Vin fra Spanien

Spanien har et større område tilplantet med vinstokke end noget andet land, men det er kun verdens tredjestørste producent. Udbyttet er lavt, dels fordi selv de masseproducerende vinmarker ikke drives på samme effektive og forretningsmæssige måde som i Frankrig eller Tyskland, og dels på grund af klimaet. Varme og tørke røver vandet fra vinstokkene, og kunstig vanding (som de fleste australske vinmarker er helt afhængige af) er forbudt i EU, men undtagelse af helt specielle tilfælde.

Den mest tørre og ufrugtbare del er den trøstesløse centrale højslette La Mancha, og hovedparten af produktionen her er fad-vin – ret så livlige, lette og forfriskende hvidvine når de er bedst, men kedsommelige og neautrale når de er værst. De nordlige områder skaber de bedste bordvine – de røde har krop og ege-aroma, og de hvide er nu blevet levende og frugtige, i stedet for overlagrede og iltede. De sydlige egne er berømte for hedvine.

Cava

Cataloniens mousserende vine lavet efter Champagne-metoden blev lokalt kaldet for Champaña, men efter nogle få lovmæssige dyster med Champagne-producenterne i det nordlige Frankrig accepterede spanierne i 1970 at ændre navnet til Cava, der på katalansk betyder “kælder”. Den første Cava blev lavet i byen San Sadurni de Nova i hjertet af Penedés af José Raventós fra firmaet Codorniu. Raventós havde besøgt Champagne-området i 1872, og han vendte tilbage til Spanien fast besluttet på at bruge de lokale druer, Macabeo, Parellada og Xarel-lo til en tilsvarende mousserende vin på. Man bruger stadig de samme druesorter. Macabeo smager relativt neutralt, men lidt skarpt, hvilket gør den til en god basisvin i mousserende vin. Xarel-lo tilfører jordsmag og højere alkohol, mens Parellada er finere og blomsteragtig. Chardonnay blev tilladt i 1986, og der er et hurtigt stigende antal marker, for de spanske mousserende vin på Chardonnay kan få dejlig frugt- smør- og blomsteragtig aroma og en blødere karakter end i Champagne. Cava udskiller sig fra alle de andre DO’er i Spanien ved ikke at være afgrænset til et bestemt geografisk område, og man kan anvende druer fra 159 bestemte landsbyer i hele Nordspanien, men de fleste ligger dog i Penedés i Catalonien.

Hvidvin

Spaniens vigtigste grønne drue er Airèn, der samtidig er den mest plantede drue i verden, og det på trods af at den stort set kun er plantet i Spanien. Langt det meste af den spanske Vino Blanco er lavet på Airèn men det er en beskeden drue, der ikke fører sig frem på etiketten. Ellers er de vigtigste grønne druer Albariño og Verdejo, der begge er ædle druer der kan sammenlignes med de allerbedste i verden. Der har dog i de senere år været plantet mere og mere Chardonnay og Sauvignon Blanc i Spanien.

Mousserende

Cava er en mousserende vin, der primært produceres i Catalonien. Vinen produceres efter samme metode som Champagne, men der bruges nogle andre druer. Der er strenge krav til produktionsmetoden for Cava: Andengæring skal foregå i flasken, kun en række godkendte druesorter må benyttes og druerne skal være fra en af de seks godkendte vindistrikter. 95 procent af al Cava produceres i Penedès mindre end en times kørsel syd for Barcelona.

Rødvin

Den vigtigste blå drue i Spanien er Garnacha (Granache) og det er samtidig den næstmest plantede drue i verden. 80% af dette står plantet i Spanien. Garnacha (Granache) er normalt arbejdsdruen der står bag mængderne, men flere producenter har vist hvilken koncentreret og saftig vin man kan få fra gamle Granache stokke. Ellers er Spaniens svar på franskmændenes Cabernet Sauvignon, druen Tempranillo. Det er denne drue der solo eller sammen med andre, giver sjæl og rygrad til langt de fleste af de bedste spanske rødvine. Tempranillo druen optræder under et utal af navne over det meste af Spanien. I de senere år har internationale blå druer som Cabernet Sauvignon og Merlot vundet større og større indpas i Spanien og det især i Navarra og Peñedes.

Spanske Vines Klassifikationssystem

Den spanske vinlov administreres af Instituto Nacionall de Denominaciones de Origen (INDO) og styres lokalt af Consejos Reguladores. Rioja var det første område, der fik et Consejo Regulador i 1926, og det blev efterfulgt af Málaga og Jerez. Lovgivningen er centreret om et DO-system (Denominacion de Origen), der blev revurderet, da Spanien blev medlem af EU i 1986. Ligesom alle EU-lande er Spaniens vine inddelt i to niveauer: kvalitetsvin (Vino de Calidad Producido en Région Demarcada eller VCPRD) og bordvin (Vino de Mesa).

