979 og begyndte straks at udvide vinmarkerne, restaurere det middelalderlige bygningskompleks og byggede et helt nyt vineri.

Vinproducenten Castello del Poggio

Ejendommen Castello del Poggio ligger ved Asti i Piemonte, Norditalien. Ejendommen har i det 18. århundrede været et stort gods med syv gårde under sig. Vindyrkning var den vigtigste del af ejendommen. Bersano-familien solgte til Zonin-familien, der udvidede vindyrkningen til at omfatte i alt 110 hektar. Samtidig byggede de et ultramoderne vineri. I dag laves både fremragende bordvine og mousserende vine på ejendommen.

Vinproducenten Ceretto

Riccardo Ceretto, oprindeligt fra Valdivilla (landsbyen Santo Stefano Belbo) grundlagde Casa Vinicola Ceretto Albá i 30erne. I 60erne valgte Riccardo´s to sønner Bruno og Marcello at købe vinmarker i Langhe og Roero.

Vinmarkerne er økologiske og undgår derfor udnyttelse af naturens ressourcer. Vinmarkerne overvåges og analyseres løbende for at sikre en bæredygtig udvikling – med fuld respekt for mennesket og naturen. Den biologiske og biodynamisk ledelse blev støttet og gennemfør af Alessandro Ceretto.

Virksomhedens filosofi har altid været at indrage de menneskelige ressourcer igennem virsomhedens medarbejdere – og derved skabe den røde tråd i virksomheden.

Virksomheden består af vinmarker, 4 vinkældre og 17 vinprodukter. De eksporterer til 60 lande og har omkring 5000 kunder. 150 ansatte sikrer kvalitet og udviling henholdvis på vingården, i vinkælderen og på kontoret.

Vinproducenten Chevalier Bartolomeo

Vingården (Eller Cantinaen som man kalder det på de egne) ejes idag af Mariaje og Dario Borgogno. Men det hele begyndte da Tip-oldefaderen Vincenzo Borgogno. (1826-1917) 91 år. Lærte sønnen Bartolomeo Borgogno (1899-1995) 96 år. At lave vin af egne druer.

I 1924 etablerede Bartolomeo Borgogno altså denne vingård. Navnet Chevalier Bartolomeo kommer af at Bartolomeo var soldat under 1. verdenskrig og fik tildelt tapperhedsmedaljen og ærestitlen “Chevalier”, som han derefter brugte som firmanavn.

I 1950 overdrog han Cantinaen til sønnen Mario Borgogno. Det er altså nu tredje genereration der har ansvaret for produktionen. De fleste vinstokkene er genplantet og kun Nebbiolo druen er bibeholdt ( de ældste stokke er over 60 år gamle).

Vinene Barolo, Barolo Chinato og delvist Enfant, bliver lavet netop af denne drue. Deres vinkælder er blevet moderniseret, så man har bedre mulighed for at kontrollere kvaliteten. Derudover har han introduceret lagring på egefade, altså hører de med til modernisterne, men som Dario siger; Vi holder også fast i de bedste af de gamle traditioner for at sikre en høj kvalitet, men naturligvis skal vi følge med i udviklingen hvor det er formålstjenligt – dog uden vi går på kompromis med kvaliteten understreger han igen og igen.

I 2002 erhvervede man et lille jordlod helt op til bygrænsen af Barolo. En lille plet på 1700 kvm. der ligger over for Cannubi marken og nabo til Macesi de Barolo. Pris 300.000 kr. og yderligere ca. 100.000 kr. skal der investeres i 960 nye planter og 208 stolper som skal banks ned til brug for trådene, som vinene skal gro op ad. Det er altså ikke ubetydelige summer der skal investeres inden man ser den første drue på planterne.

Jordbund: Barolo Terra Bianca – hvid jord – er en mælkehvid kalkmergel med reflektionsevne og indhold af alkaliske stoffer. Vest for Barolo by, er den yngre tortoniske jord blålig af magnesium og mangan, der stimulerer vækst og aromaer. Der produceres elegante vine, der drikkes tidligt. Over mod øst har den helvetiske jord mere beige-gul farve pga. rust, og der produceres kraftige, længe levende rødvine.

Mellem disse, i nordøstlig retning fra Barolo, ligger Canubbi kammen med den perfekte jord, der producerer vine med de fineste karaktertræk fra begge områder – styrken og kraften i øst blandet med finesse og elegance fra vest. Der er meget stor prestige i at have vinstokke her. Jordbunden er særdeles mager. Det giver sig udslag i en jord, der udtørre til en stenhård overflade, og man undrer sig over, at der overhovedet kan gro noget på disse marker. Det kræver da også små, kraftige traktorer på larvefødder med en efterspændt fræser, der arbejder ganske hidsigt for at komme gennem jordskorpen, men det er altså nødvendigt, når jordbunden skal holdes fri for ukrudt.

Vinproducenten Cinelli Colombini

Cinelli Colombini familien, har dyrket og ejet jord i Montalcino siden 1352, og har ejet Fattoria dei Barbi, siden slutningen af det 18. århundrede. Huset råder over 450 hektar jord og vingårde i Montalcino, Scansano og Chianti. Huset har produceret Brunello siden 1892, og var de første, der eksporterede Brunello til Europa, Amerika og Asien.

Vinproducenten Comera

Navnet Comera er sammensat af de to italienske ord “come era”, der betyder “som det var engang”. Comera vinene er eksponet for god gedigen og traditionel italiensk vin.

Comera høster sine druer fra vinmarker i den syditalienske provins Puglia.

Vinproducenten Curatolo Arini

I 1875 beslutter en ung Vito Curatolo Arini at bygge en vingård i centrum af hans vinmarker på Marsala. Arini var Vito mors efternavn. Han ønskede at fokusere på at producere vine af høj kvalitet og udvikle nye oversøiske markeder – og han var parat til at gøre tingene anderledes.

Vito hyrede den kendte arkitekt Erneste basile til at designe etiketten til hans første Marsala. Denne mærkat bruges stadig i dag – og er kendt for sin orginalitet og elegance.

Med hårdt arbejde, talent og vedholdenhed, lykkedes det ham meget hurtigt at blive en vellykket eksportør af Marsala. I 1970erne tageer familien beslutningen om, at tilføre en række mousserende vine til sortimentet. Vine som udelukkende var produceret af lokale druesorter der udtrykker en unik karakter.

Vito dør i 1896 – og driften af gården går til Vitos sønner. I dag er det Vitos barnebarn Roberto – og Vitos oldebarn Sergio der styrer vingården – og for nyligt tiltrådte også Robertos søn Riccardo – og Sergios datter, Victoria.

Vinproducenten Donelli Vini

Vinserien Giacobazzi produceres af Donelli Vini, hvis 110 hektar vinmarker pryder hjertet af Emilia-Romagna, en laber lille smørhulsregion mellem Veneto i nord og Toscana i syd. Her grundlagde Adolfo Donelli husets produktion i 1915, og i dag er virksomheden en del af Il Gruppo Donelli, som ledes af Antonio Giacobazzi og hans sønner Alberto og Giovanni.

De driftige herre eksporterer til flere end 40 lande og har netop åbnet kontor i Shanghai. Hvis du troede, Lambrusco var en lille nicheforretning, kan du godt tro om. Men selvom den berømte (og berygtede) boblerødvin fra omkring Modena nok er Donellis primære fokus, forvaltes ekspertisen ud i perlende stilarter også i en række andre produkter.

Vi har valgt at begynde samarbejdet med udgangspunkt i tre smukke sommervine, som sandsynligvis vil bringe glæde til lidt flere, end det havde været tilfældet med Lambruscoen. Den diskussion tager vi en anden gang. I første omgang kan du nyde den tørre Prosecco og to halvtørre vine på hhv. Moscato Giallo og Moscato Rosé, sidstnævnte en smuk tøserosé til bryllupskagen og strandfester.

Velkommen i sortimentet til Giacobazzi, og god fornøjelse til os andre.

Vinproducenten Enoitalia

Big is beautiful. Som det moderne navn antyder, er Enoitalia et forholdsvis nyt foretagende, men gennem hårdt arbejde og (naturligvis) velsmagende vine, er firmaet vokset eksplosivt fra sin begyndelse i 1986 til i dag, hvor Enoitalia er blandt de vigtigste aktører i den italienske vinverden. Familien Pizzolo, der står bag Enoitalia, er ikke selvhøjtidelige vinmagerkunstnere, der laver svært tilgængelig dogmevin, men håndværkere der laver saftig og lettilgængelig vin for folket. Det er ikke vin, der skal forstås på egne præmisser eller kræver årtiers lagring, men umiddelbar og uforfalsket drikkeglæde nu og her.

Den klare filosofi skinner igennem på alle fronter, med enkle og letforståelige etiketter, skruelåg og en vinstil, der drives af enkelhed, saftighed, friskhed og drikbarhed. Enoitalia står ikke for strenge terroirtanker, fodtrampede hyperlokale druer og tænksomme indadvendte vine. De vil lave vine, der drikkes og nydes og skåles i.

Vinproducenten Fattoria IL Palagio

Tenuta del Palgio, ejer  af Castello II Palagio-mærket, har produceret vin i over 200 år. Virksomheden dækker omkring 100 hektar, hvoraf ca. 25 er vinmarker.

Der bliver produceret en bred vifte af vine, blandt dem er den overvejende del repræsenteret af Chianti Classico.

Vinmarkerne ligger i bakkerne, med en udbredt sydvestlig eksponering på kalkholdige jordarter rig på alberese og galestro, med en gennemsnitlig højde på 300 meter.

Produktionsmetoderne er traditionelle, selv om hjælpen fra de nye midler, der stilles til rådighed for de nuværende teknikker, der anvendes til økologi ikke overses.

Ud over vingårdens fremragende beliggenhed, er det naturligvis også nødvendigt at arbejde omhyggeligt i vingården og i kælderen, hvor synergien mellem vinproducenter, vinproducent, argronom og vinkælder er grundlæggende.

Den gennemsnitlige produktion er ca. 1000 hektoliter (ca. 130.000 flasker), så det er et mellemstort selskab.

Vinproducenten Feudo Croce

Feudo Croce (tidligere Feudo di Santa Croce) er en smuk gård beliggende i Carosino tæt på Grottaglie, halvøen Salento, Puglia vin par excellence.

Da Tinazzi familien købt godset i 2001. Her bliver der de dyrkede traditionelle druer i Salento. Vinstokkene er Guyot og typiske Apulien ungt træ. Produktionen fokuserer på berømte vine som Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera og Malvasia Bianca.

Flagskibet LXXLV Primitivo di Manduria, udpeges for to på hianden følgende år (2014 – 2015), blandt de 100 bedste vine i verden ved Wine Spectator, den prestigefyldte amerikanske magasin.

I Masseria kan du besøge vingården, kælderen og smage vine fra vingården, vingården er også et interessant pædagogisk museum.