Denominacion de Origen DO

Svarer stort set til de franske Apellation Contrôlée (AC) og er de bedste kendte, klassiske vine i Spanien. Der er nu mere end 40 områder med DO-status. Hver DO har sit eget Consejo, der sammen med det lokale styre og INDO tager stilling til emner som kvalitetskontrol, udbyttest’rrelse og druesorter.

Denominacion de Origen Calificada DOC

Denne nye super-kategori blev stiftet i 1991 med tildeling af en DOC til Rioja. Denne status er reserveret vine med en lang tradition for høj kvalitet. Reguleringer er meget stringente og involverer meget seriøse smagninger. Rioja er stadig den eneste region med DOC-status.

Vino de la Tierra VdlT

Det er vin fra en særlig demarkeret region, der endnu ikke har fået en DO, men hvis træk er specielle for det pågældende lokalområde. Mindst 60 % af vinen skal være fra den nævnte region. Denne kategori svarer stort set til den franske Vin de Pays.

Vino Comarcal VC

Dette er yderligere et trin ned ad kvalitetsstigen. Der er p.t. 28 områder, og de har ikke store forestillinger om kvalitet. Producenterne kan udstyre etiketten med produktionsåret.

Vino de Mesa VdM

Det er vin lavet på druer fra ikke klassificerede vinmarker eller vin, der er blevet deklassificeret, fordi den er blandet fra forskellige, klassificerede regioner. Der står intet årstal på etiketten.

Vindistrikter Spanien

Spanien er det land med flest hektarer med vinmarker i verden, og den tredje største producent af vin i verden – selvom landet altså har flest vinstokke er produktionen lavere end i Frankrig og Italien pga. et lavere udbytte, der hænger sammen med bl.a. klimatiske forhold.

Vi har nedunder, de spanske vindistrikter, som I kan klikke på, og læse meget mere om.

Vindistriktet Aragonien og Navarra

Blå Druer: De blå druesorter dominerer i denne del af Nordspanien, og Garnacha Tinta er hoveddruen. Der dyrkes mere og mere Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Mazuelo, der skal indgå i Garnacha-blandinger. Der er oven i købet nogle forsøg med Merlot og Pinot Noir. Moristel dyrkes kun i Somontano.

Grønne Druer: Macabeo (Viura) er den mest almindelige, grønne druesort. Man finder også Parellada, Malvasia, Moscatel og Chardonnay.

Klima: Mod nord nyder vinmarkerne godt af den kølige påvirkning fra Pyrenæerne. Jo længere mod syd man kommer, des mere kontinentalt og i visse områder halvørken-agtigt bliver klimaet.

Jordbund: Både Aragonien og Navarra har generelt rødbrun jord over kalksten med stenet, veldrænet undergrund.

Beliggenhed: Mod nord ligger vinmarkerne i de grønne dale i Pyrenæernes forbjerge. Længere mod syd findes de hovedsageligt langs floder og bifloder.

Vindistriktet Catalonien

Blå Druer: Garnacha Tinta, Carinena, Monastrell, Tempranillo (lokalt med navnet Ull de Liebre) er de vigtigste, traditionelle druer med stigende mængder Cabernet Sauvignon, Merlot og endog Pinot Noir.

Grønne Druer: Macabeo, Garnacha Blanco, Xarel-lo og Parellada er hovedsorterne med faldende mængde Malvasia. Med den nye bølge kommer Riesling, Muscat, chardonnay, Gewürztraminer og Sauvignon Blanc.

Klima: Langs kysten har Catalonien Middelhavsklima, og jo længere man kommer ind i landet des tørrere og voldsommere temperaturskift.

Jordbund: Den varierer meget afhængigt af om man er i de barske bjergpmråder eller nærmere kysten. Der er noget limsten i de nordlige kystreregioner. De lavereliggende områder i Penedés har sand, mens højlandet har ler: Kvarsits og skifet giver en speciel jordbund, llicorelia, i det klippefyldte Priorato.

Beliggenhed: Der er lavtliggende vinmarker ved kysten mellem havets overflade og 200 meters højde, hvorimod vinmarkerne inde i landet kan ligge på terrasser på siderne af de stejle forbjerge i op til 800 meters højde i Priorato og Terra Alta eller på alluvialaflejringer i bunden af floddalen som i Tarragonien.

Vindistriktet Det Indre Spanien

Blå Druer: Tempranillo (lokalt Cencibel) er den bedste kvalitetsdrue. Blandt de øvrige er Monastrell, Carnachas Tinta og Tintorera samt Bobal.

Grønne Druer: Airén er den dominerende grønne drue i Castilla La Mancha, og Merseguera er det i Levanten.

Klima: Den højtliggende centrale slette har kontinentalt, halvtørt klima. Længere øst på i Levanten er der mere fugtighed og ikke så store temperatur udsvingninger.

Jordbund: Varieret med sandet ler, men med en del kalksten og kalk i visse områder.

Beliggenhed: På den centrale højslette er vinstokkene plantet i store jordlodder. Vinmarkerne er mere spredt længere mod sydøst i de kuperede bakker i levanten.

Vindistriktet Jerez

Grønne Druer: Palomino er den klassiske sherry-drue. Palomino Fino er langt den bedste kvalitet og er plantet i de fleste vinmarker. Der er også noget Palomino de Jerez og Pedro Ximénez med Moscatel, der dyrkes til de søde vine.

Klima: De lange, varme somre (nogle gange helt op til 40° C.) moderes af Atlanterhavets påvirkning. Fugtigheden nær kysten er afgørende for udviklingen af flor og produktionen af sherry. Om vinteren er der temmelig megen regn i området.

Jordbund: Kalkholdig albanza-jord med mindre mængder ler og sand er den bedste type. De mindre gode jorder indeholder større mængder ler, mudder og sand.

Beliggenhed: Vinmarkerne ligger hovedsageligt på nøgne, kuperede bakker op til 150 meters højde eller også på fladt land.

Vindistriktet Nordvestspanien

Blå Druer: Der er mange druesorter af forskellig kvalitet, men Galiciens bedste blå drue er mencia. I Castilla y Léon klare Tempranillo (Tinta Fino), Garnacha Tinta (Alicante) og Mencia sig godt.

Grønne Druer: Selv om der er en masse højtydende Palomino, så er Albanño og Godello Galiciens førende, grønne druer. Ruedas Verdejo er Castiliens stjerne og har mere karakter end de fleste spanske grønne druesorter.

Klma: Det er meget vådt og køligt på kysten i Galicen, men klimaet bliver varmere og tørrere, jo længere man kommer ind i landet og over bjergene.

jordbund: Jordbunden er meget varieret fra istidsaflejringer i Galiciens Rias Baixas og Ribeiro til Ruedas sandede og kalkholdige jordbund, Bierzos jernholdige jord og Cigales stenede landskab.

Beliggenhed: Man er meget afhængigt af floddalene til vindyrkning i begge regioner, hvorfor vinmarkerne karakteriseres ved terrasser fra flodlejet og op ad bakkesiderne samt plateauer med vinmarker i Castilla y Léon.

Vindistriktet Nordøstspanien

Blå Druer: Tempranillo, Garnacha Tinta, Carinena, Monastrell, Moristel og Graciano er de vigtigste druer. Der dyrkes også Cabernet Sauvignon og Merlot.

Grønne Druer: Macabeo (Viura), Garnacha Blanca, Xarel-lo, Parallada og Malvasia er de vigtigste sorter med noget Chardonnay.

Klima: Det varierer fra den fugtige, baskiske kystlinie mod nord til de behagelige, tempererede forhold i Rioja og på den catalanske kystlinie til de halvtørre områder i det sydlige Aragónien og i det indre Catalonien.

Jordbund: Den er meget varieret fra rødbrun kalksten i Navarra og Carinena til kalkholdigt ler i dele af Rioja og kalk i Penedés.

Beliggenhed: Vinmarkerne ligger på flade højsletter, i bakker ved kysten og på terrasser i høje områder i den indre del af landet.

Vindistriktet Ribera Del Duero

Blå Druer: Hovedparten af druerne er Tinto Fino eller Tinta del Pais, der er en lokal variant af Tempranillo. Desuden er der lidt Garnacha Tinta, Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec.

Grønne Druer: Hvidvine er ikke med i DO´en, men Albillo bruges somme tider i rødvins-blandinger.

Klima: klimaet er en blanding af kontinentalt og tempereret med varme, tørre somre og lange kolde vintre med en alvorlig risiko for frost så sent som i maj pga. den høje beliggenhed.

Jordbund: Der er ler og istidsaflejringer nær Duero-floden og mere kalksten på de højereliggende skråninger.

Beliggenhed: Dette er vindyrkning i højtliggende marker mellem 700 og 850 m. Vinmarkerne begynder nede ved floden og bevæger sig op ad dalskråningerne.