Vinproducenten Feudo di Santa Tresa

Grundlæggeren af Tresa, gik i 2002 sammen med sin søster Marina sammen om at overtage den gamle Santa Tresa ejendom. Grundlæggerne har i hele deres liv arbejdet med vinproduktion på vinmarkerne på Santa Tresa. Deres grundlæggende mål er at arbejde i hamoni med det naturlige miljø på Santa Tresa – og dette er hjørnestenen i alt hvad de gør. De arbejder hånd i hånd med naturen og har i 2009 oparbejdet en økologisk certificering.

Ejendommen i Santa Tresa går tilbage 1697 – siden da, er der blevet lavet vin på jorden. Jorden på godset har ideelle egenskaber: En 40-100 centimeter overflade af lys rød sandet lerjord på en veldrænet kalksten base – som hjælper med at sikre en konstant forsyning af vital vand. I dag har Santa Tresa omkring 50 hektar vinmarker.

Vinproducenten Feudo Principi di Butera

Feudo Principi di Butera er en ejendom, der engang tilhørte adelige såsom Siciliens første Prins, Ambrogio Branciforte, som boede der i 1543. Zonin-familien opkøbte i 1997 ejendommen efter grundige undersøgelser, om de bedst egnede områder til at dyrke den lokale druesort Nero d’Avola. Det kuperede terræn tæt på havet, giver optimal elevation og overflod af sollys. Kombineret med den frodige jordbund, giver det ideelle betingelser for at kunne producere fremragende vine. Feudo Principi di Butera råder over 334 hektar med cirka 4850 vinstokke pr. hektar, heriblandt dyrkes den lokale Nero d’Avola, Insolia, Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc samt Petit Verdot. De to førstnævnte er lokale druer som kun produceres på Sicilien. Samtidig eksperimenteres der meget med de øvrige druesorter, hvor der opnås utrolig gode vine af høj kvalitet.

Head Winemaker Stefano Ferrante står bagved de flotte vine fra Feudo Principi di Butera. Han har været i Zonin-familien siden 2003, hvor han var Winemaker på søsterhuset, Rocca di Montemassi. Tidligere har Stefano rejst verden rundt for at få erfaring, både Chile, Argentina, Bordeaux og New Zealand. I 2013 kom han til Feudo Principi di Butera og blev udnævnt til Head Winemaker. Han får dog kyndige assistance af Winemaker Claudio Galosi, som til daglig har ansvaret for, at vinene udvikles og produceres i den kendte høje kvalitet.

Vinproducenten Fratelli Martini

Fratelli Martini ifølge Luigi spa er en sand familie virksomhed ikke kun fordi udført af Gianni og Eleonora Martini og frem for alt, fordi hans sjæl viberer på grund af en stor gruppe, en af de mere end 1200, der giver familier fra hele nedre Piemonte, der med engagement og passion for år arbejdet deres jord for virksomheden.

Hver har sine vinmarker, elsker dem og bekymrer sig for dem på deres bedste, takket være den konstante støtte af holdet af agronomer og enologer selskab, og efter høsten, i hænderne på familien Martini resultatet af et års hårdt arbejde med den viden, den vin, der vil resultere vil være en stor international succes. Disse mennesker er ru, enkel, ægte, ægte brændstof for virksomheden og incitament til at gøre det endnu bedre til at trives hele store familie.

Tidslinje:

1947: Ifølge Martini, med sin bror Luigi, grundlagde virksomheden i Cossano Belbo, hans hjemland og sted valgte for vinfremstilling tradition. Den første vingård blev bygget under huset af Anden og Laura, ved siden af den nuværende hovedkvarter. Det store eventyr begynder.

1971: gianni Martini sluttede sig til selskabet og ser til udenlandske markeder. Begynder erobringen af kloden, der vil bringe Fratelli Martini lht Luigi SPA til at blive den store virkelighed i dag.

80 år siden succes er virkelig internationalt, udenlandske markeder anerkender den store kvalitet og likviditeten af produkterne i familien Martini og vil stadfæste anerkendelsen ud over grænserne nationalt. Eksporten vokser til 70 %.

1994: Familierne til overdragerne druer er nu talrige, fra hele den sydlige Piemonte. Anden og Gianni beslutter at skabe et enkelt, stort årlig begivenhed, der ser dem hovedpersoner med virksomheden: den første af Muscat Festival, som erstatter de tre lokale arrangementer tidligere i brug.

2002: Med det ambitiøse mål om at skabe den første ægte italiensk vin brand er lanceret i Storbritannien SONGS mærke sand ambassadør Ness i verden og førende brand selskabets.

2006: Indvielse af Magnificat, den aldrende kælder “selskab”, en rigtig katedral rejst til ære for vin. Et magisk sted, hvor tiden er suspenderet.

2011: Den unge Eleonora Martini blev ansat i selskabet, løftet om en ny fremtid med bevidstheden om en stor fortid.

2013: Part det ambitiøse ekspansion projekt etablering og modernisering af eksisterende faciliteter på sit hovedkvarter i Cossano Belbo.

2015: Indvielse af den historiske kælder i selskabet, som ligger under de levende fjerdedele af Martini familien, restaureret til sin fordums glans takke være en omhyggelig omstrukturering.

Vinproducenten Funaro

Iværksætterprojektet Tiziana, Clemente og Giacomo Funaro begyndte i 2003, da de besluttede at udnytte druer dyrket i vinmarker i tre generationer, først og fremmest involveret i produktiviteten og ved at deltage motiverede og kompetente samarbejdspartnere.