Vindistriktet Sydspanien

Blå Druer: Der eksperimenteres med en lille smule Cabernet Sauvignon og Trempranillo i Montilla Moriles.

Grønne Druer: Palomino Fino er den klassiske sherry-drue, hvorimod Pedro Ximénez dyrkes overalt i Andalusiens vinregioner.

Klima: De kølige briser fra Atlanterhavet modererer de varme sommertemperaturer i Condado. Malagas vinmarker på kysten nyder også godt af briserne fra havet. Montilla Moriles inde i landet har et varmt, kontinentalt klima.

Jordbund: Jerez har sin berømte kalkjord, albariza, og Montilla Moriles har også god kalkstensjord. Der er rødlig, sandet jord i Condado og forskellige jordbundstyper i Malaga.

Beliggenhed: Condados vinmarker begynder ved 25 meter over havets overflade. Landet stiger og går over i bløde skråninger i Jerez og Malaga og når op til 300-700 m i Montilla Moriles.

Vinproducenter i Spanien

I det moderne Spanien eksperimenterer vinavlerne som aldrig før. Der plantes internationale og klassiske druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay, og i distriktet Navarra, der er hjemstedet for eksperimentelle fornyelser, ved man aldrig, hvad flasken gemmer på. Der produceres klassisk vin på fad samt unge saftige vin, der ikke er fadlagret, mens der i Rioja stadig produceres klassisk spansk vin med masser af vanilje og brændt eg.

Vi har nedenunder, de spanske vinproducenter, som I kan klikke ind på, og læse meget mere om.

Vinproducenten Bodega Vinã Solorca

Bodega Vinã Solorca har 70 hektar egne vinmarker i hjertet af Ribera del Duero omkring byen Roa de Duero. Med stor dygtighed leder Victor Balbas Arroyo arbejdet i vinmarkerne og de moderne kældre, hvor ståltanke og 800 franske og amerikanske egetræsfade præger billedet. Med daglige smagninger sørger Victor Balbas Arroyo for, at vinene får netop den fadlagring der beriger smager i hans fantastiske vine.

Vinproducenten Bodegas Arrocal

I den lille by Gumiel de Mercado, har Rosé og Moisés grundlagt deres lille vingård i 2003. De 33 hektar vinmarker tog det dem lang tid at dyrke og udvidede i 1999. I 2003 begyndte de med opførelsen af deres egen lille vingård. I mellemtiden har de to sønner af Rosé og Moisés i vingården som støtter deres forældre på alle områder. I boet er der en kælder med omkring 100 tønder der indeholder hver især 225 liter og ca. 600 liters tromler. Til behandling af druerne, familien har en ren kælder, der er udstyret med rustfri ståltanke med temperaturkontrol. dette gør det muligt at gæring er optimalt kontrolleret og vinene bevarer deres smag og deres finesse.

Vinproducenten Bodegas Asenjo og Manso

Bodegas Asenjo og Manso er et lille privatejet vinhus beliggende i La Horra i Ribera Del Duero. Vinhusets historie går langt tilbage og er oprindeligt et familievinhus, hvor man kun lavede vin for sjov, og hvor vinhuset gik i arv fra far til søn.

Dette ændrede sig dog radikalt, da den nuværende ejer, Jesus Asenjo mødte Carlos de Pedro, og de blev enig om, at de ville bygge et nyt og potent vinhus på basis af Asenjo familiens gamle vinstokke. Til at gennemføre dette projekt fandt man en ung kvinde og ønolog ved navn Natalia Calleja til at bygge produktionen op fra grunden.

Natalia er uddannet i kemi og ønologi fra universitetet i Madrid og efter endt eksamen arbejdede hun for en række vinhuse i Rioja og i Ribera Del Duero. Ingen af disse troede dog på hendes nye og innovative ideer indtil den dag, hun blev ansat ved Bodegas Asenjo og Manso.

Vinhuset er i besiddelse af 45 hektar Tinta del Pais, eller som de fleste ynder at kalde druen, Tempranillo. Heraf er de 8,5 hektar beplantet med økologiske stokke og er dermed ét af de i alt fem vinhuse, der har en økologisk certificering i Ribera Del Duero og dermed må producere økologisk rødvin. Den samlede produktion ved vinhuset ligger på ca 150,000 flasker pr.år, hvoraf langt hovedparten er Tempranillo vin.

Alle vinhusets druer plukkes ved håndkraft og tjekkes grundigt af Natalia før de indgår i vinen. Vinhusets ældste vinstokke er ca. 130 år gamle og bruges til deres Vino Author, A&M. mens resten af druerne går til de tre mærker, Manso, Ceres og Silvanus. Ceres vinen laves også som en økologisk vin.

Vinhuset sværger til at lave vin så naturtro som overhovedet muligt. Det betyder, at de ikke beskærer vinstokkene fra april og frem til høsten, da filosofien er, at den skal bruge sine kræfter på druerne frem for at hele dens sår. Samtidlig bruges der ingen former for kunstvanding af planterne. Bodegas Asenjo og Manso er derfor et vinhus med en klar vision og en rød tråd, der er gennemgående for alt, hvad vinhuset foretager sig. Resultatet er nogle enestående og spændende spanske rødvine.

Vinproducenten Bodegas Bocopa

Bodegas Bocopa blev etableret i 1987, da en gruppe kooperative vingårde i Alicante gik sammen om at forbedre markedsføringen af deres produkter. Det blev derefter besluttet at parkere salget af bulk og aftapning mere orienteret således, at produktionen så meget som muligt, produktionen af de vinkældre i Alicante vin. En beslutning, der skulle vise sig afgørende for virksomhedens fremtid.

Virksomheden har udviklet flere investeringsplaner, renovering og opgradering af sine faciliteter til at gøre dem fortrop af sektoren. Kun på denne måde kan du få vine af højeste kvalitet muligt.

Bocopa nuværende faciliteter er placeret på en grund på 7000 kvadratmeter i Les Pedreres, inden kommunen Petrer. Den nuværende vingård åbnede i 1999. Så investeret der 250 millioner pesetas til at foretage nødvendige for at fordoble produktionen af vin derefter infrastruktur. Og for nylig har disse samme faciliteter blevet udvidet.

Vinproducenten Bodegas Fontana

Bodegas Fontana har været ejet af Morales familien i over 30 år. Jesus Canrarero, den nuværende ejer, har samlet et hold af meget erfarne, eklektiske vin fagfolk der producrer autentiske, moderne vine af stor renhed og friskhed. Vinene der tilbydes spænder fra udtryksfulde, økologiske til vine med ægte dybde ig kompleksititet.

Målet er at producerer interessante vine som respræsenterer en moderne fortolkning af de lokale vinproducenters traditioner – en ægte følelse af stedet.

Vingården er beliggende i Ucles, den mest nordlige spids af Castilla-regionen. Området er kendt for sine friske, aromatiske hvidvine, samt enestående rødvine fra Tempranillo druen.

Vinproducenten Bodegas Gailur

Bodegas Gailur blev født, efter ønske fra brøderne Errasti, Vicente, Jóse Mari og Paxti, om at udvikle en vingård i Rioja Alavesa, der er i stand til at ydtrykke identiteten af deres familie, hvis rejse i vinens verden overstiger 40 år.

De nye teknikker og formler indenfor vinavl, giver løbende forbedring af de egenskaber af de udarbejdede vine giver, ligesom resultatet af høj kvalitet, der er meget anerkendt på det nationale og internationale marked.

Gailur er en vingård med stor kapacitet, der udarbejder både røde, hvide og lyserøde vine.

Vinproducenten Bodegas Iniesta

Bodegas Iniesta afspejler indsatsen fra en familie som har gennemført projektet fra bunden – igennem tradition og engagement. Projektet henleder os til vores oprindelse igennem smag for fine vine. Traditionel og moderne mødes i udviklingen af nogle vine, der er en sand oplevelse for enhver smag, selv de mest krævende!

Bodegas Iniesta startede i 90érne, da Jose Antonio Iniesta startede dette projekt med en plantage på 10 hektar vinmarker. Efter flere år var resultaterne var gode,  forsatte deres arbejde i vinavl, plantning af forskellige sorter og øget vin udvidelse til de nuværende 120 hektar.

Bodega Iniesta har ansvaret for hele fremstillingen – fra vinfremstilling til markedsføring. I begyndelsen af 2000 vokser drømmen om at bygge en vingård til at producere egne vine fra egne vinmarker. Denne drøm bliver til virkelighed i 2010, da byggeriet af vingården står færdigt. Stedet er et ideelt sted til durknig af druer – og vingården er udstyret og designet til fuldt ud til af respektere de kvaliteter og egenskaber som jorden har.

I hjertet af La Manchuela, mellem floderne Cabriel og Jucar ligger Bodegas Iniesta. Vinfremstillingen er ledet af et fremragende team af kendte vinproducenter – og sammen med den entusiasme og indsats som familien ligger i projektet – laves der i dag røde og hvide vine af meget høj kvalitet.