Det nuværende team af Funaro vingård, er blandt andet  Alessandro; forvalter den økologiske forvaltning af gården og byder gæsterne velkommen til vingården;

Stefano, Totò, Castrenze, Pietro, Pietrino, Salvatore, Gino og Fabio tager klogt vare på hver enkelt vin og hvert oliventræ;

Pippo, Calogero og Giacomo “Giacomino” støtter Rosario i kælderen og byder på druer, der kommer fra landskabet og ledsager det gennem hele produktionsprocessen.

Mario koordinerer klogt salgsnetværket i Italien;

Tiziana beskæftiger sig med administration og skatteforhold;

Clement personligt bekymrer sig om udenlandske markeder, fremme vinerne, men frem for alt corporate filosofi.

Giacomo koordinerer dette holds arbejde, velassorteret og affiatata.

En god vin for os er også resultatet af en konstruktiv sammenligning og et sundt samarbejde mellem alle holdmedlemmer.

Vinproducenten Gerardo Cesari

Vinhuset: I 1936 skabte Gerardo Cesari fundamentet for det, der i dag har udviklet sig til et af støvlelandets mest anerkendte vinhuse. Cesari er et stolt familiefortagende, der i bogstaveligste forstand har dyrket traditionen om at gå nænsomt til vækst, finpudse og forædle, inden man har ladet nye produkter se dagens lys.

Sortimentet, der udspringer af klassiskere som Amarone, Valpolicella, Bardolino og Soave, har efterhånden fået følgeskab af eksempelvis Pinot Grigio, Chardonnay, Merlot og Cabernet i takt med, at de har vist sig at kunne leve op til Cesari familiens høje kvalitetskrav. Tredje generation er så småt kommet til i Cesari dynastiet, og der er noget at leve op til. Cesari blev kåret til “Bedste italienske vinproducent” på “The International Wine & Spirit Competition”, 2004 og 2006.

Vinproducenten Giacobazzi

Den ældste familievirksomhed blev grundlagt i 1988 af Mirella og sønnerne Angelo, Leonardo og Roberto. Virksomheden startede med at producere balsamica – og formåede at skabe et stort marked i USA og Storbritannien. I dag eksporteres der til hele verden.

Virksomheden er kednt for sin fremragende produktkvalitet – og Angelo og Leonardo deltager aktivt og engageret i lokale foreninger med målet om, at fremme og bevare orginaliteten og tradionerne for Modena – således af kvaliteten fortsat kan sikres.

Virksomheden vælger altid de bedste druer – de der er bedst most – og som har haft lang lagring i tønden, for at få det højeste kvalitets niveau. Ligeledes er der stort fokus på behovene hos forbrugeren. Virksomheden har derfor bla. udviklet en lang række af økologiske produkter – foruden cremer og forskellige krydderier – baseret på balsamico.

Historien om Mirella er opstået på grund af den store lidenskab til Balsamico – der knytter drengene til deres minde om deres mor. Denne passion for produktet har uundgåeligt påvirket børn og børnebørn – som begyndte at samarbejde om landbruget og  vindyrkningen.

Vinproducenten Gioso

Navnet GIOSO kommer af ejerens for- og efternavn, Giovanni Sordo. Vingården ligger i Castiglione Falletto, og drives i dag af faderen Giovanni og sønnen Giorgio og har været i familiens eje siden år 1900. Det siges om Barolo, at den er vinenes konge og kongernes vin! Større kan det vist ikke blive. Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe.

Vinproducenten Giuseppe Lonardi

“I vores familie hedder den førstefødte søn altid Giuseppe”. Traditioner spiller tilsyneladende en vis rolle hos familien Lonardi, der inkarnerer alt det, vi i den pittoreske lup ser for os som ægte italiana. Fra tilholdsstedet i Marano i Valpolicella Classico driver familien, med Giuseppe i spidsen, både familiens vinvirksomhed og det osteria, der sikrer den lokale kogekunsts tilgængelighed for lokale og tilrejsende ganer

Da vores nulevende “Bepi” (lad os da bare være på kælenavn) i 1984 overtog fra farmand-Bepi, var det med intentionen om at fokusere ensidigt på vinproduktionen. Lokale protester fra stamgæsterne har sikret at restaurationen endnu består, men vinen fik heldigvis også den proklamerede ekstra opmærksomhed. Traditions-fokus har ikke stået i vejen for lysten til at udfordre og prøve noget nyt.

Bedst eksemplificeret ved Super-valpolicellaen Priviligia. Lige dele Cabernet Franc og Corvina og delvist passito (vinificeret på tørrede druer – Amarone – metoden).

Vinproducenten Guado al Melo

Bolgheri er et lille vindistrikt ved kysten syd for Livorno i Italien. Toscana har en lang tradition for at fremstille ædle vine på Sangiovese, men her i sub-regionen Bolgheri er det druerne, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot, der hersker. Det er også i dette område, at nogle af Italiens allerstørste Super Toscanere kommer fra, såsom Sassicaia, Omellaia, Guado al Tasso osv.

Disse berømte vine er faktisk blevet lavet siden 1960’erne, men det er først i de sidste 10-15 år, at forbrugerne for alvor er blevet opmærksomme på de spændende vine fra Toscana. En Super Toscaner er egentlig blot en vin fra Toscana, der ikke indeholder de lovmæssige krav til at være DOC eller DOCG. F.eks. skal en Chianti DOCG indeholde minimum 80 % af regionens hoveddrue, Sangiovese.