Vinproducenten Bodegas Patrocinio

Bodegas Patrocinio er et kooperativ beliggende i den lille by Uruñuela i underregionen Rioja Alta. Vineriet er fra 1958 og benytter druer fra omkring 200 små lokale vinbønder. Bodegaen har dermed en central rolle i lokalmiljøet og et stort ansvar for de lokale bønders overlevelse og trivsel. Et ansvar, der tages meget alvorligt. Som det generelt er gældende for Rioja, producerer Bodegas Patrocinio fortrinsvis rødvin lavet på Tempranillo.

Der produceres pt. 21 forskellige vine fordelt på 15 røde, 2 roséer, 3 hvide og en enkelt mousserende (cava). Vinene er opdelt i fire forskellige serier, hvor vi hos Goldenwine har valgt at fokusere på Zinio-serien. Zinio er et produkt af druer fra særligt udvalgte parceller, som samtidig er de ældste, kooperativet råder over.

Formålet med vinene er at kombinere det ekspressive og det elegante til en kompleks serie af vine i en moderne riojansk stil.

Vinproducenten Bodegas Toro Albalá

Vinhuset ligger i Aguilar de la Frontera, 50 km syd for Córdoba, og blev etableret i 1844 af Antonio Sánchez Prieto i en mølle tæt på byens borg. I 1922 flytter José M. Toro Albalá produktionen til byens tidligere el-værk. El-værket byder på ideelle forhold til vinlagring med masser af kældre og underjordiske rum og gange. Vinhusets gennemsnitlige produktion er på cirka 300,000 flasker om året. Kældrene rummer op mod 6000 fade med vin i alle aldre. Bodegaen har de senere år opnået noget nær kultstatus med frigivelsen af helt op mod 100 år gamle vine fra kælderen.

Vinproducenten Capel Vinos

Virksomheden blev grundlagt i arpil 1992 – med aftapning af vin og druesaft. Målet var at sikre tilstedeværelsen af deres produkter over hele Spanien. Deres vine findes i de største supermarkeder, hypermarkeder og fødekæder. Igennem en forøsteklasses kommerciel og logistisk organisation, findes deres vine også på udenlandske markeder – på hvert kontinent.

Vinproducenten CinemaWines

Let the movie begin and enjoy the wines…..

Med den berømte spanske skuespiller Juan Echanove i rollen som instruktør, en gruppe venner som medvirkende samt en winemaker Juan Ayuso i hovederollen, er scenen sat til en Ribero del Duero bestseller.

Hele holdet fik sin debut i 2010, hvor også første årgang var klar til at blive præsenteret for publikum. En  fælles passion for film og vin danner det perfekte grundlag for dette projekt.

Druerne købes hos de ikoniske vingårde Vina Sastre og Abadia og med hilsen fra det centrale del af Ribero del Duero, håber hele teamet at I vil nyde forestillingen i fulde drag.

Innovation, kærlighed og passion toppet med den helt rigtige mængde stjernedrys syndes at betegne Cinema vinene ganske godt. Teamet arbejder ud fra et manuskript om at skabe vine med begrænset produktion og med høj kvalitet. Det hårde arbejde bag kulisserne ses tydeligt i vinene, der til glæde for publikum for alvor træder ud over scenekanten og høster gode anmeldelser.

Vinproducenten Familien Huertas

Byen Campo de Criptana, beliggende i centrum af regionen La Mancha, er kendt verden over for sine vindmøller nævnt i Don Quixote. I denne population kom i begyndelsen af 1620 en ung mand ved navn Francisco Huertas, der startede en virksomhed, der ville forsætte deres efterkommere i fjorten generationer frem til i dag.

Den første aktivitet i familien var vindmøller, bliver, efter de religiøse ordrer i de vigtigste private ejere i løbet af det attende århundrede. Selv i dag er det stadig en af sine møller byen og anmeldt som ejendom af interesse. Denne aktivitet er suppleret Molinera landbrug i allerede i det attende århundrede, der omfatter vinmarker.

I 1811 Gabriel Huertas – den 7. generation – købte “La Casa Grande”, en stor ejendom, hvor i midten af det nittende århundrede hans søn Isidro begynder med vinfremstilling, forsatte senere af hans barnebarn Ignacio aktivitet, der var indeholdt i 1893 af byen i sin første liste over lokale vinproducenter.

Huertas Antonio Rubio – søn af Ignacio – 1908 købte “La Cana”. I denne overtagelse ville følge i årtierne efter købet af hans søn og børnebørn gården “Monte Don Lucio” og “White”, han og familien gård “La Huerta” nu danne vin arv af selskabet.

Monte Don Lucio.

Der er beliggende i centrum af Campo de Criptana sigt. Terrænet er karakteriseret ved at være det meste ler med nogle gips. Det har en gennemsnitlig dybde og tekstur indeholder små grus. Den rige på organisk materiale er medium-fattig være fattig fugt fastholdelse.

Dette er en gård på lang tradition i byen at blive nævnt i en række dokumenter fra det syttende århundrede. Den blev købt i 1880 af pensioneret militær Don Lucio González der begyndte vinfremstilling og var en af de vinmagere der i 1893 inden for kommunale liste. I 70érne i forrige århundrede blev det overtaget af vores virksomhed på grund af sin unikke og har en af de ældste vinmarker i regionen.

Vinproducenten Finca Emilia

Finca Emilia er vin produceret i Ribera del Duero, som er en spansk Denominación de Origenes (DO) beliggende i den nordlige del af landet, og er ét af 11 vinområder i Castilla y León. Ribera del Duero er også en af flere anerkendte vinproducerende regioner, der findes langs Duero-floden. Regionen er kendetegnet ved et stort set fladt og stenet terræn, og har byen Aranda de Duero i sit center. Ribera del Duero blev udnævnt som “Wine Region of the Year 2012” af det prestigefyldte Wine Enthusiast Magazine. Vin produceret i Ribera del Duero er næsten udelukkende fra røde druer. Albillo-druen er den eneste hvid sort der vokser i regionen. Hvidvin produceret i Ribera del Duero er for det meste konsumeret lokalt. Langt størstedelen af produktionen er dedikeret til Tempranillo, som er den dominerende røde sort i den nordlige halvdel af den spanske halvø. Tempranillo er ofte, men ikke altid, suppleret med Cabernet Sauvignon, Malbec og Merlot. Finca Emilia er dog en af de vine fra Ribera del Duero, som er 100 % baseret på Tempranillo-druen.

Vinproducenten Garciarevalo

Antonio Arevalo og Benicio grundlagde deres vingård med foreningen af to familier – Garcia og Arevalo i 1991, med formålet af producerer vine af druer fra de gamle vinmarker der ligger i kommunen Matapozuelos.

Deres filosofi er at skabe vine der afspejler deres rødder, jord, klima – kombinerert med vinfremstillingstraditionerne og nye teknikker og teknologier.

Alle deres team´s indenfor vinfremstilling og dyrkning af vinmarker, søger ekspertise i hele verden. Samtidig forsøger de at formidle deres filosofi om liv og arbejde til alle kunder i hele verden.

Vinproducenten La Báscula

La Báscula er opstået som et samarbejde mellem engelske Ed Adams og sydafrikanske Bruce Jack. Ed har en fortid som leder af store vinhandelsfirmaer i England og bestod i 1991 prøven, der gør, at han kan kalde sig Master of Wine. Bruce Jack er uddannet ønolog og har dyrket og fremstillet vin i Australien, Bordeaux, Californien og selvfølgelig i hjemlandet Sydafrika. De to venners passion for spansk vin førte i 2006 til dannelsen af firmaet. Báscula er det spanske ord for skålvægten, der er gengivet på etiketten. Den symboliserer de balancer som Ed og Bruce ønsker at repræsentere. Vinene skal være tro overfor de lokale druesorter, der anvendes men skal samtidig repræsentere en moderne, dynamisk stil. Et fælles motto for de to er: Små volumener – høj kvalitet.

Vinproducenten Mont Marcal

Mont Marcal er beliggende 220 meter over havet i hjertet af Penedés regionen syd for Barcelona på Spaniens Middelhavskyst. Der har været produceret vin på denne ejendom i hundredvis af år. Siden de nuværende ejere kom til i 1975, har de været særdeles innovative dog med storrespekt for historien og områdets traditioner. Mont Marcal ejer i dag mere end 40 hektar med vinmarker og køber yderligere druer fra 300 hektar. Dette sikrer en god stabiltet og meget højt niveau i firmaets vine. Bæredygtigt landbrug er også et nøgleord for Mont Marcal, som bl.a renser store mængder vand for hele området.

Vinproducenten Orot

D.O. Toro er en appellation lokaliseret i Castilla y León i den sydøstlige del af Zamora-provinsen, Spanien. Her findes der 5500 hektar vinmarker beplantet med Tinta de Toro og Garnacha til rødvin samt Verdejo og Malvasia til hvidvin. Området er influeret af det ekstreme kontinentale klima, som byder på kolde vintre og mange solrige  dage om sommeren. Jordbunden i områder består af ler, sandsten og kalksten. Al dette giver gode forhold for udviklingen for druerne.