Men allerede tilbage i slutningen af 2. Verdenskrig havde den lokale Aristokrat og opdrætter af dyre heste, Marquis Rochetta set, at området havde masser af ligheder med det vinområde han holdt mest af, Medoc. Han plantede podninger af Cabernet-vinstokke fra selveste Lafite Rothschild. Vinen blev også lagret på franske fade, alt sammen til stor undring for de lokale vinproducenter. Sassicaia var født. Herefter er det gåetslag i slag for de toscanske vine, som allerede i slut tredserne markerede sig på den internationale vinscene. Så allerede for mange år siden så flere producenter, at de kunne lave bedre vine med andre druesorter end hvad det officelle system tilbød. Derfor måtte de deklassificere deres vine og således sælge dem som “IGT”. Det er en officel dårlige gradering end DOC og DOCG, men vinene blev hurtigt berømte og dyre. Det er dog først i de sidste 10-15 år, at forbrugerne for alvor er blevet opmærksomme på de spændende vine fra området.

Vinproducenten Italo Cescon

Italo Cescon er med lige godt 60 år på bagen ikke det ældste vineri verden har set. Således ejes og drives forretningen i dag af stifterens (Italo) tre børn, som med moderen i en observerende rolle for længst har vænnet sig til at deles om dirigentstokken. I dag driver familien en sund virksomhed med 110 hektar vonmarker fordelt på seks ejendomme og Cuvéer, der spænder over DOC´erne: Piave, Valdobbiaderne og Friuli.

De to første beliggende i Veneto. I marken eksperimenteres der i øjeblikket med økologiske principper, mens man i den topmoderne kælder forsøger at bevare vinens naturlige udtryk gennem brug af en række højteknologiske hjælpemidler. Hos Goldenwine har vi kastet vores kærlighed på vingårdens sprøde varietale hvidvine.

Vinproducenten Latium

I 1992 overtog Morini familien en historisk landejendom fra det tidlige 900 tal – omgivet af smukke vinmarker i hjertet af Val de Mezzane. I dette fredelige område besluttede de at bygge en ny bygning til vinfremstilling og vinkældre. Den moderne funktionelle bygning tillader i dag en vinproduktion på 300hkg vin.

I dag ledes vingården af syv brødre og fætre som driver gården med kærlighed til livet på landet og passion for dykrning af druer.

Oprindelsen af landsbyen, kan spores tilbage til romerne – der her fandt et ideelt sted til dyrkning af vinstokke, oliven og frugttræer. De lokale kaldte dem Latti (Dem i lazio. Latium navnet er valgt for at minde om fortidens engagement og lidenskab. For at minde alle der sætter god pris på god vin – og vingården om, at firmaets rødder er gamle og ædle.

Vinproducenten Masca del Tacco

Vinhuset Masca del Tacco blev grundlagt i 2010 af Armando og Felice Mergé, men dets oprindelse er meget ældre… i 1949 blev Cantina di Erchie det oprindelige vinhus født. Dette årstal ses også på etiketten. Initiativ tageren til dette kooperativ var Don Giuseppe Laviano, Baron af Erchie og bygherre af Palazzo Ducale. Vinhuset er beliggende i Erchie, i den nordlige del af Salento halvøen. Vinfremstilling har foregået i dette område siden 1736.

Vinhuset omfattende 50 hektar jord dyrket med unge vinstokke. Jorden ejes og dyrkes stadig af de landmænd, som har gjort det i årevis, og har høstet druerne med deres bare hænder. Og videregivet deres kærlighed til jorden og dens frugter. Således blev selskabet Masca del Tacco født. Historien om kærlighed til værdier og innovation.

Vinproducenten Mauro Molino

  1. Mauro Molino er uddannet fra Ønologi School af ALba og begynder at realisere sin drøm om at gøre vinen til hans profession. Efter Mauro har overstået sin militærtjeneste er hans drøm stadig ved vinen – men hans jord er endnu ikke moden til at opfylde hans drøm.
  2. Mauro tager arbejde som vinmager på WIne Group CIV of Modena og forbliver her i 5 år. De 5 år er altafgørende for hans uddannelse og erhvervserfaring indenfor faget.
  3. Efter faderens død er Mauro tilbage i Langhe. Mauro ser muligheder for at købe nogle vinmarker og opstarte ønologi i landet. Han begynder at arbejde som freelancer i landmændendes kooperativer i området. I mellemtiden har han viet sig til en tidlig omstrukturering af vinmarker og vinkælderen hvor familiens hjem ligger.

1982.Mauro producerede sin første Barolo, af Vineyard Conca. Herfra begynder vineventyret om Mauro Molino. Mauro føler sig heldig, at han har mulighed for at producere vin i et unikt område af verdenen, nemlig Barolo.

Mauro siger om sit eventyr: “Jeg har gjort det for at investere i mig selv. Vinavl har givet mig så meget, det har fået mig til at vokse og har givet mig en viden der gør at jeg som vinproducent kommer ud til hele verden”

Vinproducenten Medici Ermete

Producenten Medici Ermete er en meget velrenommeret producent med en lang og glorværdig historie bag sig og en stor fremtid foran sig. I mere end hundrede år har navnet været synonym med Lambrusco af høj kvalitet.

Det er således en kombination af lange traditioner kombineret med fremsynethed og store investeringer i det mest moderne produktionsapparat, der i dag gør Medici Ermete til én af de absolutte top-producenter af denne herlige drik.

På London Winefair 2008 modtog Medici Ermete en sølvmedalje for sin Lambrusco Concerto. Det var første gang nogensinde, at en vin af Lambrusco-typen opnåede at være med i dette selskab.

Firmaet drives i dag af Alberto Medici, der som navnet antyder det, er én af mange generationer Medici’er.

Vinproducenten Pace

Pace er en familievirksomhed, beliggende i et af de mest værdigfulde områder for vinproduktion i Canale området. Dokumenter viser, at Roero Jarler og andre adlige familier arbejdede i vindyrkning i mange generationer – og lidenskaben, kunsten og kulturen der knytter sig til landbruget – er blevet fortalt fra far til søn.

Dino og Piero er brødre og sammen dyrker de druer på bakkerne i området. Plejen af druerne – og den faglige ekspertise brødrende er i besiddelse af (væsentlig anvendelse af gødning, drue-beskæring osv) giver vine med de bedste egenskaber og af høj kvalitet.

Vinproducenten Palazzo Maffei

Palazzo Maffei ejes af vinhuset Terre di Verona, der ligger i Caprino Veronese ved bjerget Monte Zovo, der lægger navn til firmaet. Palazzo Maffeis ejendom ligger i 450 meters højde i bjergene, og har en smuk udsigt ud over Illasi-borgen og Mezzanedalen i hjertet af Valpolicella. Ejendommen drives traditionelt med lufttørring af druerne og lagring på egetræsfade inden aftapning. Bygningen har taget navn efter det 17. århundredes Palazzo Maffei, som med sine omkringliggende 40 hektarer formodentlig var det originale hjemsted for familien Maffei, hvorfra den ansete videnskabsmand Scipione Maffei kom.

Vinproducenten Paolo Leo

Syd for Brindisi, langt, langt nede i støvlens hæl bager solen ned på Paolo Leos vinstokke. De har vokset der længe som en del af Vinagri puglia. Først for 10 år siden fik de selskab af Paolo, som trådte til med moderne metoder, modningsanalyser og en fornemmelse for markedet, som mange af hans naboer savner.

Det erklærede mål er at præsentere de lokale druesorter i moderne forklædning. Oprindeligt fungerede Vinagri som et kooperativ, men virksomheden eksponerer på fornem vin Puglias ambitioner om kvalitet frem for volumen, og det nutidige tilsnit krævede midt i 90´erne en privatisering af foretagendet. I dag tilvirkes 11 Cuvéer fra sprødt hvidt til ultrakoncentreret og umiskendeligt syditaliensk rødt.

Vinproducenten Pio Cesare

Pio Cesare beliggende midt i Alba, med fantastisk smukke historiske vinkældre, der går helt tilbage til romertiden.

Vinproduktionen startede dog først i 1881, hvor Pio Cesare så et potentiale i at lave kvalitetsvine på de traditionelle Italienske druer.

I fem generationer, har Pio Cesare været en af pionererne i Piemonte, og det er i høj grad deres fortjeneste, at Barolo og Barbaresco i dag er så højt estimerede over hele verden som de er.

Pio Cesare ejer i dag 50 hektar vinmarker, hvoraf Ornato og II Bricco er de mest kendte

Vinproducenten Provinco Italia

Provinco Italia er blandt markedsledere for produktion og international salg af italienske vine. Virksomheden, nu privatforvaltet, blev grundlagt i 1970’erne fra en gruppe vinproducenters kooperativer og ledes nu af vineksperter og salgsfagfolk. Kunder i mere end 20 lande over hele verden, herunder berømte madbutikkæder, samt mange priser i store vinkonkurrencer er resultatet af vores mission og filosofi.

Provinco Italia Team omfatter fire fremragende onologer, der arbejder på stedet i Italiens vigtigste vinregioner. Vi vælger den bedste høst og udfører forberedelsen af vinen, opbevaring i træfade og aftapningen i kældre med IFS og BRC certificering. Mange internationale priser og æresbevisninger i de mest kendte vinguider vidner om kvaliteten af vinene.

Vinproducenten Rocco di Montemassi

Tenuta Rocca di Montemassi er beliggende i det smukke område Maremma, som ligger i den sydlige del af Toscana. Rocca di Montemassi ligger i den nordlige del af Maremma området, hvor de har bosat sig for foden af Meta-Bearing-Hills. Det skaber et helt unikt mikroklima, hvor jordbunden er meget mineralsk og har et højt indhold af naturalier. Placeringen helt ud til kysten er med til at skabe vinens høje kvalitet. Forskellen mellem nat- og dagtemperatur og de kølige vinde fra havet, kombineret med de mange solskinstimer, giver druerne optimale vilkår for modning. Zonin-familien opkøbte i 1999 Rocca di Montemassi sammen med deres 430 hektar hvoraf der dyrkes vin på de 160 hektar. Her dyrkes Sangiovese, Vermentino, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot og Viognier.

Vinproducenten Romano Dal Forno

Dal Forno producerer tre vine, der er meget karakteristiske for deres vækststed og er på samme tid konstant på jagt efter den absolut højeste kvalitet, Valpolicella kan præstere. Her har vineriets grundlægger, Romano Dal Forno, siden 1990 dyrket ejendommens 30 hektar vinmarker, og har med 23 velgennemførte årgange fået etableret sit navn i toppen af listen over de allerbedste Amarone-producenter – stort set kun med konkurrence fra nu afdøde Giuseppe Quintarelli, Romanos oprindelige læremester. I dag medvirker Romanos tre sønner, Marco, Luca og Michele, i en velsmurt maskine af et topmoderne vineri. Husets stil er en anelse mere fransk end hos Quintarelli; der anvendes små franske fade, og vinene er generelt en anelse tørrere og mere madvenlige. Billige er de desværre ikke, men hvis du kan finde pengene til at smage dem, vil du vide hvorfor.