Vingården Toresanas som står bag Orot kan dateres tilbage til 1980, men det var først i 1997 man besluttede sig for at etablere et vineri i byen Toro, i hjertet af appellationen. I dag er der hele 20 hektar tilkoblet vineriet med vinstokke som overstiger 15 år i alder. Markerne er hævet 700 meter over vandoverfladen. Bag Orot-vinene står tre stærke kvinder, hvilket også afspejler sig i vinenes karakter. De er elegante og skille sig ud fra den almene Toro-vin, som ofte godt kan være meget sødmefulde og fulde af frugt.

Vinproducenten Villa Conchi

Frisk, Moderne og Elegant – en hyldest til kvinder verden over.

Cave betegner en mousserende vin, som hovedsageligt produceres i Catalonien. Denne vin blev født i Spanien helt tilbage i 1870’erne, men blev først navngivet Cava i 1970. Da Cava laves efter champagnemetoden, har man i mange år omtalt det som Champaña, men da franskmændene fik gennemført, at det udelukkende var dem, der måtte bruge ordet champagne, valgte man at bruge ordet Cava i stedet. Cava er det catalanske ord for vinkælder.

Langt det meste Caca laves på druerne; Macabeo, Parellada og Xarel-lo, men flere producenter er begyndt at benytte Chardonnay-druen – herunder også Villa Conchi. Villa Conchi Cava er først og fremmest en hyldest til Conchi – brandejerens mor. Conchi elskede mousserende vin, men nåede aldrig at smage Villa Conchi, da hun døde få måneder inden udgivelsen.

Manden bag Villa Conchi Cava hedder Javier Galarreta, og han udviklede huset ud fra en filosofi om at finde fremragende vinmarker og gøre brug af moderne faciliteter for at frembringe en Cava, der skilte sig ud fra mængden. I 2009 rejste han Catalonien tyndt på udkig efter partnere, der skulle producere en elegant og frisk mousserende vin. Hans søgning bar frugt, da han i hjertet af Penedés fandt vinmarker med de kvaliteter, der var påkrævede. Villa Conchi er en moderne og elegant Cava, der viser en anden side af spansk vin.

Et omhyggeligt udvalgt af vinmarker, der ligger i læ af Montserratbjerget har været hovedfokus for vinen fra Villa Conchi. Cavaen præsenterer en frisk stil fra middelhavs-klimaet. Med kølige temperaturer i løbet af natten, hjælper det druerne til en behagelig syrlighed, og samtidig benytter Villa Conchi delvist Chardonnay-druen. Fordelen ved Chardonnay er elegante noter af frugt. Villa Conchi har høstet flere medaljer ved nogle af de store prisuddelinger inden for vin, og er trods sin unge alder et kvalitetsprodukt man bør holde øje med.

Vinproducenten Vinâ Herminia

Vinâ Herminia i Rioja blev etableret i 1997 ved en sammenlægning af Bodegas Luis Caballero og Viñedos de Aldeanueva, S.L., firmaet der har regionens største område med vinmarker. Caballero har mere end 200 års erfaring i vinfremstilling. Den nye moderne bygning er formet som et “H”, begyndelsesbogstavet i “Herminia”. Kældrene rummer 8000 egetræsfade. Vinmarkerne ligger i Aldeanueva de Ebro og strækker sig ud over skråningerne på Yerga-bjerget. Området er et ønologisk skatkammer takket være det specielle klima og vinstokkene der frembringer druer i topkvalitet.

Vinproducenten Vinos Sanz

Som den ældste vingård i Rueda har Vinos Sanz status som en af de helt store producenter af områdets efterhånden verdensberømte sprøde hvidvine. Rueda er i dag nærmest synonym med Verdejo-druen, men sådan har det faktisk ikke altid været. I virkeligheden kan vi takke bl.a. Vinos Sanz for druesortens faste integration i D.O. Rueda, da man netop på denne gård, årtier før de andre, tog de første intiativer til at satse på druen.

Vinos Sanz marker er fordelt over 100 hektar, som primært tilhører det naturskønne markstykke Finca La Colina omkring landsbyen La Seca. Udover Rueda-emblemet Verdejo laves der hvidvine på druerne Sauvignon Blanc og Viura (også kaldet Macabeo) samt lidt Rosé- og rødvin på Tempranillo.

Trods de stolte traditioner og rødderne tilbage til 1870 er Vinoz Sanz i dag et topmoderne vineri. Man møder således den stigende internationale efterspørgsel for vingårdens høje kvalitet ved at kombinere seks generationers arv med en ambitiøs række moderne teknologiske hjælpemidler.

×

Kurv