Vinproducenten Santa Sofia

Beliggende på den smukke bakketop by Pedemonte, ligger  den fantastiske ædle villa der  daterer sig tilbage til 1560 og indeholder fugtige og rustikke kældre ideel til lagring af rødvin i store (1000 + liter) Slavonian og Allier egetræsfade.

Santa Sofia er i kældrene under og ved siden af villa Hagia Sophia, tidligere kendt som Villa Serego.

I starten af 15660  blev villaen bygget på provision af Marcantonio  Serego, højt respekteret adelsmand og gift i Genéve Alighieri.  Selv om det var et grandiose projekt,  var deet faktisk kun en lille del der blev afsluttet, og  det er er tilbage i dag er ca. en tredjedel af den oprindelige Palladio.

Santa Sofia er en Italiensk vinproducent beliggende i Pedemonte di Valpolicella i Verona provinsen i Veneto regionen. Pedemonte er en af de smukkeste og mildeste zoner i det klassiske Valpolicella område.

Huset, som er designet af arkitekten Andrea Palladio i 1560, er blevet et symbol på Santa Sofia. Firmaet har gennem generationer været kendt som en lille producent med høj kvalitet af velafbalancerede og fyldige rødvine og friske hvidvine med delikat bouquet.

I 1960érne steg efterspørgslen efter Santa Sofia vinene, og firmaet indgik derfor aftaler med de nogle af de absolut bedste vinbønder i området. I dag findes vinene på de bedste restauranter, de mest eksklusive hoteller og de mest veludstyrede vinbutikker overalt i verden.

Vinproducenten Sartori di Verona

I over et århundrede har Santori været et færende navn i fine vine fra Norsøst Italiens Venteo-regionen. Santori har stået for traditionelle  værdier i forhold til inovation, kvalitet og frem for alt, en grænseløs passion for vinfremstilling. Pietro Sartori købte i 1898 en lille vingård med en kælder tilknyttet – lige i hjertet af Veneto regionen for at sikre en høj kvalitet vin til sit hotel. Heraf opstod Sartori de Verona. Et par år senere indrrager Pietros søn Regolo, vingården i familiens kerneforretning. i 1950erne har Regolos to sønner udvidet vingården og bragte vinene til international anderkendelse – og eksporterede dem rund i hele verden.

I dag er det Piettros oldebarn, Andrea Sartori, der bestyrer forretning. Han har udvidet forretningen yderligere og arbejder til stadighed på at udvide markedet og sikre kvaliteten af vinene.

I 2002 blev forretningen slået sammen med Cantina Colognola, hvilket giver familien adgang til mere en 6200 hektar af højkvalitets-druer i Soave og Valpolicella.

I 2003 hyrer man den berømte Franco Bernabei som vinmager. Hans arbejde med vingården markerer en tilbagevenden til Bernabeis rødder – for selvom han har boet i Toascana i over 25 år, er han i virkeligheden en indfædt søn af Veneto.

I 2006 blev der lavet en ny samling Veneto vine, udformet af Bernabei på sin nye vingård i Mezzane dalen, øst for Verona. Vingården er opkaldt efter (jeg Saltari) de lejesoldater vingårde hyrede til at beskytte deres gårde og marker i 16-1800 tallet. Valget af navn, afspejler vingårdens egen dedikation til at forsvare den unikke traditionen disse vinmarker udtrykker.

Temaet i forretningen har  i det sidste århundrede har været Sartori familiens forpligtigelse og engagemet til deres jord og den arv der har udviklet sig – og som nu afspejles i deres nye fortolkninger af de store klassiske Veronese vine, samt i deres innovatiove udtryk for traditionelle druesorter.

Vinproducenten Scavi & RAY

Scavi & RAY har sin oprindelse i Veneto, Italien. De fremragende jordbundsforhold i det nordlige Veneto og det optimale klima er det optimale sted at producere druer til de italienske musserende vine.

Joe Scavi og Carluccio Ray satte sig for at gøre deres drøm om vinproduktion til virkelighed – og rejste fra New York til deres fædres hjemland – Italien. De købte ejendommen i veneto – stedet som er hjemsted for den vidunderlige, friske og mousserende Prosecco Scavi & RAY i dag. Da de købte stedet, var ejendommen allerede beplantet med gamle vinstokke fyldt med den hvide drue kendt som Prosecco.

Kvalitet og magfoldighed, traditon og modernitet er kombineret i et. Scavi & RAY ønsker at være moderne, dog uden af glemme sine rødder.

Vinproducenten Sensi

I 1895 startede Pietro Sensi familivirksomheden ved at begynde at sælge vine produceret på sine egne marker, på det lokale marked. Pietros to sønner Vittorio og Armido fører virksomheden videre, og udvider i 1916 med at købe en hestevogn således de kan bringe Chianti vinene ud til kunder i Firenze og andre omliggende byer.

Efter 1. verdenskrig udvandrede mange italienere til USA. Deres hjemve gjorde, at der skabtes en efterspørgsel på italienske produkter og Chianti vinene, var nogle af de første vine i verden som blev solgt til oversøisk eksport.

Vittorios to sønner Pietro og Giovanni udvider og opkøber nabogården ligesom de opkøber vingårde i tre andre italienske regioner. Sensi fremstår i dag som et topmoderne og drives af fjerde generation Massimo, Marco og Roberta. Med eget eksport konto i Boston, og meget aktive på det asiatiske marked er Sensi et af de førende huse i Toscana.

Vinproducenten Tenuta Valleselle

Disse vine er fremstillet af vingården Tenuta Valleselle i Bardolino ved Gardasøen og ikke langt fra Verona by i Veneto-regionen i Norditalien. Vingården ejes af vinhuset Casa Vinicola Tinazzi Eugenio og Figli, som er hjemhørende i den italienske badeby Lazise. Her grundlagde Eugenio Tinazzi sin virksomhed i begyndelsen af 1960’erne. I dag er tredje generation med til at stadfæste og videreføre vinhusets fortsatte udvikling.

Vinproducenten Tommaso Bussola

Tommaso Bussola er en stjerne – så enkelt kan det siges. Uanset om man spørger amerikanernes yndling, Robert Parker, Veneto-koryfæet Giuseppe Quintarelli eller Danmarks egen Veneto-ekspert, Thomas Ilkjær, så er svaret det samme; Bussolas vine er noget for sig. Den dengang unge Tommaso, begyndte i 1977 at arbejde i sin onkel Guiseppes marker, viste med det samme at han havde talent, og begyndte først i 80`erne at lave sine egne vine. Selvom han nu tilhører toppen af poppen indenfor Amarone og Recioto. så er det først og fremmest i marken og i kælderen, at Tommaso bruger sin tid og gudskelov for det, kan man ikke lade være med at tænke når man smager hans vine.

I marken er Pesticider og Herbicider bandlyst, der plukkes i hånden og den efterfølgende Appasimento varer ofte omkring fire måneder for amaronerne og syv måneder for reciotoerne. I kælderen er man lige så kompromisløs som i marken. Der bruges barriques, men kun til de vine, som Tommaso mener, har godt af det, og denne dogmefrihed er symptomatisk for vinificeringen, der indeholder både traditionalistiske og modernistiske metoder. Kort sagt laves de enkelte vine altså på den måde, Tommaso har lyst til at lave dem, og når man har hans håndelag, så er det som regel væsentligt bedre end at følge den slagne vej.

Stilen er frugtdrevet, uhyre kraftfuld og meget intens, med den lyse og elegante Valpolicella Classico som eneste undtagelse. Amaronerne er majestætiske og har frygtindgydende power, mens reciotoerne nok slet og ret er de bedste søde vine i hele verden.

Vinproducenten Tre Secoli

Tre Secoli, blev dannet af en fusion af to meget vigtige vin kooperativ i Piemonte. Cantina Sociale di Mombaruzzo, der blev grundlagt i 1887 som den første kooperative virkelighed Piemonte, og Cantina Sociale di Ricaldone, med 60 års historie bag sig.De datoer er vigtige i relation til denne nye virkelighed – som giver en korrekt forståelse af vores udvikling.

Over 1.300 hektar – heraf 440 i Moscato, 340 af Barbera og 160 Brachetto, tal, der placerer vores vin kooperativ som største ejendom der producerer druer i Piemonte. Over 180.000 hl kapacitet. Over 450 medarbejdere og partnere.

Vores bakker er i en højde mellem 200 og 400 meter over havets overflade.

I grunden af dette, kan vinkælderen Tre Secoli betragtes som en af de vigtigste aktører i vinindustrien. Den første Piemontesiske vin mager af Moscato d´Asti og Brachetto d´Acqui. Tre Secoli er også en af de vigtigste vinproducenter i Barbera d´Asti.

Desuden vil vi gerne understrege, at i øjeblikket over 90 % af produktionen er DOC og DOCG (mærker garanterer den høje kvalitet af en vin, hvis produktion henseender standarder er oprettet ved lov).

Vi producerer faktisk 4 DOCG vine; Asti, Moscato d´Asti, Brachetto d´Acqui og Barbera d´Asti, to prestigefyldte produkter såsom Barbera d´Asti “Nizza” og Strevi”, en Moscato Passito og mange DOC vine.

Barbera del Monferrato, Dolcetto d´Acqui, Dolcetto d´Asti, Dolcetto di Ovada (som snart blive en DOCG vin), Contese dell´Alto, Piemonte Cortese, Piemonte Chardonnay, Freisa d´Asti, Monferrato Freisa, Piemonte Grignolino, Piemonte Bonarda og Monferrato Bianco.

Disse vine repræsenterer ikke kun tal, snarere viser de, hvordan vores investeringer i vin teknologier har skabt en kvalitetsforbedring på grund af konstante research og til en effektiv markedsføring strategi. Nye salgssteder, iøjenfaldende emballager og forbedrede direkte kontakt med de, der er ansvarlige for aftapningen.

Vinproducenten Valerio Zenato

Valerio Zenato vineriet ligger på den smalle stribe land mellem den sydlige del af Gardasøen og Frassinosøen. Jorden i dette område finder sin oprindelse i Garda-gletcheren, som for millioner af år siden skabte Gardasøen. Jorden har en god saltholdighed pga. de rige mineralske aflejringer i leret. Klimaet er mildt pga. Garda-søen, som begrænser varmesvingningerne igennem året, hvorved der især skabes et gunstigt mikroklima for dyrkningen af vinranker og oliventræer.

Vinproducenten Zonin

Zonin familien har fremstillet vin siden 1821 og er i dag Italiens største privatejede vinhus. Zonin producerer årligt 25 millioner flasker vin og eksporterer sine vine til 69 lande. Virksomhedens hovedkvarter er placeret i Gambellara i Vicenza-provinsen i det nordøstlige Italien. Zonin familien ejer 4445 hektar vinmarker, fordelt blandt 11 godser i syv af Italiens mest velansete vinregioner: Piemonte, Lombardiet, Veneto, Friuli, Toscana, Puglia og Sicilien. Zonin-familien ejer desuden også Barboursville Vineyards i Barboursville i Virginia i USA.

 

×

Kurv